kayıt

Türk Kara Kuvvetleri

  1. 1
    kuruluşunun 2226. yıl dönümüdür. kurucusu mete han'dır.
  2. 2
    2017 yılındaki feysbuk paylaşımımı aynen buraya kopyalıyorum. Türk ordusu 2229 yaşında, kutlu olsun!

    "Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir. Ordumuz, Türk topraklarının ve Türkiye idealini tahakkuk ettirmek için sarf etmekte olduğumuz sistemli çalışmaların yenilmesi imkânsız teminatıdır." (M. Kemâl ATATÜRK)

    Çin kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Tanrıkut Mete, 27 Haziran MÖ 209'da, kendisini sürgün eden babası Teoman'ı ve devletin başında bulunan kardeşini öldürerek Büyük Hun Devleti'nin başına geçti. (Yaşam öyküsüne bakarsanız başka türlü davranması beklenemezdi. Ayrıca Teoman, Türk eşinden doğan Mete'yi sürgün edip Çinli eşinden doğan oğlunu devletin başına geçirerek Türk türesine aykırı davranmıştı. Çinli eşinin etkisinde kalarak böyle davrandığı söylenebilir.) Tanrıkut Mete, devletin başına geçince öncesinde var olan düzenli ordusunu genişleterek 10'lu düzene dayalı ilk resmî düzenli ordumuzu kurmuş oldu.

    Türk Kara Kuvvetleri, 1973 yılına değin, ilk resmî sürekli ordu olan Yeniçeri Ocaklarının kuruluş yılını kendi kuruluş yılı olarak benimsemişti (1363). ATSIZ 1963 ve 1973 yıllarında olmak üzere 2 kez bu durumu eleştirdi. Birkaç konu üzerinden eleştiri getiriyordu. 1.si Yeniçeri Ocakları devşirmelerden oluşuyordu. 2.si Sipahiler Yeniçerilerden daha eskiydi, ayrıca Türkmenlerden ve Yörüklerden oluşuyordu. 3.sü 1363 yılına dek kazanılan o büyük savaşları düzensiz ordularla mı kazanmıştık? 4.sü tarihî belgelerle kanıtlı olarak MÖ 209'da yeryüzünün ilk düzenli ordusunu kurmuştuk ve bu ordu Yeniçeriler kurulmadan çok çok önce yerleşik yaşama uyarlanmış, süreklilik kazanmıştı.

    Sonuç olarak ATSIZ 2. denemesinde yankı uyandırdı ve dönemin Genelkurmay Başkanınca haklı bulundu. Böylelikle Türk Ordusu'nun kuruluş tarihi yenilendi, doğru tarih resmîlik kazandı. Bugün Türk Ordusu 2226 yaşındadır, kutlu olsun! (((3 sene önce yazdığım için 2226 demişim ama şu gün 2229 yaşında.)))

    Tanrı öncelik olarak Türk Ordusu'nu korusun. Türk'ü ise Türk Ordusu koruyacaktır. Tanrıkut Mete'den Ulu Önder Atatürk'e dek bu ulu orduya başbuğluk etmiş tüm başkomutanlara selâm olsun; hepsinin tinleri şad, yurtları uçmak olsun. Son olarak: Vaktiyle bir ATSIZ varmış, var olsun!

    "Nerden geliyor? Tanrıkut'un ordularından!"