kayıt

almanya'dan gelen akraba

  1. 1
    evvelden alamancı diye tabir edilen akrabalardı. en büyük özellikleri her geldiklerinde çikolata ve kahve getirmelidir.

    10 sene oldu bir değişiklik yapın.
  2. 2
    eli boş geldiyse geri gönderme isteği uyandırandır. geçen ay almanya'ya gidecektim sırf gitme ihtimalim üzerine 3 sayfa sipariş çıktı ortaya. baktım astarı yüzünü geçecek, vazgeçtim.
  3. 3
    artık ucuza kaçan akrabadır. eskiden kahve çikolata hediye etmede adap vardı. nereden biliyorum benim babam enayi falan mıydı ? adam isviçre üzerinden gelip çikolatasını alıp dağıtacağım diye o kadar hassasken, bizimkiler düddürük almanya'nın bim çikolatasını kakalıyor. bilmiyoruz sanki ne çeşitleri olduğunu.

    bunların sonradan giden modeli vardır mesela ( gerçi tür olarak 40 sayfa yazarım ağzınız açık kalır) sırf oraya gitmek için sevdiği kişiyi bırakıp evlenenler. ah işte onlar var ya en görgüsüz olanlarıdır (benim çevremde).

    hepsi görgüsüz diye bir durum yok yanlış anlaşılmasın ama bizim almanya da şu böyle, bizim almanya da bu böyle diyerek sabır sınamaları her yıl aynıdır. hastane kuyruğunda şişmişsin teyzeler itmiş kakmış benim emmi diyor ki almanya asla böyle değil. biz de zaten süper sosyal bir devlettik ve hakkımız , eşitliğimiz , adilliğimiz ağzımızdan taşıyordu da siz yinede oralara gitmek için olmadık çirkinlerle evlendiniz.
    ne söylesen değişmiyor,geçen yazımın içine ettiler bu yıl bir çoğunu ektim eskiden çok derin ilişkimiz olan insanlardı bunlar. oraya bir zenginlik havası ile gidenlere sözüm, geldiğinizde hiç çekilmiyorsunuz. orada okuyan faydalı yaşayan tanıdıklarımı ve öyle olanları ayırarak söylüyorum.

    ben hayatta kimsenin yoluna bakmadığım için, önlerine serilmemi bekleyenler havalandıkça zevke geldim. önce o burun inecek ben ki gideni dakikasında unuturum.

    bir ortasını bulalım ey akraba hediye falan şakası işin, merak ediyorum almanya'ya göç etmiş polonyalı da memlekete gitsem düğünlerde altınlarla arabamızla hava atsak diyor mu ? bak benim ön yargım değil bu hatta en son insanım birinin malını gözüme soktuğunu fark edecek.

    akrabasına kızmış, kırılmış yazarın sözlüğe serzenişi.
  4. 4
    getirdiği çikolatalar için sevilen akrabalardır.
  5. 5
    şöyle bir havası vardır:

    scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/...
  6. 6
    pbs.twimg.com/...
  7. 7
    Çikolata getirmişse baş göz üstüne gelmiştir.
  8. 8
    çok çirkin giyinip iq seviyesi tek haneli olma ihtimali şiddetle muhtemeldir.
  9. 9
    günümüzde akp'yi öve öve bitiremez.

    almanlar bizi kıskanıyor görseniz köln'de almanlar türkleri görünce ağlamaklı oluyorlar. ulan onun sebebi sensin. siktin memleketi diye ağlamaklı oluyorlar.
  10. 10
    Tarçın, kekik gibi abuk kelimelerin Türkçelerini hatırlamayınca kısa süreli kin ve aşağılama hissi duyduğum kişiler. Sanırsın Göttingen eşrafından geliyor.
  11. 11
    efsane kıyafet kombolarıyla haute couture'ün amına koyan insanlardır. eşofman altına kösele, türkiye bayraklı tişört üstüne kravat gibi.
  12. 12
    Kiracıyı evden çıkartır.
  13. 13
    (bkz: sarı mercedes)
  14. 14
    üç gün sonra gelecek olandır.

    jagermeister ile gelmezse faraşla dışarı kovacağım kendisini...

    niye bunu yazdım hiçbir fikrim yok.
    • keşke getirseler :(

      yazın bi geliyorlar 3 paket kabartma tozuyla. sonra 1 hafta evimde kalıyorlar.

      yok annem olmaz öyle şey.
    • çok cimriler çoook