kayıt

karabasan

  1. 23
    Bayadır ziyaretime gelmiyor karabasan yiyorsa gelsene gel kuçu kuçu djye bağırmaya başladım artık evde iki günde bir hatta hergün ziyaretime geliyordu bir anda terk etmesi çok koydu inşallah kısa zamanda döner. *
  2. 22
    uyurken daha iyi sağlıklı bir uyku çekmemiz için vücut kendini yarı felç pozisyonuna alıyor denilebilir. bu durumdayken bilinç de açık hale gelirse karabasan oluyor.
  3. 21
    (bkz: John wick)
  4. 20
    Gerçek sebebi uyku felcidir. İnsanlar açıklayamadığı şeyleri böyle uyduruk varlıklarla açıklama yoluna gitmeyi ne kadar çok seviyor bir kez daha şahit olduk. Oysa bilimin dili tak çözüyor, uyku felci...
    • hepsi mümkün çomak.

      koku, tat, dokunma/vurma hepsi olabilir.
    • zaman algın da patlıcana döndüğü için sana 1 dk gelmiştir o.

      dünya ile aranda olan bütün rasyonel algı kesiliyo.
      zihnin ile başbaşa kalıyosun.

  5. 19
    Böyle bir şey yok diye biliyorum, bunun sebebi rüya gördüğümüz esnada vücudun uyku felci denilen duruma geçerek yatakta lara croftvari hareket etmemizi engellemesidir. Bazen uyandığınızda da bu hal devam eder.
  6. 18
    bir ortamda eğer bundan bahsederseniz birisi muhakkak 'ya aslında o uyku felciymiş bla bla' diye lafa girer, girmiyorsa o kişi sizsinizdir... ne bu her şeyi bilimsel olarak açıklama isteği? sal bizi kardeşim ya..
    • bilimsel açıklamasını o an herkes biliyor olabilir ama bazen gizem ve korku hisleri daha keyif veriyordur.. tam tüyleri dikecek yer arıyorken yakıştı mı bilimi araya sokmak?
    • ülkemiz bu konuda biraz geride kalmış gibi.. in cin, karabasan, mezarlıkta ağlayan kız işte. millet korkuya aç ucundan bir tüy diken buldu mu yapışıyor ensesine.
  7. 17
    Gerçek adı uyku felciymiş. Karabasan halk arasında söylenen ismiymiş.
  8. 16
    ne zaman hafta sonu eve gitsem annemin afrika'dan geliyormuşumcasına yaptığı yemekler, pastalar, börekler sonucu mutlaka gece yarısı beni yoklayan şey. Bir ağırlık gelir, yataktan kalkmak isterim kalkamam falan filan. Sonunda basarım küfrü kaybolur gider
  9. 15
    eskiden başıma çok gelen şey. değişik bir şey. genelde sırt üstü yatarken oluyor. önce rüya gibi bir şey oluyor. sonra tanıdığım birilerinin sesini duyuyorum daha sonra kilitlenip kalıyorum. hareket etmek için yırtınsam bile zerre hareket edemiyorum. bağırmak için bir tarafımı yırtıyorum ama o da işe yaramıyor. 15-20 saniye sonra geçiyor. bir süre sonra alıştım. tüm bunlar oluşmadan hemen öncesinde anlıyorum artık.

    bir keresinde yurtta kalırken arkadaşlarla bu konuyu konuşmuştuk. arkadaşın biri "bugün bahsettik ya kesin bu gece bana gelecek" dedi. ben de "kesin bana da gelir" dedim. o gece ikimize geldi amk. kimisi bilimsel olarak açıklıyor kimisi de cin diyor ama hangisi doğru hala bilmiyorum.*
  10. 14
    İnsanın kendi vücuduna zarar verebilecek, istemsiz hareketlerini önlemek için bünyemizin aldığı bir tür önlem. Özellikle uyku bozukluğu yaşayan veya aşırı stres yaşayan bireylerde görülür.
    Bende geçen sene sınav stresinden ötürü çok sık oluyordu. Öyle bir hal almıştı ki artık, zevk alıyordum geçici olarak felç geçirmekten.
  11. 13
    uzun zamandır bana uğramayan. az daha korkunçlu başlık kasarsanız olacak.
  12. 12
    aslında mantığı psikolojide son derece açıktır. dışarıdan olan bir etki nedeniyle en derin uykuda kalkmaya çalışan bünye uyanamaz ve bu sürede rüyada sıkışıp kalır.

    felak nas ilaç olur ilaç

    hayırlı sözlükler.
  13. 11
    (bkz: uyku felci)
  14. 10
    bu sabah başıma gelmiş olandır. sabahın yedi buçuğunda o ışıklar saçan odamda kapkaranlık bir varlığın ruh emici gibi üstüme çıkmasıyla sonuçlandırmıştır. ayrıca saçını gördüm bu şey her neyse. beynim bana oyun mu oynuyor ? muhtemelen ancak çok tırstım lan
  15. 9
    Kabus.

    Geceleri insanların üzerine çöken kötücül varlık. Kabuslara neden olur. Genel anlamda ise insanların kötü şeyler görmesi demektir. Korkulu rüyalardır. Bazı yörelerde Karakura adlı bir varlığın neden olduğu düşünülür. Ağırbasma ifadesi de kullanılır.

    kaynak: türk söylence sözlüğü*
  16. 8
    (bkz: elbasan)
  17. 7
    korkudan sıçırtandır. acayip gülüyorlar. insanın üstünde zıplayarak 'kikikiki' şeklinde gülüşleri var lan.

    ayrıca leyla ile mecnun'da köksal engür'ün canlandırdığı kötü karakter.
  18. 6
    Hayvan gibi yiyip doğrudan yatağa girerseniz muhtemelen başınıza gelecek olan olaydır.
  19. 5
    2005, 2007 ve 2008 yılında yapılmış korku film serisi. ilk film nispeten biraz ürkütücü olsa da serinin ikinci ve üçüncü filminin aynı kalıp üzerinden işlenmesi sebebi ile pek bi numarası yoktur.

    (bkz: boogeyman)
  20. 4
    uyurken bilincin açılması hali. uyku modunda iken rüyada yapılan hareketleri gerçekte yapılmaması (takla atarak yataktan düşülmemesi) için, vücudu kitleyen bir mekanizma vardır, ahanda bu hala kitli iken bilinç uyanır ise kişi lan noldu derken adlı şarkıyı söylemeye başlar. bunun yerine besmele de çekebilir tabi.
  21. 3
    bir aralar sık gördüğüm hede. duanın pek işe yaradığını sanmıyorum, en azından ben edince yaramıyordu. bir kaç saniye kalkmaya çalışırsanız uyanması daha kolay oluyor.
  22. 2
    uykunun en derin evresinde uyanmak zorunca ortaya çıkan rüya çeşidi... en derin uyku döneminde uyanması mümkün olmayan birey de kendisini zor bir durumda görüyor... inception izlerken de uykuda nelerin olup olmayacağını görebilirsiniz...

    ancak tüm bu bilimsel açıklamaların yanında o anda dua edilirse daha çabuk karabasandan uyanıldığı doğrudur...
  23. 1
    uyurken rüyada görülen kabus. sıkar boğar zor kendine gelirsin .