kayıt

türk insanının metroya binmeyi bilmemesi

  1. 8
    Sadece metroya değil her türlü toplu taşıma aracına binmeyi bilmiyor.
    Bir de arkanızdan çantası ile ittiren yaşlı teyzeler var ki onlara ne denir bilmiyorum.

    Dönüp koskoca insana kızmak hoş olmuyor ama onlar da biraz kendini bilsin.
  2. 7
    Sadece Türk insanına özgü değildir.
  3. 6
    Metronun hangi durakta olduğuna göre değişebilen durum. Mesela M2 metro hattını ele alalım. İnenleri beklemeden içeri dalmaya çalışan çomarlar Mecidiyeköy-yenikapı arasında çok daha fazla iken, Gayrettepe-maslak arasında çok daha az. Maslak-hacıosman arasında da zaten pek yoğunluk olmuyor.

    Ayrıca metroya binerken önce inenlere müsade etmesi gerektiğini gayet iyi biliyor o görgüsüz çomar. Sadece bir an önce kıçını rahat bir köşeye koymanın derdinde. çünkü bencil, cahil ve görgüsüz orospu çocuğu çomarın biri.
  4. 5
    iki dilde uyarı yapılmasına ve her yere bununla ilgili sticker yapıştırılmasına rağmen, insanlar işlettikleri holdinglerine yetişmek adına bir birini ezerek, inenlere müsaade etmeyerek hunharca yüklenmektedir. en kısa zamanda bunun tersine dönmesi gerekmektedir.
    (bkz: lütfen inen yolculara öncelik tanıyınız)
    (bkz: please allow passengers to exit first before boarding)
  5. 4
    inenlere öncelik verilmesi ile ilgili uyarı olmasına, kapının açıldığı yerlerde durulması gereken yerlerin işaretlenmiş olmasına karşılık hala bilinmeyendir. sanki ''binenlere öncelik verilmesi'' gibi bir kural varmış gibi davranır. okuması yok diyelim akıl da mı yok anlaşılmaz. insanlar inecek ki sana binmeye yer kalsın.
  6. 3
    Metro Kapılarını üzerinde bile "inenlere öncelik veririz" yazmasına rağmen ısrarla devam ediyorlar öğrenmemeye.

    Bebek arabası olan abla, sen de sür üzerimize ez bizi.
    Aferin böyle devam.
  7. 2
    Doğru tespittir. Kapıya dayanma kapanırken, diyesim geliyor bazı hödüklere. Çünkü senin yüzünden o kapı bi daha açılıp kapanıyor dingil.
  8. 1
    *

    çok doğru bir tespit. yer kapmak için daha içeridekiler inmeden içeriye girmeye çalışanlarla dolu bir toplumuz ne yazık ki.