kayıt

kemalizm

  1. 1
    atatürkçü düşünce sistemini benimsemektir.
  2. 2
    yerel düşünce sistemi.

    yavuz tuğrul filmleri gibi edirne'den öteye gidememektedir.
  3. 3
    çağa ayak uyduramayarak ölmüştür. evet ne yazık bu böyledir. peşindekilerde genel olarak lümpen tabaka.
  4. 4
    çağa veya çağlara ayak uyduran düşünce sistemidir.

    cumhurriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik , devletçilik, devrimcilik varsa eğerdir.

    ya da, milliyetçiliğin her millette oması gereken ortak idealleri olması gerekiyorsa.
  5. 5
    devletçilik denilen şey 1970 lerin sonlarında öldüğü için kendisinin bir oku da çoktan ölmüştür. 5 oklu ideoloji. güldürmeyin lan beni. dünyada devletçilik mi kaldı. herkes neoliberalizmin kucağına bıraktı bir bir kendini. kaldı ki sizin devletçilik anlayışınızı da biliyoruz. katı, sermaye ile bütünleşemeyen bir devletçilik anlayışı. haydi bırakın bu ayakları.
  6. 6
    yıllarca , mustafa atatürkümüze izmir iktisat kongresinde, kapitalist kararlar aldı denilirken asla ölmemiştir

    -ya da yanlış özelleştirme kararlarının verildiği bu yurtta

    -devletçlik ilkesi hala yaşamaktadır

    -bunun haricinde küresel tekellerin klöesiyiz ya da ırak gibi işgal edilmediğimze şükür etmemiz gerekir.
  7. 7
    muhtemelen devletçilik anlayışı atatürk'le birebir aynı olmayan fikir. mustafa kemal atatürk'ün kendisi kemalist olmadığından tartışma içine bunu sokmak ne denli doğrudur bilemem. kendisinin ekonomik düşünceleri de kemalizmle çok fazla uyuşmaz. kapitalist olduğu doğrudur ve kendisi döneminde yapılan özel yatırımlar, henüz burjuva sınıfı oluşmadığından dolayı devlet tarafından yapılmıştır ve özel sektöre devredilmek kaydıyla yapılmıştır ancak ve ancak şimdiki kemalistler, ya da facebook kemalistleri her devlet girişiminin satılmasından sonra ağlıyorlar. garipler azizim sonra o ulu önder'in adını ağızlarına alıyorlar hiç hoş değil.
  8. 8
    mustafa kemal atatürk zamanında ''kemalizm' ya da 'kamalizm'' kitapları çıkartılmıştır.

    ve de devletçi ekonomi, karma ekonomiydi bir bakıma

    ya da ulu nder in düşünceleri öldü denilerek birilerinin ağzında sakız yapılacak cinsten değildir.
  9. 9
    bir de şu var ki ağlayacağız devlet girişimleri satıldı diye çünkü, hele ki bu hükümet zamanında çünkü daga özceden abd-israil bayrakları yakılırken şimdi gidip yine onlara peşkeş çekiyorlar diye onların sermayesinden yanalar diye değiştik deyip atatürk düşmanlığı yapıyorlar diye
    bunlar abd ye değişti tokuştu diye.

    devletçlik hala devam etmekte.
  10. 10
    devletçiliğinden bir bok anlamadığım ideoloji. daha doğrusu taraftarları ne anlıyor onu anlamıyoruz. bugün korumacı-devletçi politikalarla ayağa kalkan güney kore dışında tek bir ülke söyleyin, bu işi bırakayım. efendiler bu iş öyle yürümüyor. sermayeyi dışarıdan ya izlersin ya da bütünleşirsin. şunlar eleştirilebilir şeyler değildir benim gözümde, hele ki günümüzde her ülke birbirinden sermaye alıp satarken bu şirketi de niye israillilere peşkeş çektik demek günümüz ekonomisinde tam anlamıyla dar kafalılıktır. bir yerde küresel sermaye ile bütünleşmek zorundasın. neyse kemalistlerin öğrenmesi gereken çok şey varç
  11. 11
    ha bir de israil e verilmesin mayınlı araziler dedik kamulaştırılmışsa yine aynı halka verilsin dedik ama gittiler oraları isral e verdiler bir nevipeşkeş çektiler zaten türkiye de bunun adı özelleştirme değil peşkeş çekmedir her yapılan budur.


    ya da, torpilin kol gezdiği devletin malı deniz yemeğen domuz mantığının yıllarca sürdüğü ülke de daha kimse devletin malı deniz yemeğen domuz mu olur dememişken

    borçlar karşılığı satılmaktadır



    yine borçlanrılmış ülkede imfci tekelllerce

    bütün bunlar bunun sonucudur.
  12. 12
    atatürkçü düşünce daha doğru bir kelimedir.
  13. 13
    bazılarının iddia ettiğinin aksine ölmemiştir.çağa ayak uydurma kabiliyeti vardır, çünkü ilkelerinden biride devrimciliktir. devletçilik ilkesi konusunda da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak lafına güzel örnekler verilmiş. 'dünyada devletçilik mi kaldı yaa' diyenlerin devletçilikten ne anladıklarını çok merak ediyorum ayrıca. yani devletçiliğin özel mülkiyeti reddettiğini falan mı sanıyorlar bu arkadaşlar.bu ilke herhalde komünizmdeki ekonomik sistemle karıştırılıyor, ki bazı sosyalist modellerde bile özel mülkiyet hakkı vardır (bkz: Yugoslavya federal sosyalist cumhuriyeti).

