kayıt

sivas katliamı

  1. 1
    sırf din veya mezheplerinden dolayı kimilerinin kinini döktüğü ''laik türkiye burada kuruldu yıkılacak''
    ''cehennem ateşi'' koyuyoruz ''allahu ekber'' sloganlarıyla olan katliamdır-içlerinde hasret gültekin gibi ozanlarında bulunduğu 33 aydın ve aralarında göstericilerinde bulundğu 37 kişi gözgöre göre gitmiştir...

    ve günümüzde islamcılar bu katliamı nereye bağlayacaklarını şaşırmıştır....

    -ergenekon gibi...
  2. 2
    ülkemizin her dönem başına bela olan yobaz gerici zihniyetin nereye kadar varabileceğini gösteren bir utanç tablosudur.aziz nesinin de aralarında bulunduğu onca kişiyi diri diri yakmaya ortadan kaldırmaya çalışan sözde dindar tayfanın bu ülkeye verdiği en büyük zararlardan biridir.
    dahası için (bkz: maraş olayları )
  3. 3
    allahüekber nidalarıyla yapılmıştır. asıl hedef olan aziz nesin ölmemiş sivas'tan sağ kurtulmuştur. bu olaylarda aziz nesin zaten alabildiğine yobaz sivas halkını yaptığı açıklamalarla kışkırtmıştır ancak modern toplumda hangi açıklama insanın yanarak öldürülmesine sebep olur. öte yandan olayların ortasında iş rejim tehdidine dönmüş. cumhuriyet sivas'ta kuruldu sivas'ta yıkılacak sloganları atılmıştır. her ne hikmetse böyle bir başkaldırıyı haşmetli devletimiz kulak ardı etmiş bu olayın faillerini cezalandırmamıştır. kesinlikle cumhuriyet tarihinde yüz karası bir olaydır.
  4. 4
    ortaçağı yaşadığımızı düşündüren olaydır. nasıl bir cehalet ve nefretse artık.
  5. 5
    bugün 2 temmuz. katliamın üzerinden 20 yıl geçti. ama o ateş hiç sönmedi. failler dışarda kolllarını sallaya sallaya gezdiği müddetçe de asla sönmeyecek.

    unutmadık sizi. unutturmayız.
  6. 6
    üzerinden 20 yıl geçen katliam.

    asla unutulmaması gereken bir olay bu. ah ah nasıl da yanıyor ciğerim.
  7. 7
    bir yangın yeri memleketim,
    sivas'tan maraş'a!
    analar ağıt yakar,
    ali ağlar, pir sultan yanar can'lara!
    yanlışlıklar efendisi memleketim,
    can'lar mezar taşına, yobazlar devletin başına!
    adaletsizlik, kol gezdirir sokaklarında,
    dört yanı suçlu boylu boyunca,
    suçsuzlar mahpuslarda
    katile çocuk,
    çocuğa terörist derler buralarda.
    halka kurşun sıkarlar alanlarda,
    öldürene beraat,
    tecavüzcüye af,
    ekmek çalana müebbet verirler duruşmalarda!
    baktıkça olanlara,
    utancın resmidir benim memleketim
    ve 2 temmuz!
    93'ten bu yana sönmeyen ateşidir yüreklerin!


    duygu oruç
  8. 8
    Zamanaşımı gerekçesiyle dosyası kaldırılmıştır.
  9. 9
    aziz nesin'in yaptıkları, söyledikleri 37 kişinin hayatına bedel olmuştur. tabi ki sivas halkının yaptığı büyük bir yanlıştır ama keşke aziz nesin biraz daha ılımlı gitseymiş. 37 vatan evladı vefat etmezmiş.
  10. 10
    "sivas' ta bazı üzücü olaylar olmuştur, otelin etrafını saran vatandaşlarımıza hiçbir biçimiyle zarar gelmemiştir" diyen zamanın başbakanı tansu çiller, dava zaman aşımına uğradığında; "millet için hayırlı olsun" diyen şu anki başbakan 20 yılda ne kadar ileriye gidebildiğimizi göstermişlerdir. orada ölen insanlarda senin vatandaşın senin insanın 12 yaşından 65 yaşına kadar 37 can gitti orada hangi mezhep, hangi inanışa sahip olduğunun önemi olmadan 37 can gitti orada, kahrolsun laiklik sloganları atıldı, allahu ekber denilerek yandı o can' lar, başkasının can' ı olan insanlar.

