kayıt

seçmeli kürtçe dersi

  1. 1
    *
    binlerce kürt çocuk sırf böyle bir dersi ilkokul birinci sınıfta alamadığı için anadilinden vazgeçmek zorunda kalmıştır.
  2. 2
    Kürt vatandaşlarımız kendi dillerine sahip çıkamadılar diye, dikkat ederseniz uluslararası hiçbir antlaşmada ermeniler ve rumlar hariç hiçbir millet dikkate alınmazken, afedersiniz niye böyle bir ders olsun?

    Ayrica tam dersi, çocuklara aileleri tarafından zorla kürtçe konuş, okulda türkçe konuşma baskısı yapılıyor.

    Ülkenin kapı gibi resmi dili var. İngilizlerle, fransızlarla, almanlarla birinci dünya savaşı'nda iş birliği yapmaktansa azıcık milli değerlerine sahip çıksalarmış.

    Ermenilerin rumların böyle istekleri var mı? Kürtçe ders okunca ne olacak acaba? Sözde vatan bildiklere yere mi hayırları olacak?

    Bu bir ihtiyaç değil üstelik. İhtiyaç olsa dağa çıkarak bu ihtiyacı dile getirmezler. Çok saygılı kürt akademisler otururlar, araştırma tezi hazırlarlar. Bu meclise ve kamu oyuna sunarlar. Bizde 'haklı' görürüz bu ihtiyacı. Ama bakim böyle bi araştırma var mı? Hayır, yok.

    Demek ki kürtçe'nin ilkokularda, liselerde öğretilmesine gerek yok.
  3. 3
    karşı çıkmak için mantıklı hiçbir gerekçe yok.

    yaklaşık 20 milyon kürt var türkiye'de. ister kabullenin, ister kabullenmeyin. bu insanların da anadillerini öğrenmek, konuşmak en doğal haklarıdır.

    hayır bir insan neden kürtçe konuşulmasından rahatsızlık duyar? bu rahatsızlığı duyan kişinin sağlıklı bir beyne sahip olduğunu söyleyebilmek mümkün müdür?
  4. 4
    Burası bir Türk yurdu, ana dili Türkçe. Şimdi diyeceksiniz ki seçmeli olsun kardeşim ne olacak? Ne olacak biliyor musunuz? küçük çocuklara o yaşta Kürtçe eğitimi verilince Kürtçülük fikrine kapılma olasılıkları artacak, bu da PKK gibi örgütlerin işine gelecek tabi. Sonra da benim ülkemi bölmeye çalışacaklar. Böyle saçmalık olamaz, burada yaşamak isteyen Türklük içinde eriyecek aksi taktirde Barzani'ye koşabilirler, tutan yok.