kayıt

öğrenci evi

  1. 1
    öğrenim nedeni ile başka şehirde yaşamak zorunda olan bir ya da daha çok öğrencinin birlikte yaşadığı ev.arkadaş seçimi iyi ise yaşanılacak ev olur.
  2. 2
    her türlü absürtlüğü kaldırabilecek bir yapıya sahiptir. ailenin yaşadığı bir evde asla göz yumulmayacak şeyler bu evde normal karşılanabilir misal.
  3. 3
    (bkz: öğrenci evi yemekleri)
  4. 4
    adından da anlaşıldığı üzere öğrencilerin yaşadığı mekandır.

    mekan diyorum çünkü çoğunlukla gelenler tanımadıkları kişilerdir. ev arkadaşlarından birisi tanısa diğeri tanımaz, bazen her ikiside tanımaz bir arkadaşın arkadaşı olur o kişi. kısacası giren çıkan belli değildir.

    gayet temiz olanları da mevcuttur ancak o bir anlık hevesle olur. arkadaşlar evin yolunu öğrendikten sonra iş işten geçmiş etraf bira şişeleri ve değişik markalarda boş içki şişeleriyle dolar. oturma takımının üzerinde sigara yanıkları oluşmaya başlar, perdeler sararır sigara dumanından, televizyonda her daim ntv spor açıktır fakat izlenmez. sadece ses çıkarsın istenir.

    pis ama samimi olanları da mevcuttur bu mekanların. yemek yeme konusunda biraz iğrenirsin başlarda ama sonrasında alışırsın. çoğunlukla erkek mekanlarında olur bu tür yerler.

    ve geldik diğer tip mekana. bu mekan sayılmaz evdir aslında. erkek kız kombinasyonunun bir arada yaşadığı evdir. herşey düzenli tertipli iş paylaşımına son derece itaatkar yaşanır burada. herkes kendi işini bilir. ev temiz, yemekli ve oturulacak bir yaşam alanı olur. böyle habitata can kurban denilir kısacası.
  5. 5
    www.youtube.com/...
  6. 6
    dağınık olma özelliğiyle bilinen ev tipidir.
  7. 7
    mutfağıyla meşhur.

    (bkz: öğrenci evi mutfağı)
  8. 8
    (bkz: aşkın mabedi)
  9. 9
    kesinlikle genelleme yapılmaması gereken ev türü lan bu.

    pislik yuvası desen, ailemin evinden daha temizini gördüm. fakir desen, tuvalet kağıdına götünü silen adam gösteririm.
  10. 10
    neyin ne zaman nasıl ve kimlerle gerçekleşeceği ya da gerçekleştirileceği belli olmayan ev tipi. bir anda tabureye destekle koyulmuş telefon ya da kamera karşısında kendinizi absürt bir müzik eşliğinde dans ederken bulabileceğiniz gibi maç sonrası saçma sapan bir yere zulalanmış bira şişesine ayağınızla çarparak büyük bir ses çıkartabilir, alt kattaki dul ve geçimsiz komşunun saat 03:00da kapınızı çalmasına sebep olabilirsiniz. yüksek seste müzik dinlenir gelende ve koridorlarına halı, kilim, yolluk tarzı şeyler serme ihtiyacı hissedilmez ev bireyleri tarafından. dolaptaki yumurtalıkta kurumuş yarım limon ise bu evlerin en büyük sembollerindendir.
  11. 11
    Herhangi bir bardağın dibinde kalan,zamanla kahvenin hal değiştirmiş hali olan o garip sıvının üzerinde oluşan, yeşil yeşil tomurcuklar halinde kolonileşmiş organizmacıkların gün be gün takip edildiği yerdir.

    ha yıkanabilir bu bardak tabı ama, hanı nerede kaldı deneysel bilgi.ilim çok önemli.
  12. 12
    genelde yurtta kalan arkadaşlar ile çıkılan evdir. belli bir süre baktığınız zaman evde arkadaşınız arkadaş değil kardeşten öte bir hal almış olur. bunları duygu ve düşünceye dökemiyorum ancak arkama dönüp baktığım zaman eve yaşanılan onca şey olduğunu fark ediyor ve her aklıma geldiğinde duygulanıyorum. kiramız çıkmadığında birbirimizin kirasını ödediğimiz zamanlar, üşengeçlikten ya da parasızlıktan şehriye çorbası makarna menümüzden ki her yediğimizde söylenirdik. saz çalıp içki içtiğimiz geceler ve bu gecenin sonunda birbirimize sarılıp ağladığımız zamanlar. ve yazsam roman olur diyeceğim neler neler.

    her üniversite öğrencisi ailesinden ayrı okumalı ve kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli. önce yurtta sonra evde kalmalı ki öğrenciliğin tadını çıkartabilmeli. bunlar için tek önemli şey kardeş diyebileceğiniz arkadaşlar bulmalı.
  13. 13
    içinde yaşayan insanların yapılarına göre değişmekle birlikte bu evlerde mutualist, kommensalist veya parazitist yaşam hüküm sürer. bazı durumlarda ise tüm tarafların da zarar gördüğü, doğayla uyumsuz, mutant bir yaşam biçimi ortaya çıkarak ev yaşamının sonunu getirir.*
  14. 14
    Evin orta yerine sıçılsa aylarca farkedilmeyecek 'kültür' ortamlarıdır. Gerekli ısı ve nem sağlandığında envai çeşit bakteriler rahatlıkla üretilebilir. Tabi böyle bir ortamda 'ayakkabını çıkarsana piç' serzenişinde bulunacak dingillerde çıkabilmektedir.
  15. 15
    hafta sonları bildiğin kerhaneye dönen ev tipidir
  16. 16
    yurtta kalanlar için her daim arzulanandır. yiyip içip sıçıyon karışan eden yok.
  17. 17
    bir aralar hayrettin' in gözüne kestirdiği evlerdir.*
  18. 18
    (bkz: asdfghjkl)
  19. 19
    kullandığı bardağı yıkayıp tekrar aldığı yere koymanın inanılmaz ,göz yaşartıcı bir hareket olduğu evlerdir.
  20. 20
    hiç kalamadığımdır..
  21. 21
    hiçbir zaman ilk başta beraber eve çıktığın ikinci veya üçüncü arkadaşınla beraber kalamayacağın evdir.nüfus sayısı hafta sonu,vizeler finaller veya herhangi birine memleketten gelen malzeme durumuna göre değişkenlik sağlar.

    değişik bir hiyerarşi içinde görev dağılımı yapılır. bulaşık yıkayan yemek yapmaz, yemek yapan temizliğe karışma
    diğer kız evleriyle tanışma çabası üzerine sabahlara kadar planlar döner.tanışılan kızlar tertip düzen işlerinde kullanılır.
    hatırlayabildiklerim bu kadar.
  22. 22
    pbs.twimg.com/...
  23. 23
    hayatı öğrettiği gibi perişanlığın da kalesidir. temiz tek kara parçası yoktur, ağlatır...

    pbs.twimg.com/...
  24. 24
    Öğrenci evi denildiğinde genelde alkolün ve tütünün dibine vurulmuş evi bok götüren ortam içinde 5 parasız yaşayan insanlar gelir aklıma. fakat bir bakıyorum da şuan bulunduğum öğrenci evi sanki bir aile evi. böylesi de varmış arkadaş :D .
  25. 25
    Özgürlüğü temsil eder kanımca.