    bugün ethem' i, mehmet' i, abdullah' ı, medeni' yi öldüren devlet 20 yıl önce sivas' ta 37 kişiyi diri diri yakarak öldürdü, "olay münferittir. ağır tahrik var. halk galeyana gelmiştir. paniğe gerek yok. devlet bu tür olaylarla aşınmaz" *, diyerek katilleri savundu. katil o zaman da devletti bugün de devlet. o zamanki katillerin avukatlarının şu anki görevlerine baktığımız zaman türkiye' de 20 yılda isimlerden başka hiçbir şeyin değişmediğini göreceğiz.

    av. celal mümtaz akıncı - afyon barosu başkanı ve akp oylarıyla anayasa mahkemesi üyesi
    av. hayati yazıcı bakan
    av. haydar kemal kurt - akp ısparta milletvekili
    av. zeyid aslan - akp tokat milletvekili, başbakan erdoğan?ın eski avukatı
    av. hüsnü tuna - akp konya milletvekili
    av. burhanettin çoban - afyonkarahisar akp?li belediye başkanı
    av. faik ışık - başbakan erdoğan?ın ve süleyman mercümek?in avukatı
    av. ibrahim hakkı aşkar - 22. dönem akp afyon milletvekili
    av. m. ali bulut - akp maraş milletvekili ve anayasa komisyonu üyesi
    av. bülent tüfekçi - akp malatya il başkanı
    av. halil ürün - rp kayıp trilyon davası sanığı, akp afyon milletvekili
    av. mevlüt uysal - akp istanbul başakşehir belediye başkanı
    av. nevzat er - eski akp eminönü belediye başkanı
    av. suat altınsoy - akp konya il başkanı yardımcısı
    av. tayfun karali - istanbul büyükşehir belediyesi darülaceze müdürü
    av. ferruh aslan - istanbul büyükşehir belediyesi basın yayın müdürü
    av. ibrahim kök - akp elazığ milletvekili aday adayı
    av. ali aşlık - eski akp izmir il başkanı ve 2011 seçimi milletvekili
    av. bedrettin iskender - akp ümraniye belediye başkan adayı
    av. ekrem bedir - sakarya akp hendek belediye meclis üyesi
    av. faruk gökkuş - akp kâğıthane belediye başkanlığı aday adayı
    av. hasan hüseyin pulan - akp istanbul il disiplin kurulu üyesi
    av. hurşit bıyık - akp trabzon il başkan yardımcısı
    av. reşat yazak - anadolu ajansı yönetim kurulu üyesi.


  11. 11
    olayların aziz nesin'le direkt alakası yoktur. kaldı ki aziz nesin ne kadar galeyana getirse dahi o adamı yakarak öldürmek, sırf bu yüzden ve bunu normalleştirmeye çalışmak vicdansızlıktır. iş bir süre sonra aziz nesin'den çıkmıştır sivas'ta, olaylar rejim düşmanlığına dönmüştür. azıcık bunu da vurgulasanıza. cumhuriyet sivas'ta kuruldu sivas'ta yıkılacak diye sloganlar atıldı o gün ve devlet bu tehdidi ciddiye alıp oradakileri yaka paça götürmesi gerekirken tek bir müdahale yapmamıştır. hani o hep deeeğğğrin değğvlet. dığğğş miğğhraklar dediğiniz şeyleri de biraz vurgulasanız ya burada muhafazakar kardeşler zorunuza mı gidiyor ya da içten içe sivas'ta olanları destekliyor musunuz. kaldı ki aziz nesin o gün orada ölmedi. onun dışında kim var kim yok öldü. hem de yanarak, dumandan zehirlenerek hiç haketmedikleri şekilde. bakın bunun belgeseli de var gidin izleyin, ondan sonra da olanları normalleştirebiliyorsanız size denecek herhangi bir şey zaten yok.
  12. 12
    unutulmayandır.
  13. 13
    Bir düş gördüm geçenlerde
    Görmez olsaydım ah olsaydım
    İçime şeytan girdi sandım
    Keşke hiç uyumasaydım

    Birdenbire
    Ateş ve duman
    Feryad-ı figan
    Sanki elele
    Geliyor habire
    Üstümüze, üstümüze

    Canlar, sazlar
    Kan oldular
    Kesildi teller
    Durdu nefesler
    Ama hala
    Dimdik ayakta
    Ayaktalar

