kayıt

yatan memur vs çalışan memur

  1. 2
    Yatan memurun alacağı versus.

    Sonuçta ikisi de aynı maaşı alıyor xd.
  2. 1
    eskiden bursa'da yaşadığım dönemde dış ticaret ile uğraştığımızdan mütevellit "ticaret ve sanayi odasından evrak alıp valilikten onaylatma" diye rutin bir evrak işimiz olurdu ve ben hayatımın dumur olaylarından birini o valilik ziyaretlerinin birinde yaşamıştım..

    evrağımızı aldık ilk defa gidiyorum valiliğe dediler çıkın 2. kata bilmem ne hanımefendi var onu bulun, o kaşe vuracak sonrada vali yardımcısı imzalayacak evrağı..

    çıktık, hanımefendinin odasını bulduk. yalnız yürürken kulağı rahatsız eden bi gürültü var koridorlarda, ama görünen insan sayısı az..

    neyse kapıyı vurduk girdik içeri manzara aynen şu.. biri masada oturan biri de konuk sandalyesinde oturan 2 hanımefendi ellerinde örgü, konuk sandalyesindeki hanımefendinin yanında küçük bi kız çocuğu elinde oyuncağa benzer bişey (net hatırlamıyorum) oyun oynuyor.. hanımlarda bildiğin dedikodu yapıp diğer yandan örgü örüyorlar.. dedim "pardon biz bilmem ne hanımefendiye bakmıştık ama".. masadaki hanım "hayrola ne vardı", "evrağa kaşe vurduracaktık, sonrada sanırım vali yardımcısına imzaya gidecekmişiz".. kadın bana "tmm evrağı ver sen dışarda bekle" dedi.. sanki aq evrakla 10 saat işi var, neyse çıktım 5 dk civarı bekledim dışarda sonra kapı açıldı hanımefendi kapıdan evrağı uzattı, "vali yardımcısına çık" dedi..

    sonra çıktık yukarı vali yardımcısı beyefendinin kalemi var tabi arkadaşa bakıyoruz yok ortada, koridora tekrar çıktım biri hızla geçerken "pardon ya burdaki arkadaş nerededir dedim".. oda "çayocağına bak ordadır" dedi..

    gittim çayocağına girer girmez, zaten dumura uğruyorsunuz, memurlar toplanmış çay sigara ellerinde iddia bülteni bu olur yok yatar muhabbet derin neyse, "ben vali yardımcısının yanına çıkıcam, kalemi kimdir acaba" dedim aralarında biri "dur geldim" dedi ve vali yardımcısının odasına doğru yürümeye başladık..

    en dumur olay bundan sonra beyefendi girdi evrağın ismini söyledi ve "imza için gelmiş" dedi, içeri girmem söylendikten sonra valinin masasına yaklaştığımda, masanın üstünde at yarışı bülteni karalama yapılmış bi kağıt vali yardımcısı belliki derin derin çalışıyormuş, benim kağıdı imzaladı tmm dedi ve çıktım odadan..

    valilikten çıkarken beni derin düşünceler aldı.. saat 14:30, bu adamların hepsi devlet memuru ve maaş alıyor..

    diğer yanda ablam adliyede icra mahkemesinde yıllarca tabiri caizse köpek gibi çalışmış ve sonunda da mahkeme müdiresi olmuştur, ama çok net hatırladığım şekliyle ablam hafta sonları bile bazen çalışmak durumunda kalmıştır, bu yoğun iş temposuna ve çalışmasına rağmen sırf birilerinin zoruna gittiğinden dolayı ayrıca soruşturma da geçirmiştir bu dönemde.. tabi herkesin bildiği gibi en büyük pislikler bu mahkemelerde döner, ancak ablamın karakterini bildiğimden bunlara bulaşmadığını da adım gibi bilirim..

    vel hasılı kelam memurlar arasında da hakkaniyet açısından ciddi sorunlar var bu ülkede..

    en son kanım "bu memleketten bir bok olmaz"