kayıt

düşünce özgürlüğü

  1. 1
    düşünme ve bunları ifade etme açıklama özgürlüğüdür .demokrasi için gerekli olandır.
  2. 2
    sözde değil, özde bir bağımsızlıktan söz eden her ülkenin, her milletin sahip olması gereken yegane şeydir, namustur.
  3. 3
    bu sözlükte olmayan şeydir. düşüncelerimi aktardığım için sol frame'i kirlettiğimden tutun da troll olduğumu söyleyenler baya bi oldu. bu sözlükte faşizm vardır!!!
  4. 4
    (bkz: saygı duymak )
  5. 5
    ütopyada mümkün, gerçek hayatta alınabilecek tepkiler nedeniyle imkansız olan özgürlük çeşitidir.
  6. 6
    her alanda, her mecra da insanın kafasının içindekileri(mecazi manada) dışarıya çıkartma eylemidir.
  7. 7
    yanlış yerde aranan yanlıştır.

    (bkz: mekanik determinizm)
  8. 8
    türkiye'de olmayan kavramlar listesinde başı çeken şey.
  9. 9
    sadece düşünmek fiilinin gerçekleştirilmesi şeklinde bakılmaması gereken özgürlüktür. düşünce özgürlüğünden kasıt ne denli aykırı olursa olsun şiddete özendirmediği sürece her türlü fikrin dile getirilip, yazıya geçirilip vb. halde yayılması özgürlüğüdür.
  10. 10
    sanat ile uğraşan insanların ortaya akıl yolu ile döktükleri eserlerin kaynağında olan hede.
  11. 11
    düşünme, düşünmeye bağlı olarak sorular yöneltme ve bunları çekinmeden söyleme hürriyetidir. Aynı zamanda bir haktır.

    bugün itibariyle kendisini tamamen kaybettim. çevremdeki neredeyse herkes fikirlere saygı göstermeyen, kendi fikrini dünyanın en doğru fikri sayan, araştırmadan soruşturmadan büyük bir bağnazlıkla parti tutup fikir sahibi olan insanlar. bana fikrimi savunma şansı dahi vermiyorlar. bugün odamda cumhuriyet gazetesi bulan babam beni dinsiz, zihniyeti bozuk, komünist (bu onlara göre bir hakaret) ilan etti. bakalım başımıza daha neler gelecek. ben kestim umudu. artık sesimi dahi çıkarmam kimseye.
    • değilim fakat bu bir şey değiştirmiyor. ben vatanımı ne kadar sevsem de ne kadar çalışıp çabalasam da malum partiyi eleştirdiğim için bu yaftayı yiyeceğim.
  12. 12
    duyduğu her şeyi ciddiye alan cahil bir insan değilseniz düşünce özgürlüğünden asla çekinmezsiniz. her yerde her şekilde olması gerekenbir şey düşünce ve ifade özgürlüğü. bir düşünce/ifade ne kadar sapkın iğrenç ve boktan olursa olsun o insanın kendini ifade etmesi her şeyden önce gelir. hatalı ise yanlış ise veyahut suç boyutunda bir içeriği mevcut olsa dahi o düşünce ifade edilmelidir, toplumda konunun imkansızlığı hepimizin malumu ancak insanlar içlerine atarak yaşadığında tüm dünya boktan bir yer haline geliyor.

    zaten özgür bir düşünce ortamında yanlış düşünceler doğal seçilime uğrayacaktır. ne gerek var endişelenmeye, bırakın herkes özgürce kendini ifade etsin. tabii biraz eğitim de şart. yoksa yanlış düşüncelere inanarak hareket eden yığınların önünde hiçbir akılcı yaklaşım duramıyor.
  13. 13
    ülkemizde yanlış anlaşılan özgürlüktür.

    nefret ve şiddet içermeyen fikirler özgürce sunulabilir ancak eğer şiddet ve nefret içeriyorsa o düşünce özgürlüğüne değil nefret suçuna girer.

    ulusalarası insan hakları beyannamesinde insanın doğuştan elde ettiği haklardan ilki yaşama hakkıdır. bu beyannamede denir ki "insanın doğuştan sahip olduğu yaşama hakkı hangi nedenden olursa olsun elinden alınamaz ve devredilemez." yani bir insanın ya da insanlar grubunun ölümünü "yia bunlar da nasıl delirttiyseler adamları" diyerek meşrulaştırmak düşünce özgürlüğü olarak değil ancak nefret suçu olarak adlandırılabilir.

    adlandırılmasa bile bi insan grubunun ölümünü bu tarz şekilde küçümsemek, katilden yana olup maktülü hiçe saymak insan olmaya aykırı bir durum. bunu da sik sok sevgi sözcükleriyle ve ya smilelerle yumuşatmaya çalışmak hayvani bir durumdur.
  14. 14
    bulunduğumuz kıtaya şöyle bir bakınca, bizde olmadığını anlamamızın zor olmayacağı özgürlük.