    Çığlık kalleş
    Sessizlik mi dost
    Ateş ve duman
    Hain düşman
    Issızlığın ortasında
    Issızlığın ortasında


    www.youtube.com/...
  14. 14
    danıştay cinayetinde gün yüzüne çıkan kemalist diktatörlüğün ya da ergenekonun yaptığı böl parçala yönet taktiğidir.sivas'ı yakıp müslümanlar yaptı diyerek ülkeyi yöneteceğini sanan zavallılar ordusudur.ama burada acınacak olanlar bazı alevilerin bile isteye bu oyuna gelmesidir.tecavüzcüsüne aşık olmak böyle birşeydir.
  15. 15
    www.ntvmsnbc.com/...
  16. 16
    yıldönümünde olduğumuz katliam. anlamını bilmeyenler için:

    tr.wikipedia.org/...
  17. 17
    2 temmuz 1993 te madımak oteli önünde toplanan kalabalığın Allahu ekber diye bağıra bağırarak, otelde bulunan ve çoğunluğu alevi olan 35 kişinin Yakılarak öldürülüşünü alkışlamaları tezavrat ederek zevkle içerdekilerin yanarak can çekişmelerini alkışlamaları olayı.ölen kişilerin ozan yada çalışan olması beni pek irdelemez. İnsanlık dışı bu olayı kendi ülkelerinde yaşayan aleviler olay sonrasında da ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmayacak biçimde uyum içinde katilleriyle birlikte yaşayacak kadar güzel gönüllü insanlardır. Polis de askerde müdahale edememiş engellemeyemiştir ne hikmetse.bu insanlık dışı eylemin bir izahı olamaz telafisi de kaybettiğimiz canlarını,lakin Alevilere hala sorarlar neden dinin gereklerini yerine getirmiyorsunuz diye yüzsüz yüzsüz,Allahu ekber sesleriyle yanıp allahu ekber diye ibadete başlayacak yiğit varsa buyursun gelsinler. Bu ne yüzsüzlüktür, söylenebilecek çok şey var ölenleri geri getirebilecek hiç yol yok, Alevi
    Ve aydın katliamı ilk değildi,artık Son olsun.
  18. 18
    unutmadığımız, unutmayacağımız katıliam. Camiye ayakkabılari ile girdi diyenler, bira şişeleri ile girdi diyenler, Camiden benzin bidonlarıyla çıktılar...
  19. 19
    yıllar üstüne hükümetlerin ilgilenmediği ya da ilgilenmiş gibi yaptığı bunun sonucunda da net delilleri olan görüntüler üzerinden bile hala sonuçlanamamış bir davadır. aynı zamanda şamil tayyar isimli milletvekili bu işi alman derin devletine yıkmıştır ki evlere şenlik.
  20. 20
    sadece insanların değil, bütün bir insanlığın yanmış olduğu katliamdır. nasıl olurda bu denli yakın bir tarihte bu kadar ilticai bir katliam yaşanır anlamak gerçekten zor. ayrıca bu durumdan utanması gereken liderler zamanın koşullarında bırakın utanmayı özür bile dilemeden olayın ve faillerin üzerlerini örtmeye çalışmışlardır.
  21. 21
    2 temmuz 1993'te 37 canın yaşamını yitirmesine sebep olan katliam. sivas halkına göre olayın yakılma olmadığı hala öne sürülüyor. 37 masumun kurşunlanarak öldürüldüğüne inanıyorum. en çok üzüldüğüm nokta zalimleştirilmiş toplumun bir başka acıya kör, dilsiz ve sağır hale gelmesi. 5 temmuz 1993' te erzincanda yapılan başbağlar katliamı 33 sivil aynı şekilde hayatını kaybetmesine yol açmıştır. zaman gösteriyor ki herkes amacına ulaşmıştır. pkknın en büyük silahı olan alevi ajitasyonu ile sanki ortada ayrı gayrı iki millet varmış gibi olaylar lanse edilmiştir. benim için sivas katliamı ne ise başbağlar katliamı da odur. şayet siz olayları ayırabiliyorsanız insan değilsiniz bu kadar basit.
  22. 22
    faillerinin beraat ettikten sonra şimdinin cumhurbaşkanı, beraat kararının verildiği dönemin başbakanı, hayırlı ve de geçmiş olsun demeyi ihmal etmemiştir.

    (bkz: devlet halktan nefret eder)
  23. 23
    Ne acı değil mi sevgilim ölüm bir çocuğun babasını alırken elinden, bir çocuğun da baba olma hakkını alıyordu elinden…
  24. 24
    faillerinin her gün aramızda, dünyanın en temiz insanıymış gibi dolaştığı, üzerinden 22 yıl geçen katliam.

    unutmadık unutmayacağız...
  25. 25
    unutmadımaklımda