kayıt

parfüm

  1. 26
    bilinenin aksine fransızlar tarafından değil, mumyaların güzel kokması için mısırlılar tarafından keşfedilmiştir. mısır'da firavunları memnun etmek amacıyla da dini törenlerde, ölümden sonraki hayata inandıkları için yakınlarını öldükten sonra ayırt edebilmek için cenaze törenlerinden kullanılmıştır. kokunun, yalnızca dini törenlerde kullanımı dışına çıkılmasıyla m.ö. 1. yüzyıl parfümün en çok ilgi gördüğü zamanlar olmuştur.

    parfüm, 11. yüzyılda ibni sina damıtma yoluyla gülün esansını çıkarana dek, çeşitli bitki ve baharatların ezilmesi ile elde ediliyordu.
    doğu'da sıcaktan bunalan insanlar ferahlamak amacıyla bu kokuları gündelik hayatlarında kullanmaktaydı. 14. yüzyılda ipek yolu ile birlikte batı da parfüm ile tanışmış oldu. saraylarda hem sarayların hem de buradaki insanların güzel kokması için parfüm kullanılmaya başlandı.

    şu an kullandığımız anlamdaki ilk alkollü parfümün üretici macarlar oldu. fransılar ise avrupa'nın ilk parfüm üreticileri oldular. fransız kraliyet ailesi kıyafetlerini bile parfümlü sularda yıkamaya başladı. 18. yüzyılda ise ingiltere ile birlikte parfüm kullanımı tüm avrupa'ya yayıldı.

    • okuyamadık kardeş, durumumuz olmadı..
  2. 27
    Parfüm kelimesinin etimolojik kökeninin, Latince “buharla” anlamına gelen “Per Fuma” ifadesinden geldiğini düşünülüyor.
    Tarihte bilinen ilk parfüm olan Kyphi ise, notalarında kına, tarçın, ardıç, hintsümbülü, safran, bal, üzüm gibi toplamda 13 maddenin bileşeni ile yapılmış. Mısır’da yapılan kazılarda çıkan Kyphi ismini verdikleri parfümün sadece 12 notasını tabletlere yazmışlar, fakat 13. nota hala esrarengiz sırrını koruyormuş.
    Hatta bu 13. Koku meselesi perfume the story of a murderer filminde de işlenmiştir.
    Mükemmel parfümün sırrının 13. Nota olduğu ve o olmadan dünyanın en güzel kokusunun asla oluşturulamayacağı düşünülür.
    -ciddi
  3. 28
    sıkmayı bilmeyenin sıkmaması gereken ürün. çoğu da bilmiyor ve güzel kokmak yerine mide bulandırıcı oluyor.
    özellikle yazın deodorant yerine kullanılıyor. baharatlı kokuları da yazın kullanmayın lütfen.
  4. 29
    bir sahtekarlık eylemidir. evet sahtekarlık. karşıdaki kişilerin duygularını ve duyularını manipüle edip, kendini olduğundan farklı gösteren her şey sahtekarlıktır.*

    tıpkı makyaj gibi.
    #1516037
  5. 30
    genellikle kadınlar açısından öneme sahip olan güzel kokulardır. erkekler açısından deodorant daha ön planda olmaktadır.
    www.testerparfum.com/...
  6. 31
    özünde esans olan ve uçup giden bir üründür. mevzu esansın ne kadar süre etkili olduğu ve elbette hissettirdikleridir.
  7. 32
    şekerli olanlarını kullananların allah belasını versin. sizin yüzünüzden başım ağrıyor çok küfür ediyorum arkanızdan haberiniz olsun.
  8. 33
    Fiyatları inanılmaz derecede uçuk hale gelmiş ürün.

    Yolun bundan sonrasına zara'nın parfümleri ya da vücut spreyleri ile devam etmekten başka şansımız yok.
  9. 34
    alerjik bir bunyem oldugundan kIyafetlerime sIkarak kullandIgImdIr. cok da severim. farklI parfumler denemekten de cok hoslandIgImdan favorim olan bir koku secemiyorum. neyse bence kendisi yaratIlIs amacI b*ktan bile olsa en iyi fransIz icadI...
  10. 35
    çok sıkılması takdirinde insanı boğabilir.
  11. 36
    insanı vezir de, rezil de edebilecek olandır.
  12. 37
    şekerli parfüm sıkanlar benden uzak durabilir mi?