kayıt

Jon Nödtveidt

  1. 1
    1975 doğumlu isveçli müzisyen, dissection adlı black metal grubunun kurucusu. 2006 yılında intihar ederek hayatına son vermiştir.

    kendini satanizm'e adamıştır bu adam. olağanüstü yeteneği ile satan için en güzel ilahileri yazmıştır.

    hayatından kısaca bahsetmek gerekirse,

    13 yaşında rabbit's carrot grubunu kurdu. 15'inde ole öhman ile gruptan ayrılıp dissection'ı kurdu.
    18 yaşında the somberlain 20 yaşında storm of the lights bane adlı şaheserlere imza attı. metal zone dergisinin black metal kısmında eleştirmenlik yaptı. ve hayatının sonunu belirleyecek olan temple of black light topluluğuna katıldı. henüz 23 yaşındayken 38 yaşındaki bir homoseksüel'i öldürmekten hapise girdi. 2004'te salındıktan sonra , 2006 yılında (31 yaşındayken) son şaheseri olan reinkaos albümünü yayınladı.daha sonralarında israil konserinin son konseri olduğunu, dissection'ın bu konserle varlığını yitireceğini ve davasını başka boyutlarda sürdüreceğini söylüyor bununla ilgili vurgular yapıyordu. ve 13 ağustos 2006 tarihinde, siyah mumlarla yapılmış bir çemberin içerisinde kendi kafasına sıkarak intihar etti, evinde Anton Szandor LaVey eseri olan satanic bible bulundu fakat yapılan açıklamalar lavey'e karşı bir bağlılığı bulunmadığı yönündeydi. o yüzden cesetinin yakınlarındaki misanthropic luciferian order (temple of black light) ' ın bir kitabı olan grimoire daha çok ilgi çekti ve tartışma konusu oldu.
    intihar notunda ise şunlar yazmaktadır :
    "satanist, yaşamına ve ölümüne kendisi karar verir.Yaşamının zirvesine ulaştığında, her şeyi başarıyla tamamladığında dudaklarında bir tebessüm ile gitmeyi tercih eder ve bu dünyevi varlığı aşmayı amaçlar. ancak birinin kendi hayatını mutsuzluk ve sefillik nedeniyle sonlandırması tamamıyla gayrisataniktir. satanist güçlü ölür, yaştan, hastalıktan veya depresyondan değil. ölümü onursuzluğa tercih eder. ölüm yaşamın orgazmıdır. bu yüzden hayatı bu doğrultuda yaşa, olabildiğince yoğun."

    Umarım istediğine ulaşmıştır ve yaptıklarına değmiştir. kendi inançları çerçevesinde çok başarılı bir yaşam sürdü ve onurlu bir şekilde hayatını sonlandırdı. şimdi ondan geriye kalan tek şey dissection'ın albümleri.

    Eserlerinle anıyoruz üstat. anmak için tıklayın