kayıt

türklerin dünyaya kazandırdıkları

  1. 1
    *

    otomatik okey masası 'nın başını çekeceği birtakım icatlardır.
  2. 2
    Osmanlı'nın ihtişamlı dönemlerinde kadınların giydiği kıyafetler ya da kaftanlar mı diyeyim adına tam olarak bilemiyorum.

    Bu kıyafetler o kadar çok beğeniliyomuş ki diğer imparatorlukların önde gelen kadınları üzerinde bu tarz kıyafetlerin bulunduğu portrelerini Çizdiriyormuş.

    Bunun Birkaç örneği vardı ama ressamların kim olduğunu bilmediğim için örnek veremiyorum.

  3. 3
    Çatalın yanını bıçak olarak kullanmak.
    (bkz: bıçak takımının fiyatı kaç para sen biliyor musun)
  4. 4
    Koca bir hiç. İnsanlığa kum tanesi kadar faydası olmayan askeri bilgileri, 16 devlet yıkıp kurduklarını falan anlatmaya gelirler şimdi. Bir bok değiliz olm işte kabullenin lan. Afrika'da hala kabile hayatı yaşayan yamyamlardan tek farkımız hasbelkader bir cumhuriyet kurmuş olmamız. O cumhuriyet bile bizim hiç öyle bir talebimiz ve çabamız olmamasına rağmen burjuva bir despot sayesinde kafamıza vurula vurula kuruldu. Sizin sandığınız gibi Anadolu halkı Atatürk yönetiminden ve cumhuriyetten hiç memnun değildi.
    • 'bizim hiç öyle bir talebimiz ve çabamız olmamasına rağmen'
      (bkz: biz)
      Siz kimsiniz?
    • Emin misin vatandaş olduğuna? Yazında 'burjuva bir despot' ifadesi var. Hakaret olmuş atama. Atam dediğim cumhuriyetin kurucusu olan hani
    • ben de hiç kabile hayatı yaşayan yamyam görmedim ama onlar hakkında bu kadar cahil değilim. vallahi helal olsun. devlet kurmayı anlatırlar şimdi dedikten birkaç cümle sonra kurduğumuz cumhuriyetten bahsedilmesine gülerken cumhuriyetin dünyaya kazandırılmış bir şey olmadığını farkettiğimde bu saçma örnek karşısında donakaldım.
    • Evet, Cumhuriyet bizim ortaya koyduğumuz bir şey değil. Dolayısıyla cumhuriyet bizi o kabilelerden üstün kılamaz. Hele ki "ne yaptık?" Sorusunun cevabı olarak 16 devleti kabul etmeyen biri kurduğumuz Cumhuriyeti böyle bir konuda hiç örnek veremez. Yamyam kabilelerinden ne kadar büyük farklarımız olduğunu bilmek için engin bilgilere sahip birine gerçekten ihtiyaç duyuyor musun yani?
    • dünyaya kattığımız soyut ya da somut değerin olmayışı senin varsayımın. medeniyetime yaptıklarından örnekler sunmak gibi bir hakarette bulunmayacağım. internet bunlarla dolu, açıp bakarak kendin mahçup olabilirsin.

      medeniyetlerin beşiği bir coğrafya yaşıyoruz, o medeniyetlerden biri de türk medeniyetidir. kültürler arası etkileşimin sadece türklerin başına geldiğini sanmıyorsun değil mi?