    devrim yapan ve zaferini ilan eden her ideoloji gibi uyku haline geçmiş, saldırılar karşısında sinmiş, geri çekilmiştir. toplumda açıkça savunanı kalmamış, suç gibi görülmeye başlamıştır. sessiz ve derinden ilerleyecektir. ta ki yeniden şaha kalkmak için uygun ortamı bulacağı güne kadar. * * *

    ayrıca (bkz: dip dalgası)
  14. 14
    devletçilik anlayışıyla tarihte sığır açmış ideoloj. bak hele bak. devletçiliği bilmemekle suçlanmışım, olm siz komik misiniz. sana o dönemde türkiye'de devletçiliğin ne sebeple uygulandığını anlatayım. devletçilik uygulamaları 1932 de başlamıştır. birincisi dünya küresel sermayesi en ağır krizini yaşıyordu ve bu şartlar altında saf liberal bir ekonomi yaratmak kendini ateşe atmak demekti. ikincisi ülkede milli burjuvazi yoktu, devlet ilk dönemler her ne kadar özel sermayeye bıraktıysa da girişimleri bu başarılı olmadı ve bundan dolayı girişimleri devlet daha sonrasında özel sermayeye devretmek amacıyla kendisi bizzat kendi eliyle yapıyordu. üçüncüsü krizden etkilenmeyen tek ülke sscb idi. bunu da dünya sermayesine eklemlenmemesine ve de planlı ekonomisine borçluydu. zaten 1945-1970 arasında yükselen trendde korumacı devletçi politikalar oldu. dördüncüsü ve en önemsizi de kendimize özgü ekonomik politikalar yürütmemize olanak sağlamayan lozan anlaşması hükümlerinin 1929'da sona ermesiydi. türkiye'de atatürk döneminde uygulanan devletçiliğin temeli zaten özel sermayeye peşkeş çekilmek üzere yapılmıştı. sadece dp iktidarının temelinde tarıma yönelmesi ve küresel sistemden fersah fersah geride kalmamız, bizim ülke olarak sıkıntılar yaşamamıza sebep oldu. neyse kemaliste laf anlatmayacaksın azizim. anlasa kemalist olmaz.
  15. 15
    ''Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür.'

    -ahmet taner kışlalı.
  16. 16
    itin köpeğin ağzına düşmeyecek bir olgudur.
  17. 17
    günümüzde atatürkçü düşünce sistemiyle en ufak bir bağı kalmayandır. ölmüştür çoktan.
  18. 18
    fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/...
  19. 19
    atatürkçülüğü , atatürkçü devrim anlayışını basite indirgeyen düşüncedir.
    Siyaset üretmekten yoksundur, rüzgarın savurduğu yere gider ancak. görünüşte atatürkçüdür ancak halkçılığı anlayamamıştır.
  20. 20
    Çoğu tarftarının bir bok anlamadığı akımdır.
  21. 21
    kemalist olanların büyük çoğunluğunun bilmediği bir düşünce sistemi. günümüz hükümetinin de katkılarıyla kemalistlerin yola çıkıp bayrak sallamak olduğu düşünülüyor. okumayan bir milletiz çok yazık.
  22. 22
    okullarda aşılanan kemalist eğitimden dolayı ortaokul ve lise çağlarında yakalanılan rahatsızlık.
    bu rahatsızlığın bir üst aşaması kemalist kişilik bozukluğu olarak adlandırılır ve tedavisi henüz bulunamamıştır.
  23. 23
    kültürel marksistlerin bir yere gelebilmek için topa tuttuğu, fakat aslında literatürde hiçbir şeye karşılık gelmeyen bir -izm.

    zaten buna sallayan kültürel marksist kesim iştigal ettikleri meslekle hayatlarını kazanmaya ısrar etseydi açlıktan geberecekti; bunlara ilaç gibi geldi. tasası da olmayan bir düşünce akımını sahiplenmeye kalkan kerizlere ekleşti.
  24. 24
    Hayat felsefemdir.
  25. 25
    kültürel marksist orospu çocuklarının her fırsatta itin götüne sokulmasını gerektiren bir yanılsama. yok kardeşim, yok ulan, yok böyle bir düşünce yok. aşırı sağcı akıl hastalarının cihangir solcusu adlı meta anlatı çalışması gibi, maddi gerçekte varolmadığı için ancak muarızının düşmanının hasmının yaratıp saldırdığı bir kurguyu nasıl eleştirebilirsin ? daha doğrusu neyi eleştiriyorsun ? yok ki...