kayıt

yeni bir gezi'nin yolda olması

  1. 7
    lise gençliğinin -bir kısmı da olsa- bir şeylerin farkında olması, ses çıkarması güzel bir şey. buna katılıyorum ve destekliyorum ancak; bunun çok sevinilecek, mutlu olunacak bir tarafını göremiyorum.

    gezi çok güzeldi. daha olaylar sokağa taşmadan önce dahi kıyısından köşesinden şahit oldum bir şeylere. gerçekten çok güzeldi. son ana kadar şiddetin önüne geçilmeye çalışıldı. atölyeler, park içi güzellikler, insanların olağanüstü çaba ile yardımlaşması, farklılıkların hiç olmadığı kadar bir arada olması falan. cennet gibiydi. ancak karşımızda insanlıktan nasibini almamış kimseler duruyor. sonunda yitecek canları, çekilecek sıkıntıları düşünmeden, ülkeye buraya üç-dört füze attırma hesapları yapanlar var karşımızda. sırf bir kişinin başkan olması için ülkede iç savaş çıkartmayı göze alan bir anlayış var karşımızda. polise emri ben verdim diyen, emir verdiği polisin öldürdüğü çocuğun annesini yuhalatan bir zihniyet var.

    sesini azıcık yükselteni hapise atan, hapise atamadığını coplatan, gazlatan, kurşunlatan, yandaşlarına dövdüren, arabayla ezdiren, şehir içinde binalara tank ateşi açtıran bir zihniyet bu. bu zihniyetin gezi'de bizden götürdükleri ortada. ethem, berkin, ali ismail, medeni, abdocan, ahmet, mehmet ve daha bi çok kişi. gezi'de takındığımız onca barışçıl havaya, pasif direnişimize rağmen onlar gitti aramızdan. bi o kadarının daha gözü, kafası, kolu, bacağı hasar gördü. psikolojimizin amına koydular. karşılığında hiç bir tutuklama, adalet, ceza almadı, görmedi bu insanlar.

    ikinci bir gezi kalkışmasında, ben çok daha ağır senaryolar, kayıplar yaşayacağımızı düşünüyorum. ve yaşanacak o kayıpların da hesabı sorulmadan üstü kapatılacak, o insanlar öldüğü ile kalacak. yav eğer gerçekten bir sonuç alınması isteniyorsa bana göre bu; pasif direniş ile, bildiri ile, çıkıp "faşizme karşı omuz omuza" demekle olmayacak. ben demiyorum ki elimize silah alalım, çatışalım, ölelim, öldürelim. ancak diğer türlü slogan atmak, bildiri dağıtmak, müdürlere sırtını dönmekle bir şey elde etmek mümkün değil. gericiliğe, o kokuşmuş zihniyete bu şekilde baş kaldırmak, bu şekilde ekarte etmek mümkün değil.

    sokağa çıkıp bağırmak, çağırmak, bildiri dağıtmak sadece kişisel mastürbasyon anlamına geliyor. bak ben sokağa çıktım, tepki gösterdim, bağırdım, gaz yedim, cop yedim. eee sonra?? sonrası bu kadar işte. sen yaşadığın şehirle ilgili bir karara çoğunluk hale gelip tepki gösterdiğinde bile başımıza neler geliyor. onlarca yaralı ve ölü veriyoruz, sonra o parkı yıkılmadı diye kazandık sanıyoruz. aslında hiç bir şey kazanmıyoruz. o parkın yıkılmamasıyla o adamların kaybettikleri şey bir kaç yüz milyon dolardan ibaret. yurdun her köşesinde başka şekillerde telafi ediyolar zaten.

    peki biz? kaybettiklerimizin hesabını bağırıp çağırarak, bildiri dağıtarak sorabildik mi? sorabilecek miyiz? bağırmak çağırmak kaybettiğimiz insanları, organları, psikolojiyi geri getirecek mi? adalet sağlayacak mı? başka bi yolu olmalı. bu yol boykot olabilir, grev olabilir. gezi zamanı, zulme ortak olan firmalar boykot edilecek denmişti. o devam etseydi güzel olabilirdi, sonuç alınabilirdi. ancak ben dahil geziye katılan bir çoğumuz olaylar yatışınca starbucks'a gittik, itiraf edelim. tv8'de survivor izledik, bim'den star wars eşyaları satın aldık, thy ile uçtuk falan filan. sürdürülebilir, kolektif bir tepki verilmediği sürece elimize hiç bir şey geçmeyecek, kendi mastürbasyonumuzu yaptığımızla yetineceğiz.

    bu kolektif ve sürdürülebilir tepkinin boyutu ne olur bilmem. ekonomik boykot, grev, silahlı mücadele, serhildan, gaza-cihat. adına ne koyarsanız koyun. başka türlü olmayacak. akp varken de akp sonrasında da başka türlü olmayacak. red-hack şurayı hacklemiş, duran adam çok güzel tepki koymuş, çarşı çok güzel beste yapmış falan lütfen bunları geçelim. hak, hukuk, adalet, insan yaşamı, hoşgörü, saygı, sevgi, anlayış bilmeyen bir şey var karşımızda. sürekliliği ve bütünlüğü olmayan, boş mastürbasyondan öte geçmeyen romantiklikleri bir kenara bırakmak gerek.
  2. 8
    biber gazı kaldı mı la? biraz tazelenek? Ay bir de bodrum esnafları turist duasına çıktıydı... heeyyyvv!!! anam götleri tutuştu la bunların! 3. dünya savaşı çıkarsa liseli gençliğin sonuna kadar destekçisiyim!

    www.ulusalkanal.com.tr/...

    hadi bakam!