kayıt

eş seçiminde yaşanan farkında olmadığımız durumlar

  1. 1
    her ne kadar eş seçimi duygu ve düşünce birikimi gibi yaşansa bile bu durum için bile bilimsel veriler prensiplerden konuşmak mümkün (ki olması gereken durumun aslı budur) . binlerce yıllık yaşanmış evrimimizin (elf gözlerin neler görüyor ;tamamlayamamış insanlar görüyorum ) sonucu çok fazla . feromonlar ve gözle kaçırdığımız durumlar ve hayatta kalma isteği genlerimizi ileri bir seviyeye taşıma çabası mümkün . yani kısaca örnek olarak kulak yapısı , burun delikleri vb. benzerlikler arıyoruz . annenizin mesela burnu çok hoştur bu durumda erkek bir evladı var ise o annenin evladı gider ve eş seçimin de annesinin özelliklerine benzerliği yakaladığında ondan hoşlanır ya da babanızın elleri mesela o babanın da kız çocuğu gider ve elleri hoş bir insanı kendine daha yakın hisseder ve hoşlanma ve kur yapma dönemi başlar (dikkat edilmesi gereken aynısı değil benzer olan özellikleri seçmek) .

    hücresel olarak ise gen aktarımı daha dayanıklı nesiller üreten bakterilerden farkımız yok . erkek ve kadın bir araya gelir ulan şunla çiftleşsem ne süper çocuklarımız olur diye çalışan bir seçim şekli beyninizin karar verme yerlerinde elektriksel iletişimleri yolluyor.

    işin özeti : çok da özel değil yani şey yapmayın .
  2. 2
    Eş seçimi üzerine yazıla yazıla bitirilemeyen yazılardan bir tanesi daha. Bu konu üzerine yazılmış tüm yazıları tezleri makaleleri de okusanız bi bok değişmeyecek. Eş seçiminden korkuyorsanız eş seçmeyeceksiniz. Ha illa ben evlenecem diye tutturursanız çok mutlu olma ihtimaliniz çooooook az.