kayıt

devirdaim pompası

  1. 1
    *

    su pompası olarak bilinen şey. motorun soğutma sisteminde radyatörde soğuyan suyu motorun içine gönderip içeride ısınmış olan suyu da soğutmak için radyatöre taşıyacak basıncı kullanan parça. motorun v kayış düzeneğine bağlıdır.

    not: "su" diyorum da, modern motorların neredeyse hiçbirinde su yeterli bi soğutma maddesi olarak görülmüyor. (ayrıca kışın antifriz olmadığı sürece çok kolay donduğu için zaten mantıksız, kullanmayın su). bunun yerine mavi, yeşil veya kırmızı/turuncu olan soğutucular kullanılıyor. zaten antifrizli olduğu için de daha kullanışlı.

    eğer şartlar gereği aracı sadece o zaman diliminde yürütmeniz gerekiyorsa veya motor bi yerden su kaçırıyor da servise kadar götürmeye çalışıyorsanız, yanlış antifrizi kullanmamak gerekiyormuş (yani araba aslında turuncu antifriz kullanıyor ama bende mavi olanından var, koyayım da idare etsin" demeyin. sonradan o antifrizi sistemden çıkarmak için çok uğraşırsınız). bunun yerine sadece su kullanmalı imiş. ayrıca eğer "yok ben yemem öyle coolant falan, kapitalizmin oyunu o" diyen varsa da distile su kullanın (saflaştırılmış su). eğer araba su kaynatırsa falan da gerisinde tortu bırakmaz.

    düzenleme ek: antifrizlerin sadece rengine göre mi sınıflandırıldığını bilmiyorum ve aktif olarak aramadım ama bu sorunun cevabına da hiçbir yerde rastlamadım. daha yetkin birisi bilgilendirirse çok sevinirim.
    • antifrizlerde renklerin islevle hicbir ilgisi yoktur. her uretici kendine gore uretir. gonul rahatligi ile kullaniniz.
    • harika! saygılar