kayıt

karşılıksız iyilik yapan insan

  1. 1
    az bulunandır. çok azdır.
  2. 2
    iyi ahlak almış olan, ya da kendi kazanmış olandır. ne inançları için ne de çıkarları için iyilik yapar.
  3. 3
    zaten bir insanın iyiliği herhangi bir beklenti içerisinde yapmaması gerektiğini hatırlatan insandır..

    iyilik yapmak biraz da gerçekten insanın içini rahatlatan bir huzur veren eylem değil midir? niye bir başkası için yapılsın ki o zaman konu bir başkası bile olsa.
  4. 4
    sürekli olarak kullanılan arkadaştır...
  5. 5
    Türüne az rastlanandır. zaten bir şeyi birine yapıyorsan ve bir şey bekliyorsan o iyilik adı verdiğin şey de sıkıntı vardır.
  6. 6
    esasen varlığının mümkün olduğunu düşünmüyorum zira toplumca veya bireyselce iyi olarak nitelendirdiğimiz her davranışımızın bizlere maddi veya manevi olmak üzere olumlu/olumsuz getirileri, karşılığı mutlaka vardır. karşılığın iyiliğin yöneltildiği kimseden gelmesi şart değil.
    birey; kendi vicdanını tatmin eder, toplumdan övgü alır, huzurlu hisseder blah blah... bunların hepsi iyilik eyleminin birer karşılığıdır.

    kişi birine iyilik yapar, iyilik yapılan kimse iyilik eylemi üzerine iyilik yapana pozitif veya negatif tepki vermeyebilir. iyilik, iyilik yapılan tarafından karşılıksız bırakılmıştır.
    kişi birine iyilik yapar, iyilik yapılan kişiden pozitif negatif herhangi bir tepki beklenmiyordur fakat iyilik yapılan kişi iyiliğe karşılık verebilir. iyilik karşılık beklenmeden yapılmış, karşılık alınmıştır.

    karşılık tanımımıza, karşılıksızlığı niyette mi eylemde mi aradığımıza ve karşılığı direkt karşı taraftan veya karşıdan bağımsızca herhangi bir şekilde bekliyor olmamıza bağlı olarak tüm çıkarımlar değişebiliyor.
  7. 7
    eğer bu devirde yapıyorsa ruh hastası olduğunu düşündüğüm insandır. akıllı ol koçum kullanıp atarlar seni herkes sen gibi değil demek istediğim insandır.