kayıt

lojistik

  1. 1
    Modern anlamda kabzımallığın günümüze uyarlanmış şeklidir. Kelime çok cafcaflı olsa da sektör çalışılmaması gereken sektörler listesindedir, zira sektör patronlarının çoğu kabzımallar kadar insaf ve izan sahibi değildir. Mesela çalışanlar işten ayrıldığında yasanın öde dediği haklar ödenmez, git mahkemeye ver denir.
  2. 2
    tanım;müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere ürünlerin üretildiği veya kaynaklandığı noktadan, son kullanımının bulunduğu tüketim noktasına kadar olan tedarik zinciri içindeki malzemelerin, servis hizmetlerinin ve bilgi akışının etkin ve verimli bir şekilde iki yöne doğru hareketinin ve depolanmasının, planlanması, uygulanması ve kontrol edilmesi.

    on yıllık tecrübeden sonra sektör hakkında yorum; temelini nakliyecilikten alan çoğu ya eğitimsiz ya da alakasız bölümlerden mezun yöneticilerin olduğu, son zamanlarda lojistikle ilgili çok fazla bölüm açılmasına rağmen çalışanlarının çoğunun yine eğitimsiz olduğu bir sektör. tüm bu eğitimsizlik insan ve iş kalitesine direk olarak yansıdığından, ne sektör çalışanı olarak, ne de sektörden hizmet alan firma çalışanı olarak sizi hiçbir zaman tatmin edemeyecek bir sektör.

  3. 3
    "nefes gibidir kıymeti kesilince hissedilir" geyiğine maruz kalan hede.
  4. 4
    Yunanca logic,* ve statics* kelimelerinin birleşiminden oluşan 'hesap yapma bilimi' anlamındaki kelimedir.

    İlk olarak kullanan büyük iskender'in babası makedon kral ii. Philip'dir. Ardından oğlu büyük iskender, savaşlarda daha hızlı hareket edebilmek için askerî lojistiği geliştirmiştir.

    O dönem askerlerin kullandıkları silahlar, bu silahları taşıyan hayvanlar ve bir de bu hayvanların beslenmesi için gerekli olan yemler savaş sırasında hareketi kısıtladığı için yavaş ilerlemeye neden oluyordu.

    Iskender, her askerin kendi erzak ve ekipmanını taşıması şartını getirerek insan ve erzak arabalarından kurtulmayı amaçlamıştır. Bu sayade Hayvan sayısının azalmasıyla birlikte yem bulma ihtiyacı ve arazilerde hareket edebilme kaabiliyeti de kolaylaşmıştır. Böylece dönemin en hızlı ordusunu oluşturarak hem pers ordusuna karşı üstünlük kazanmış hem de topraklarunı büyük ölçüde genişletmiştir.
    Fakat bunun da beraberinde getirdiği bazı olumsuzluklar olmuştur.
    Şayet savaş sırasında ordu kamp alanında uzun süre kalırsa stokları tükenmekle birlikte bulundukları yerleşim bölgesinde kıtlık yaşanmasına gibi sorunlar ortaya çıkacaktır.
    Bunun önlemek için de hasat zamanına ve geçilecek bölgenin zenginlik durumuna göre harekat planı yapmıştır.