kayıt

üniversitede yurtta kalmak

  1. 12
    her ne kadar üniversite hayatının zehir dönemlerinden biri sayılsa da en azından 1 senelik bile olsa insanların tecrübe etmesi gereken bir süreç.

    kendim yurtta kalmadım bana düşmez bunları söylemek elbette ama yurtta kalan kişilerden nelere maruz kaldıklarını neler yaşadıklarını uzun uzadıya dinleme imkanım oldu. elinizde olup da kıymetini bilmediğiniz çoğu şeyin değerini anlıyorsunuz. çamaşır yıkama, duş alma, ortak kullanım alanları, bir arada kalmak zorunda olduğun henüz tanıdığın insanlar vs..

    cidden çileli bir yer.
  2. 13
    Evde kalmaya nazaran on numaradır. Okul sonrası eve dönmeyecekseniz size çok şey katacağını düşünüyorum. Ne bileyim bir kere oda içi hep soyunma odası gibiydi. Herkes rahat falan.

    Eve dönerseniz zor çünkü bireyselliğe alışmış olursunuz. Bu da çelişkili oldu. Yurtta kalmak sizi aile dışı ilişkiler açısından sosyalleştirebilecekken aile içinde sıkıntıya neden olacağını düşünüyorum.

    Ben evde her şey için 'benimki' diyorum. Benim bardağım, benim dolabım, benim terliğim...
  3. 14
    evde kalmadığımı duyanların beklentilerini hep boşa çıkarıyorum.
    eve çıkmayınca üniversite tamamlanmıyor düşüncesi var bazı kişilerde. ben 4 senedir yurtta kalıyorum bir kez bile 'keşke eve çıksaydım' demedim. benim için bir eksiklik değil, yurda alıştım diyelim.
  4. 15
    anlaşamadığınız biri gelince büyük sıkıntı çıkaracak durum. özellikle çalınma olaylarına dikkat edilmesi lazım.
  5. 16
    sessiz sakin ve utangaçsanız kişilik olarak size zıt konumdaki kişilerle kalmanızı tavsiye ediyorum. aksi takdirde ayni kutuplar birbirini itiyor :(