kayıt

üniversite sınavına giderken kimliği evde unutmak

  1. 1
    dumur eder. 4 senelik lise eğitimini winrar gibi 160 dakikalık sınavlara sıkıştıran bir eğitim sistemimiz var malesef. tek bir dalgınlık bir seneye mal olur.

    bir arkadaşımın zamanında lys'ye girerken başına gelmişti. okuldayken tenefüslerde bile nefes almadan test çözerdi. malesef sözel sınavına kimliksiz gidince mecbur tm sınavına girdi. kızcağız masabaşında öğretmenlik düşünürken arkeolog oldu. şimdi neyle meşgul bilmiyorum. kazma kürekle dağ bayır dolaşıyordur.
  2. 2
    Birkac sene once basima gelen olay.
    Allahtan sinifa kadar girmistim, hoca git kimligini getir o zaman alirim seni sinava demisti. Ben de okuz gibi bahceyi, oradan evi kosturup geri gelip yine 4 kat cikmistim. 20 dakika gec de olsa sinava girdim.
    Ne mi oldu? Tekrar hazirlandim.
  3. 3
    uyandığımda donumu ıslatan mühim hadiselerden ikincisi.

    diğerini lütfen söyletmeyin.
  4. 4
    yandIgInIzIn resmidir.
  5. 5
    Sorumsuzluk olarak adlandırmayacağım durum.. çünkü heyecandan insan ne yaptığını bilemiyor gerçekten......
  6. 6
    Evlerden ırak olsun ama bu da yapılmaz ki dedirtiyor. Zaten sınava götürülmesi gereken 2 belge var sadece. Yine de heyecan, kaygı sebepli oluşundan sert eleştiri yapmayacağım şu an.
  7. 7
    o zaman sert eleştiriyi ben yapayım. salaklıktır, aptallıktır.

    istediğin kadar stres, heyecan yap. sınavdan önceki akşam kimlik ve giriş belgeni masanın üstüne koymak 10 saniyeni almaz.

    10 saniyelik iş için koca bir sene verdiğin emeklerinin çöp olması...

    salaklıktır.
  8. 8
    ailenizleyseniz mutlaka kimligini aldIn mI diye 50 kez soran biri cIkar. unutmamak bu sartlar altInda mucize olur.
  9. 9
    olmaz olmaz deme olmaz olmaz atasözünü getirir, hatıra. Umar ve dilerim ki kimsenin başına gelmez.
  10. 10
    Heyecandan veya umursamazlıktan olduğunu düşünüyorum. Böyle aksilikler yaşanmaması adına sınava gitmeden önceki gece aileden birine götürülecek şeyler tembihlenmeli.
  11. 11
    ben bunun, sınava gireceği okulda kimliğini düşüren insan yavrusu halini tanıyorum. hala aklı bir karış havada, ama sebi*yorum.
  12. 12
    aksilik bu ya işte olur. ama olmasın bir zahmet, olmamalı bence. kendimi bildim bileli sınavlara girip çıkıyorum, böyle kimlikli mimlikli, kimliksiz alamayız deyolar falan, harbi ciddi ortam var, inanır mısınız bir kez olsun kimliği unutmuş değilim. nasıl unutayım, mümkün değil ki? anlayamadığım ve bu yüzden de aksiliğe yorup gidiyorum.

    yok ya gidemedim. aklıma çok fena bir şekilde yer etmiş bir şeyi yazmam lazım; şifa niyetine. yazınca, öyle olur olmaz zamanlarda kendini hatırlatıp rahatsızlık vermiyor bünyeye. tavsiye ederim. kaldı ki zaten sözlüğe de bu niyetle yazıyoruz.

    neyse mevzuya giriyorum, 2019 üniversite sınavı olması lazım, her iki sınav için de farklı sınava giriş belgeleri lazım. bir kız her iki sınav için de aynı belgeyi çıkarttırmış. iki kağıt da birinci bölüm için geçerli yani. sınavın ikinci bölümüne giremiyor ve evlerine dönüyorlar. olayı haberlerde gördüm ve çok etkilendim ben bu olaydan, içim ezildi. onca emek gitti işte. hem de hiç istemediği bir şekilde. o yoksulluktan, cehaletten kurtulmak için zaten sınava giriyor insanlar, o yüzden emek veriyorlar. hayatlarını daha insanca yaşayabilmek için, ama öyle bir yoksulluk ve bunun beraberinde gelen cehalet içindeler ki... işte o yoksulluk ayaklarına bağ oluyor; belki kurtarabilecekken kurtulamıyor. kim bilir ne oldu o kıza, bir sonraki sene girebildi mi sınava?

    işte böylesi de varken, senin benim gibi insanlar bir zahmet unutmasınlar, bir zahmet!

    lan ne olurdu sanki kızı alsalardı sınava ya. umarım kafaya taktığım şeyi anlatabilmişimdir.