kayıt

suna pekuysal

  1. 1
    * *

    son döneminde kamburu nedeniyle tonton nine rollerinde oynayan 1933 doğumlu oyuncu. 2008'de vefat etmiştir.
  2. 2
    13 yıl önce aramızdan ayrılan usta oyuncu.

    film çekimi sırasında yüksek bir yerden atlayıp omurgasını zedelemiş ve birkaç yıl sonra anne olmayı çok istemesiyle yaptığı riskli doğum nedeniyle rahatsızlığı artmıştır. bu yüzden uzun yıllar sahneye çıkmamış, filmlerde oynamamıştır. ne kendisi ne eşi ergun köknar. birbirine bu kadar saygılı eş çok az görmüştür bu topraklar. ergun köknar'ın evlilik teklifini de bir oyun sırasında yaptığı söylenir.

    suna pekuysal henüz 7 aylıkken felçli babası vefat etmiş. ergun köknar'ın kaderi de yürek yakıcı. babası sait köknar'ın bir film çekimi sırasında yaşadığı kaza sonucu yüzü parçalanmış, ameliyatlar ile hayata tutunma çabası uzun sürmemiş ve genç yaşta hayatını kaybetmiş.

    yaşadıkları tüm trajedilere rağmen birer beyefendi ve hanımefendi olarak şerefli şekilde sürdürdükleri hayatları boyunca sayısız film ve tiyatro oyununda rol aldılar. ergun köknar aynı zamanda bir süre köşe yazarlığı da yaptı.

    ergun köknar zaten kitap gibi konuşan, daha ilk cümlesi, ses tonuyla etkileyen aşırı sevimli bir adamdı. fazlasıyla iri cüssesinde pamuk gibi bir kalbi vardı. suna pekuysal hakeza. 30 sene önceki bir söyleşisine denk gelip okuduğunuzda bile ne kadar bilge biri olduğunu anlarsınız.

    benim de muhtemelen gördüğüm ve konuştuğum ilk ünlüler ergun köknar-suna pekuysal ikilisidir. dedemlerin eski evlerinde komşularıydılar.

    sinema ve tiyatronun büyük emekçisi güzel insanlar, ruhları şad olsun.