kayıt

oy vermek için eğitim alma şartı

  1. 4
    çok güzel fikir de çoğunluğun işine gelmez. bırak eğitimi oy pusulasına 3+4 gibi robot olmadığınızı kanıtlayın tarzında soru koysan, yanlış cevaplı oyları saymasan, seçmenlerin yarısının oyu geçersiz olur. adam bir zamanlar akp'deydi diye pusulada hem hakan şükür hem de akp'ye evet basmış. beynini siktiklerim.

    bana kalsa direk idam ettiririm böyle adamları. daha oy pusulasına tek evet basması gerektiğini bilmeyen, bu kadarcık bilgiyi öğrenememiş, hadi öğrenemedi diyelim azcık mantık kurup düşünememiş bir insandan topluma, kendine ya da başkasına hayır getirmesini bekleyemeyiz. solucan kadar beyni olmayan bu adamlara değil oy verme hakkı, yaşama hakkı bile çok.

    çok mu zor peki ilk entry'de bahsedilenler. değil. çocuk yetiştirmek için oy vermek için eğitim lazım. bir sınav yapılıp sınavdan alınan puana göre oy hakkı tanınabilir insanlara. atıyorum 300 puan üstünden 270 aldıysa 5 kere oy atabilecek gibi. bunlar zor şeyler değil ama maalesef çoğunluğun işine gelmez.
  2. 5
    şimdiye kadar niye uygulanmadığını anlamadığım durum. sanırım dünyanın hiçbir yerinde yok bu uygulama. en boktan işi yapabildiğimizi gösterebilmek için bilimum diploma, sertifika, belge alma şartı koşuluyor insan ama bir ülkenin bir ulusun hatta abd gibi bir ülkeden bahsediyorsak tüm dünyanın kaderinin belirleneceği siyasi seçimler için oy kullanma yetkisi verilen kimseden hiçbir bilgi, eğitim beklenmemektedir.

    çokça tartışıldı, bir çobanla benim oyum bir mi, oy vermek için üniversite mezunu olma şartı getirilsin gibi saçma tartışmalar çıktı. üniversite mezunu biri çoğu zaman bir çobandan daha ahmak olabiliyor. okulda alınan eğitimde hangi siyasi oluşumun sana fayda edeceğini göstermiyor kimse. bu yüzden okul eğitimi ile, meslek ile ölçülebilecek bir şey değil oy verme yetisi.

    bunun için atıyorum 1 ay gibi bir sürede, siyaset eğitimi, yönetim bilimi, siyasi sorumluklar, toplumsal olgular, sosyolojik değişkenler gibi konular herkesin anlayabileceği şekilde bütün halka anlatılabilir. kimsenin profesör olmasına gerek yok bu eğitimden sonra, az çok ülke en iyi nasıl yönetilir, kim yönetebilir, hangi etmenler ülkenin ileri gitmesini sağlar hangileri geriletir gibi bilimsel bir bilgiye sahip olur ve kandırılmaya daha kapalı bir halk bilinci oluşur bu yolla. sınavı başarı ile tamamlayanlar oy verebilme sertifikası ile ödüllendirilir ve oy verme hakkına sahip olur. bunu geçemeyen oy veremez, bir daha eğitime tabi olur. tıpkı sürücü belgesi gibi, oy verme belgesi olmak zorunda olur oy vermek için.

    bu eğitim ve sertifikasyon tamamen bilimsel yollarla objektif bir biçimde yapılmalı ve denetimi sağlanmalı. bu uygulama ile bence bir çok kötü seçimin önüne geçilebilir, halk daha sağlıklı kararlar verebilir.

    aynı şekilde uygulanması gereken bir diğer eğitim de şu bana göre:
    (bkz: çocuk yetiştirmek için eğitim alma şartı)
  3. 6
    büyük bi hışımla "yok artık ağız tadıyla sen eksi verme arap yazısını da mı göremeyeceğiz" diyodum ki siyasi bi başlıkmış. eğitim şart.