kayıt

aile

  1. 1
    herkesin biyolojik olarak varlığı için bir şekilde iki kişi tarafından oluşturulan ama daha sonraları manevi olarak hiç olmadığı keşfedilebilen insan topluluğu. daha doğrusu eğer hala yanımızdalarsa, yaşıyorlarsa ve bize yıllarca bakma sorumluluğunu yüklenmişlerse sürekli onlardan bir şeyler beklediğimiz ve bunda da hak gördüğümüz insanlar.



    ama bir gün aslında sevmek veya sevilmek için bir şey yapmamanıza rağmen sizi hep sevdiklerini sandığınız bu insanların sizi sevmelerinin asıl nedeninin siz olmanız değil size verdikleri emekler olduğunu anlayabilirsiniz. bu acı verici bir büyüme deneyimidir herkes için. diğer ırklar bir yana türk ırkında ise insanlar aile terimini birbirine ne olursa olsun mecbur insanlar olarak algılarlar. " kimseye güvenme, kimse için taviz verme, ama ailense konu aaa o başka " denilir. en gizli sırlar aile içinde tutulur. aileden bir kötülük gelmeyeceği düşünülür.



    hatta bazı insanlar kendilerine aileleri dışında yakın arkadaş, dost edinmez, evlenmek için bile ailelerine uygun insanı ararlar. onlar gibi olacak, sanki onların ailesindenmiş gibi bu sürekliliği devam ettirebilecek bir insandır onlar için evlenilecek kişi. orada aşk, sevgi gibi şeylerin öneminden çok aileye uygun çocuklar verebilecek eş adayı aranır.


    oysa bir gün olsun onlara yine en çok zararı verebilecek insanların aileleri olduğunu düşünmezler. hayatlarındaki gerçek bir sevgiyi, dostluğu, aşkı, aileden bile daha güvenilir olabilecek bir insanı dışlarken, kaybederken neyi kaybettiklerini anlayamayacak kadar kördürler. çünkü kendilerini topluma, ailelerine, çoğul insanlara kabul ettirme içgüdüsüyle yetişmiş, baskı altında küçüklükten beri birey olamamanın yetersizliğini hissedebilecek kadar özgür kalmamış insanlardır.



    eğer islami yahut farklı bir dine dindar olarak muhattap olan insanlardan oluşan bir aileden geldilerse o zaman diğer türlü dinleri, düşünceleri kabul edemeyecek kadar yobaz olurlar. çünkü onlar a,b ve c yi sadece a,b ve c olarak görmüşlerdir ve o şekilde uygulamaları gerektiğine inanırlar. günün birinde birisi gelip c nin d de olabileceğini söylediğinde öfkelenir ve onu da aileleri, kendileri için uygun olmayan bir aday, bütünlüğü bölecek ve baskılanmış düşüncelerin egemenliğini bozacak bir tehdit olarak görürler.



    umarım bir gün gerçekten bir aileye sahip olurlar da ailenin asıl amacının o insanı bir şekilde büyütüp birey olmasını, yani kendi inanç ve özgürlüklerine kendinin karar verebileceği, düşünceleri rahatça ifade edip aynı zamanda yaşayabileceği bir hayat sunmak olduğunu anlayabilirler.
  2. 2
    sözlüğe göre toplumun en küçük birimi. ama aslında çok daha önemli.
    aileler kim olduğumuzu belirler.

    hangi ailenin çocuğu olacağımızı seçemeyiz. ama ailemiz yaşam standartlarımızından , dilimize , dinimize , hatta ten rengimize kadar bizi belirleyen olgunun ta kendisidir. bizi biz yapan düşüncelerimizin temelini oluşturandır.
    etnik kimliğimiz , yaşam boyu edineceğimiz çevremiz hep ailemizin doğrultusundadır.

    ailemizin onay vereceği kişilerle arkadaşlık eder , ailemizin izin verdiği ölçüde dışarda vakit geçiririz.

    ailemiz kopamayacağımız , sorumlu olduğumuz insanlardır.
    hesap verdiğimiz , hesap sorabildiğimiz...
  3. 3
    kendi doğrularından ziyade çocuklarının dinlemesi duyması gereken toplum birimi.. her şey kendi istediklerini gibi olsun diye uğraşıyorlar hatta yırtınıyorlar hatta akıl almaz şekilde olayları çarpıtıyorlar sonra vay efendim herkes kendi halinde, yok efendim bize bir şeyler oluyor.. allah kimseyi anne baba egosuyla sınamasın yarabbim.. amin.

