kayıt

güneş yanığı ve tedavisi

  1. 1
    *

    güneş yanığı korunmasız bir biçimde güneşte fazla kalan bünyelerin çekmek zorunda olduğu yanık türüdür.

    tedavisi ise yanığın derecesine göredir. birinci derece yanıkta su toplama yoktur. bu aşama dokununca acıma, renk değiştirme şeklinde kendini gösterir. ikinci derece yanıklarda ise su toplama görülür. kademe arttıkça hasar da artar. eğer baş dönmesi, kusma gibi bazı belirtiler gözlemleniyorsa doktora gitmek farz olmuştur.

    eğer hastanelik değilseniz fakat canınız çok yanıyorsa birtakım koca karı taktikleri ve kremlerle olay acısızlaştırılabilir. mesela soğuk siyah çayı yanan yerlere uygulamak, soğuk suya batırılmış bezi yanan yerlerde gezdirmek gibi. aloe vera jeli uygulamak da bir seçenektir. silverdin ve madecassol de sürülebilir.
  2. 2
    (bkz: silverdin )
  3. 3
    (bkz: YOĞURT)
  4. 4
    kalın bir tabaka şeklinde diş macunu..
  5. 5
    1. SOĞUK KOMPRES,
    2. Bol SU TÜketmek,
    3. GÜNEŞTEN KaÇınmak (özellikle saat 11:00 ile 16:00 saatleri arasında)
  6. 6
    Yandığı ilk gece yoğurt sürmek (evet yoğurt bakmayın öyle) ardından silverdin kremi aklınıza her gelişinde bol bol sürmek, asla güneş görmemek) ve kızarıklığın ardından gelen esmerliği sevmeye çalışmak.. Zor biraz ama mecbur.

    Güneş yanıklarından dolayı gündüzleri dışarı cıkamayan omen sundu.
  7. 7
    Sakın yoğurt diş macunu gibi saçma sapan şeyler sürmeyin, gidip eczaneden bepanthen ve ağrı kesici bir takım kremler edinin. 11-16 arası plajda dana gibi yatmayın, denize sabah 7-10 arası girilir, alkollüyken de gece girilir; yol, yordam ve adap öğrenin. Ben ergenken bikinili bayanları keseceğim diye plaja sondaj yaparken yanmıştım, siz yanmayın.

    Ayrıca Eda taşpınar denen bayanın uzman olduğu konu. Şahsından ilham alınabilir.