kayıt

şiir sevmemek

  1. 1
    *

    Gayet olağandır. Ben mesela , şiirdeki duyguların pek gerçek ve pek insana geçebilen bir şey olduğunu düşünmüyorum. Birçok şiir görüp okuyorum ancak hiçbiri bana bir şey anlatmıyor. Hepsi birçok saçma şeyin yer aldığı dizeler serisi gibi geliyor.

    Edit: Şairlerin de her siki sadece kendileri yaşıyormuş gibi triplere girmelerine hastayım hem.
  2. 2
    Şiir sevmek kadar normal olandır.
  3. 3
    Yeterince şiir okumamaktan kaynaklı olduğu sanıyorum.
    Kişi kendine yazıldığını yahut kendi fikrine pek yakın biri tarafından yazıldığını düşündüğü şiiri bulduğunda tüm şiirler manidar gelecektir.

  4. 4
    hüseyin nihal atsız'ın geri gelen mektup şiirini okumamaktan kaynaklanır.
  5. 5
    #1180374
  6. 6
    şarkı sevmemek, türkü sevmemek, konuşma sevmemek, yazma sevmemek anlamına gelir. tabii sevmeyen yine sevmesin. ama neyi sevmediğini bilsin.
  7. 7
    Bir insan için büyük bir kayıptır.
  8. 8
    Bazıları şiir sevmez, çünkü onların yaraları yoktur. Yaraladıkları vardır.
    Attila İlhan
  9. 9
    şiiri sesli okumayı sevmiyorum. bi gülme tutuyor beni.
  10. 10
    posta gazetesi okumadIgInIzI gosterir. o mukemmel siirleri okuyunca mutlaka seversiniz yani sevmemek imkansIz.

    amme hizmeti
  11. 11
    Olacak iş değildir.
  12. 12
    Çoğu zaman şiir okumayı bilmemekten kaynaklanır.
  13. 13
    Çok normal bir şey bu. Aslında sevmemek çok mantıklı çünkü her ne kadar güzel sözler, betimlemeler kullanılıp anlam yüklü olsa da baktığın zaman hiçbir işi yaramayan bı şey şiir. Tabi pragmatist olmak lazım bunun için. Benim gibi boş işlerin müdürü olan biri edip canseverin kölesi olur misal.
    • masa da masaymış ha şiirinin edebi yönünü kavrayamıyorum.
    • Boşver çok dusunme manyak olursun, eksik kalsın o da.
  14. 14
    şiirin bu yüzyıla ait olmamasındandır. artık hayat çok hızlı, şiire kendini verecek vakit yok. o duygu yoğunlaşmasını sağlamak kolay değil.
  15. 15
    pek tabi mümkündür. ancak bunu toklukla, açlıkla izah etmenin anlamı yoktur. hele bir de "ne işe yarıyor ki" bakış açısına değinmeye hacet dahi görmüyorum. bu birkaç km gittikten sonra "tuzu unuttuk" diye geri dönmekten farksız. .d
  16. 16
    şiiri pek sevmeyen bir insandım yakın zamanlarda. farklı edebi türler daha çekici gelirdi. ta ki attila ile tanışana kadar. onu okumak, onu düşünmek bana çok farklı şeyler kattı. şiir sevgisi de bunların en başında..
    • kesinlikle öyle. diğer türde verdiği eserlerini de okumayı çok severim. şiirlerinin yerinin ayrı olmasının sebebi hiç sevmeyen birine sevdirmiş olması.
  17. 17
    Ben.
    Hiç romantik erkek tavırlarına girmicem.
    Kim ne derse desin melodi olmadıktan sonra çöp.
  18. 18
    eskiden yazmayı seven biri olarak şuan bulunduğum durum. galiba bunalıma girdim. daha erken değil mi lan???
  19. 19
    duygusuz bir odun damgası ile gezinmeye sebep olan sevmeme hali.

    şiir olmasaydı ne yapardık bilemiyorum..
  20. 20
    Ben asla Meriç değilim diyen erkeklerin..erkeklerimizin genelde severek icra ettikleri olay. Biraz sonra sanat şiir seven erkeklere vurduruyor ya da ibne diyen erkekler gelir biz de izleriz.
  21. 21
    Herkesin okur olarak seçimi farklı olabilir.
    şiir sevenler arasında şiirle gelişen de bir diyalog olduğu ise bir gerçeklik. Yeni tanıştığım biri şiir seviyorsa ama sahiden seviyorsa bu aklımda kalır ve aradaki ilişkide yer eder. Şiir sevmek belli başlı şairleri takip etmek de olabilir bir külliyata hakim olmak da.. şiir sevmemekse kendini bu bahsettiğim evrene ait hissetmemektir çok da yargılanacak bir husus değildir. Aksi zorbalık olur.

    Yalnız şu da bana yanlış geliyor birisi mekanik bir işle uğraşıyorsa ne bileyim mühendisse veya oto tamirciyse o şiir sevemezmiş gibi şiir belirli bir sınıfa veya meslek grubuna aitmiş gibi. Bazen insanlar bu taraflı algının sonucunda şiire cephe alabiliyor. Şart değil ya belki bir kere okusa tek bir şiirden de olsa ziyadesiyle etkilenebilecek bu koşul hayat boyu yaşanmıyor. Kişinin karakterinin önüne öyle bir bariyer çekiliyor ki insan bunları kesfedemeden yaşayıp gidiyor. Keşke ya eğitim sistemimizde ya da aile çevremizde edebi bir yönümüz varsa kesfedilebilse ya da daha geniş bir perspektifle yetiştirilebilsek o zaman ne şiir seven sevmeyene ruhsuz kaba Saba yakıştırmasını yapardı de ne de şiir sevmeyen şiir sevene çok abartıyorsunuz ne var ki bunda diyerek şiire ayrılan zamanı değersizlestirirdi. Galiba öğrenmemiz gereken bir şey de saygı.
  22. 22
    gösterişten nefret ederim. gösterişli cümlelerden de nefret ederim. şiirleri bu yüzden sevmem.
    t: isteyen istediğini sever. seksin rengi ve seksin zevki tartışılmaz.