kayıt

konuşurken gözlerin içine bakan insan

  1. 1
    yapılması gerekeni yapandır, zira bu karşıdaki insanı dinlediği, önemseyip saygı duyduğu ve samimi olduğu, konuşurken yalan söylemediği anlamına gelmektedir ya da öyle gibi davranmayı iyi becerebilmektedir.
  2. 2
    Hep yaptığım eylemdir ama önemli olduğunu düşünüyorum. Bazen yanlış anlaşılabiliyor tabi :/
  3. 3
    kimi zaman rahatsız edicidir. önümdeki sırada oturan çocuk mavi gözlü ve konuşurken gözlerimin içine bakıyor. kimi zaman gözlerine hayran kalsam da dik dik bakıyormuş gibi hissediyorum.
  4. 4
    (bkz: bana öyle bakma anlayacaklar)
  5. 5
    Olması gerekeni yapıyordur. Konuşurken karşımızdaki insanın gözlerine bakmalıyız ya da alın ve buruna bakmalıyız yani memesine, saatine ya da telefonuna değil.
  6. 6
    Çok uzun ve dikkatli bakması rahatsız edebilir. Mesela birisi bana öyle baktığında bütün dikkatim dağılıyor ve hemen o konuşmayı sonlandırıp kaçmak istiyorum.
  7. 7
    Hem çok çekici hemde insanı azıcık rahatsız eden hareket.
  8. 8
    Kimle, neyle ilgili konuşursam konuşayım her zaman gözlerine bakıyorum. babam küçüklüğümde, her zaman insanlarla konuşurken gözlerinin içine bakarak konuşun, diye tavsiye verirdi. Bende Hem iletişim amaçlı hem de karşımdakinin göz rengini incelemek için bunu yapıyorum. Yalnız şunun farkındayım Çoğu insan göz göze gelmekten oldukça rahatsız oluyor. Sanki benden ürküyorlarmış gibi hissediyorum. Çünkü en kısa sürede bakışlarını çekiyorlar. Böyle karşımdaki insanla göz göze gelince gereksiz yere utandığını, çekindiğini, gerildiğini hissediyorum. Bir yerde bu özelliğim çok hoşuma gidiyor. Karşımdakine dediklerimi daha rahat yaptırabiliyorum, ikna konusunda çok işe yarıyor. Ama öyle sakın dik dik bakmayın. Ayarında güzel.

  9. 9
    samimi insandır. karşısında oturan kişiye saygı duyduğunu, değer verdiğini hissettirir.
  10. 10
    aynı zamanda beklentiye giren insandır.

    (bkz: nabu)
  11. 11
    İki tarafta Erkekse birisi gaydir.
    • Saçmalama bi ya!
    • Ne saçmalama gerçek bu.
    • Off.
    • ne güldüm:)
  12. 12
    bunu yapmak hoşuma gidiyor ama geriliyorum çok.
  13. 13
    Olması gerekeni yapan insandır. Göz teması kurulmadığı sürece sohbet eksik kalır bence.
  14. 14
    Normal insandır.
    Neresine bakacaktı?
  15. 15
    Herkese yapmamak lazım, o sondaki sessizlik tehlikeli zira. Aman ya reppiğ.
  16. 16
    ağıza bakılmaktansa tercih edeceğim insandır. yoksa dişimde bir şey mi var acaba gerginliği yaşıyorum.
  17. 17
    yani önemsediğim insanlara yaptığım durum.
    önemsemiyorsam he he derim zaten o da çıldırır sorun kökten hallolur.
  18. 18
    dudaklarınızı izleyen birinin yanında mumla aranandır.

    bir insan konuşurken dudakları izlenmez arkadaşlar. bunu lütfen elden ele yayalım.
  19. 19
    kiminle konuştuğuma bağlı insanları önemsemediğim için genelde telefondan başımı kaldırmadan muhattap olurum ama eğer gözlerini görmek istediğim biriyse gerçi o zaman da konuşamıyorum anlayacağınız ben de olmayan durum.
  20. 20
    hemen duygusala bağlanmaması gereken durum. karşılıklı sohbette göz teması çok önemlidir. iki kişiden birinin aklının fikrinin başka yerde olmadığını gösterir. (bkz: tamamen sendeyim)
  21. 21
    benim. nadiren göz kontağını kopartırım konuşurken, karşımdaki insana odaklanmayı severim. bunun dışında da genel geçer ya da kişisel bir tarafı nadiren vardır bu durumun, çünkü istisnasız olarak göz kontağı iletişim biçimime yansıyan bir şey.
  22. 22
    kiminle nasıl konuştuğunuza bağlı ama müthiş bir baskı yaratıyor. karşıdakini de germenin alemi yok. uzun uzun içine içine bakıyorsam vardır bi bildiğim. ya ağzına sıçıcam ya da başka bişi. neyse orası bana kalsın.
  23. 23
    normali bu olan durumdur. göz kontağı kurmayan insanların zayıf olduklarını düşünürüm. ilgimi kaybederler ya da ciddiye almam.
  24. 24
    Sağlıklı iletişim kurmak için yapılması gerekendir.
  25. 25
    Ne mutlu bakabilenlere. Şahsen ben utanma gibi garip huyumdan dolayı bakamıyorum ama dinlerim yani.