kayıt

türbanlı çalıştırmıyorlar diye zırlayan müslüman

  1. 1
    *

    mağduriyeti bir türlü tükenmeyen müslümandır. en sonunda kamuda doktor, polis ve avukat, savcı da olabildikten sonra nerelerde mağduriyet kovalayacağını kestiremiyorum.
  2. 2
    Lafı gelince gelince eşitlikten söz eden kendi içinde müslüman düşmanı olan yazarların salyalarını akıtarak yazdığı türden bir başlık
  3. 3
    topluca insan yaktıkları bir zikir töreninden sonra bile kendi paylarına mağduriyet yaratabilen türkiye islamcılarının şaşırtmayan bilindik hareketi.

    (bkz: madımak)
  4. 4
    "sen de türbansız çalıştırmıyorsun amk?" şeklinde cevap verilmesi gereken müslüman. Yalansa söyleyin, türban takmayana üstten bakılmıyor mu yandaş kuruluşlarda?
  5. 5
    (bkz: ya bi bitmediniz amk )
  6. 6
    türbanlı eşinin çalışmasına müsaade edecek mi önce ona cevap vermesi gereken müslüman. aynı şekilde evlendikten sonra kocasına "sen ne dersen de ben çalışacağım" diye diretebilecek mi? bunlar halledilsin, gerisi kolay.
  7. 7
    haklı müslümandır. kime ne zararı var türbanın?

    ha türbansızları çalıştırmayan yerler de vardır mutlaka. bu da yanlış.

    her iki türlü de aynı bokun laciverdi.

    işinize geldiği zaman eşitlik, gelmediği zaman irtica, yobazlık vs..
  8. 8
    Kismen haklı kısmen haksız. geniş bakılması gereken bir konu.

    Kamuda turban zaten birçok noktada serbest ve kamuda olsun olmasın turban buradan bakınca bir liyakat unsuru da değil.

    Ancak burada bir yol ayrımı var. Bir takım insanlar tarafından - bir sure sonra tıpkı cemaatçi cemaatçi değil ayrımındaki gibi, türbanlı turbansiz ayrımı yapılarak , turban bir liyakat unsuru haline getirilebilir. Bir de kamuda madem türbanı serbest bıraktın, istisnai görevler dışında - üniformalı gorevler- sakalı da serbest bırakmalısin. Yani yapılan yenilikler samimi degil. Sadece doğrunun ufak bir parçası.

    Özel sektör ise kendine has kılık kıyafet kurallarının olduğu bir sektor, kısaca tüm kuralları şirketlerin belirlediği bir yer. İstisna sektörler dışında erkeklerin 1 günlük sakalla dahi gidemediği, kendine bakmayan kadının anında uyarıldıği ilginç bir kurtlar sofrası. Dolayısıyla kuralları bunca yıldır sabit süregelen özel sektörde bu tip istekler devlet bizzat el atmadigi surece karşılık bulmaz. Yine de orada dahi bazı sektörlerde, ya da daha net ifadeyle muhafazakar kuruluşlarda apaçık bir turban serbestisi zaten var. Dolayısıyla buradan bir mağduriyet unsuru çıkartmak zor.
  9. 9
    haklı olduğunu söyleyene eksi, kısmen haklı olduğunu söylene ılık, haksız olduğunu söyleyene artı oy verdim.

    iyi günler.
  10. 10
    calIstIran yerler var tercihini oralardan yana kullansa sorun olmayacaktIr ama asIl amac magduriyet kasmaksa bilmem.
  11. 11
    Striptiz kulüpleri mesela, onlar da çalıştırmıyor.