    daha çok şey söylerdim de tanım manım uydurmak zor. öptüm bye.
  4. 4
    çekirdek aile ve büyük aile olmak üzere ikiye ayrılır.
  5. 5
    celal tan ve ailesi için ayrı değerlendirilmesi gereken toplumsal yapıdır...
  6. 6
    (bkz: geniş aile)
  7. 7
    evlenerek bir araya gelen erkek, kadın ve çocuklardan meydana gelen en küçük topluluk.
  8. 8
    bu dünyada belki de sadece takılması gereken tek şey. çünkü başınıza bir şey gelse sorgusuz sualsiz peşinizden koşacak olan ve yardım edecek olan yine ailenizdir. bu dünyada dışardaki hiç kimseden fayda yok, herkes genel anlamda çıkar peşinde. ve şöyle de bir şey var anneniz ya da babanız isterse kötü olsunlar, yine de onlar sizin anne-babanızdır, değerlerini onlar hayattayken biliniz. öldükten sonra bir kıymeti kalmıyor çünkü.
  9. 9
    neye benzeyeceğinin belli olduğu yer.

    www.facebook.com/...
  10. 10
    candır.

    www.kolayresim.com/...
  11. 11
    aile
  12. 12
    en önemli kavram.
  13. 13
    bazen kan bağına rağmen var olamayan bazen de kan bağına gerek kalmadan var olan, hiçbir şey ile kıyası, ölçümü mümkün olmayan bağ.
  14. 14
    "i ve l" harfleri yer değiştirilir ve sonuna da "n" harfi eklenirse "alien" olan sözcük.
  15. 15
    evlenince kendiliğinden yenisi kurulan zıbı.

    çocuk olunca çok eğlenceli bir anda anne/baba oluyosun öyle kurulum ücreti falan yok evlenene kadar girenleri saymazsak.
  16. 16
    İsterseniz herşeyi siktir edin hayatınızdan ama ailenize sarılın. Onlar sizi asla bırakmazlar.

    Hele bir anne dediğimiz kavram var ki ah aah. Allah benden alsın anneme versin ömrümü.

    Önemli birşey.
  17. 17
    çok özledim lan. öyle böyle değil. herkesi çok özledim amk.
  18. 18
    bir aile her konuda destek olur mu? oluyormuş aq. herkes imreniyor ama ben iyi bişeymiş gibi düşünmüyorum, yarın intihar edicem desem "hadi hadi sen yaparsın aslanım" derler diye korkuyorum.
  19. 19
    Herkes gider onlar kalır.
  20. 20
    çay, dizi, muhabbet tam bir aile havasının hakim olduğu bir pazar gecesi. çok çok özlemişim, pazartesi sendromunu unutturur.
  21. 21
    Geçen babamın telefonunu kurcalıyorum whatsapp gireyim dedim blabla ailesi diye grup var. Benim ailem ama grupta ben yokum,ben hariç herkes var. Dedim evlatlığım heralde galiba muhtemelen...
  22. 22
    toplumun çekirdeğini oluşturur. en zor zamanların destekçileridir.
  23. 23
    anlaşılması zor bir müessese.
  24. 24
    insanın binlerce yıllık evrimi boyunca yalnızlık olgusunu bir nebze kıran, insana insan olduğunu hatırlatan, hayata ailenin geleneklerine göre hazırlayan, toplumun en küçük birimi.

    günümüzde ise sadece ülkemizde değil dünya'da insan için bu olguları karşılayabilecek niteliğini kaybetmiştir.

    çok değil bundan en fazla 60-70 yıl önce, insanlar aile kurup çocuk yaparak yukarıda yazdığım hedefleri belirtirlerdi, şimdilerde ise evlendikten sonra aile kurmanın amacı, çocuk yapmak ve o çocuğun hayatının ilk ve en önemli 15-20 senesi boyunca normalde güzel bir kavram ve kurum olan ancak bazı insanların korkutucu düşünceleri ve distopik reformlarıyla okulluktan çıkmış okullarda, ailenin dayatmasıyla girilen mesleklerde geçiyor. ve aile fertleri hiç şaşırtmadan emeklilik sonrası kendilerine bakıcı olarak görüyorlar "evlatlarını"

    yanlış anlamayın son dediğim şey yanlış değil, yanlış olan şey günümüzde bu amaç uğruna aile kurmak kısaca yine bencillik.
  25. 25
    kan bağı ihya edeni ile pek uyum sağlayamadığım. insanın ailesi, kendisidir bence. anası da, babası da, kardeşi abisi de.