kayıt

sözlükte yazma nedeni

  1. 1
    sözlük, tanıdıklarla konuşulmayacak konuları, sırları, düşünceleri, hisleri ne bileyim gizli saklı her şeyi paylaşma mekanıdır.
    bu konuşulmaz şu dikkat çekmek için diye bir şey olabilir mi?
    kim kimin girdisini bu kadar ciddiye alıyor yahu?
  2. 2
    sadece yazmak.
  3. 3
    küçük beynimde dönenleri atmaktır.
  4. 4
    (bkz: kutup sözlük fuck buddy aranıyor ilanları)

    bu başlığı görüp geldim. o gün bugündür gidemiyorum da.
  5. 5
    (bkz: can sıkıntısı)
  6. 6
    birde senin kim olduğun bilinmiyor. bu nedenle özgürce fikrini yansıtabiliyorsun.
  7. 7
    yazmış olmak.
  8. 8
    okunma isteği'dir.

    bir nevi ciddiye alınma duygusunun tatminidir.

    söyleyecek sözü olanlar, bir konuda bilgisi olanlar, üzerinde düşünmeye değecek fikri olanlar konu ile ilgili başlıklara girer ve aklındakileri yazar. sonra insanlar okur ve bunun üzerine kendi bildiklerini yazar. diyalog gerçekleşir ve her iki taraf da birşeyler kazanır. bu tarz yazarlar normal yazarlardır. takdir edilme güdüsünü ve ciddiye alınma duygusunu yaşayıp bu güdüleri tatmin ederken hem kendine hem sözlük ahalisine birşeyler katar.

    söyleyecek sözü olmayanlar, herhangi bir konuda kendini geliştirememiş tipler, ya da yazdığı şeylerin tartışmaya ve üzerinde düşünmeye değer olmadığını bilenler ise olumsuz da olsa reaksiyon alabilmek için yazar. çünkü o reaksiyon alınmak zorundadır. bu insani bir ihtiyaçtır. kendi ezikliğini bastırabilmek için, nasıl olduğu farketmeksizin ciddiye alınabilmek için yazar bu tür yazarlar. e herhangi bir fikri ya da kayda değer bilgisi / argümanı olmadığı için de o reaksiyonu alabilmek için insanların sinir uçlarına dokunur, damarına basar. bunlara bugünlerde troll diyoruz.

    çünkü herhangi bi şekilde reaksiyon alamadığı zaman toplumun vereceği en büyük ceza olan "iplenmeme" ya da "görmezden gelinme" durumunda kalacağını iyi biliyordur. daha önce zaten iplenmeyerek yaşamıştır. bu onu üzmüştür, incitmiştir, tamiri çok zor hasarlar bırakmıştır. bu da kişiyi troll olmaya yöneltmiştir.
  9. 9
    yeni şeyler öğrenirim, anonimliğin rahatlığıyla kendi düşüncelerimi yazarım diye. lakin bunlar bu kadar ilgi budalasının arasına düştüğümü fark etmemden önceydi.
  10. 10
    his paylaşımı.
    insana en ağır gelen şey; sadece kendisinin başına geldiğine inandığı acılardır. hissemize düşen hüzünleri azaltıp mutluluğu arttırmak için yazıyorum.
  11. 11
    rahatlamak.
  12. 12
    Yazmayı sevmek.
    kimliksiz bir şeyler bırakmak. Sözün uçup yazının kalıcı olması.
  13. 13
    can sıkıntısı gidermek,vakit geçirmek yazılanlardan psiko analiz yapmak vs vs..
  14. 14
    Uluya ilk kaydolduğumda silik olmuştum o ara silik ken mesaj atıyordum bugdaydım. Bir kız geri geliesen sevinirim dedi. Tabii ergeniz o zamanlar hemen yeni hesap açtım o da yazar olmadan silindi. Bende gırslandım bir daha açtım bu sefer geldiğimde aonunda yazar oldum. Normal bir yazar gibi yazarken mesajlar yoluyla dert dinlemeye başladım. O günden sonra güzel arkadaşlar edindim. Yeri geldi, gece 4 de içip içip ta*ağına aradılar, yeri geldi beraber içmeye çağırdılar. Yeri geldi, evlerine çağırdılar(gitmedim). Sonuçta boş bir amaçla gelip böyle güzel sonuçlar almak güzel birşey bence. Belki biraz fazla kafa yordum bazen derslerime çalışmadım ama değdi bence..

    Nor: kutupda böyle şeyler olmadı daha.
  15. 15
    İstediğimi dilediğim gibi yazabilme özgürlüğünü verdiği için. Olduğum olmadığım herkes olup kendimi farklı kişiler olarak görebiliyorum sözlükte.. bunu nası yazabilirsin sen nasıl birisin deme lüksü de yok kimsenin..
    • Sen nasıl birisin.
    • Kes kes kes
  16. 16
    sahibi arkadaşım... gönül koyarım, küserim diyor minnoş da bi şey kıramayıp yazıyoruz işte.*
    • Küsmem ya.. istediğinde yaz istemediğindr yazma saygı değer ack.. bizde baskı yok.raad ol ^^
  17. 17
    (bkz: kız düşürmek)
    • İzninizle düşmek istiyorum...
    • lütfen o düşüş bana ait...
  18. 18
    (bkz: bir nedeni yok yalnızca öptüm)
  19. 19
    sosyal medyayı aktif kullanmayan benim için, kimse tarafından tanınmadığım bir yerde rastgele konularla ilgili rastgele yazılar yazma, diğer yazılanları takip etme imkanını sunuyor olması.

    akşamın ilerleyen saatlerine kadar ders dinleyip bir yandan da hasta takibi yaparken buraya gelip kırmızı kapaklı cam sürahi edebiyatı yapabiliyorum, amaçsızlık güzel şey.
  20. 20
    Bilgi edinme, bilgiyi paylaşma, insanların olaylar karşısındaki fikirlerini öğrenebilme, fikir beyan edebilme...
  21. 21
    Gerçek yaşam çevremin sözlük ortamından bambaşka olması.. Sizler çok değişik kafalarsınız ve bu değişiklik benim hoşuma gidiyor.
  22. 22
    çevremde beni dinleyen ve fikirlerime önem veren kimsenin olmamasıdır.

    genelde ya dalga geçerler ya da vatan haini deyip işin içinden çıkarlar. ne söylediğime bakmadan etiketi yapıştırıp devam ederler. ben de buralarda yazarım, okurum.

    edit: bunun neresini eksiledin güzel kardeşim?
  23. 23
    (bkz: can sıkıntısı)

    bu sene o kadar fazla boş vaktim var ki..sıkıntıdan patlamak üzereyim
  24. 24
    (bkz: ayk)

    değerli, kral adminimiz başlı başına yazma nedenidir. gördüğüm en mükemmel insan. abartısız.
  25. 25
    birileri yazdıklarıma cevap verince yaşadığımı hissediyorum. hissetmek için yazıyorum.