kayıt

yeni doğan bebeğin kulağına ezan okunması

  1. 7
    Bebeğe doğar doğmaz müslüman kimliğini dayatmış olmanın göstergesidir. O çocuk ileride dinden uzaklaşır veya din değiştirirse ailesi dahil herkes tarafından dışlanabilir.
  2. 6
    cenaze namazı için okunan ezan derler. doğduğun gibi ölüm fermanını imzalıyorlar. hey gidinin dünyası...
  3. 5
    Çok şükür ki küçükken bana yapılandır.

    Bu tarafta yaşıyor muyum eziyet mi çekiyorum belli değil. En azından diğer tarafta bir netlik olur. Lan benim ismim okundu mu acaba diye panik olmam.
  4. 4
    Dedem tarafından bana da uygulandı. dedem her gece 3 duble votka içen adamdı. o kafayla acaba ne söyledi kulağıma. Adımı haykırdıklarında mal mal bakmaktan korkarım. ne cennete gideceksin, ne cehenneme. bekleme salonunda kalırım aq.
  5. 3
    bu sırada kulağa okunan ismin kur'an-ı kerîm'de geçen isimlerden biri olması gerektiğinden benim kulağımda dedemin ismini okumuşlar. zaten bana da derlerdi küçükken senin göbek adın bu diye. ama sağ olsunlar kimliğe yazdırmamışlar. zaten isim uzun, soyisim uzun, bir de göbek adı olsaydı boku yerdim.
  6. 2
    kişilerin ahirette çağırılacağı isim kulağa okunan isim oluyormuş yani okunmasının temelinde bu var. Benim kulağıma okumamışlar ama öylece gidip nüfusa kaydettirmişler beni. çok merak ediyorum yarın kıyamet kopunca ya beni çağırmazlarsa ya Sen gelme ulan ayı nidalarıyla dışlanırsam? Of şuralarda derdimle ilgili bir buton olacaktı basıyorum hemen.
    • Oysa ciddili bir girdiydi bu. :')
    • Hişt sen kız bukleli olan sende geç şöyle şeklinde cagirabilirler:)))
    • Bilmiyorum ama umarım anlayabileceğim bir şekilde çağırırlar. :d
  7. 1
    *

    bunun yanında ağzına bal da sürülür.