kayıt

le tout nouveau testament

  1. 1
    Türkçesi yeni ahit olan belçika yapımı film. komedi olarak kategorilenmiş. bana kalırsa tam da komedi değil aslında. güzel bir aile filmi. filmdeki aile pek güzel olmasa da keyifli bir ilişkileri var.
  2. 2
    tanrıya, dünyaya ve insanlara farklı bir pencereden bakmamızı sağlayan film.

    filmi genel olarak beğenmesem de ilginç bir şekilde filmi izlerken zevk aldım.çünkü film hep bir hindistan havasında geçiyordu ama arada verdikleri ince nüanslar gerçekten etkiledi beni.

    örneğin:

    -- spoiler --

    yaradılış sürecindeki tanrının hayvanlar ile yanılması, küçük kızın masada sütle oynaması, isa'nın gerçek ile hayal arasında gidip gelmesi ve insanların kategorize edilişi.ve bunlardan ayrıca dünyanın bir bilgisayara benzetilmesi.

    -- spoiler --

    zaman geçirmek için izlenilesi bir film.son yıllarda belçika futbolda olduğu kadar sinemada da gelişmeyi yakalamış durumda.
  3. 3
    Hanidir böyle farklı bir film izlemiyordum ilaç gibi geldi.
    Değişik ve çok güzeldi izleyin, izlettirin.
  4. 4
    Mr nobody filminin senaristi ve yönetmeni olan Jaco Van Dormael'in bir diğer filmi.

    Yeryüzündeki bir apartman dairesinde karısı ve küçük kızı ile yaşayan tanrının, kızının merakı yüzünden başına gelenler anlatılıyor.

    Şimdiye kadar izlememiş olmam çok hüzünçlü.
  5. 5
    2015 çıkışlı bir film. belçika-lüksemburg-fransa ortak yapımı.

    daha önce bu filmden kesitler izlemiştim ama yorumlara baktığımda filmin genel kalitesinin düşük olduğunu okuduğumdan bir türlü tamamını izleyemedim. bugün kısmet oldu. beklediğimin çok üzerinde çıktı. bir kere kalitenin daha düşük olacağını düşünüyordum ben ama gayet kaliteli bir filmle karşılaştım. filmin bazı bölümlerinde akıcılık azalıyor ama vakit kaybı olarak değerlendirmek acımasız olur. güzel, samimi ve içerisinden dersler çıkarılabilecek bir yapıt. ayrıca şunu görüyorum ki artık her ülkeden kaliteli filmler çıkıyor. abd tekelinden çıkıyor film işi adım adım. fransa, ingiltere, hindistan derken bunlara ispanya, belçika falan da eklenmiş. türk sineması da buna ayak uydurur umarım.
  6. 6
    Dünyaya, yaşama, tanrıya bambaşka bakmak isteyecekler için birebir film. Çok da eğlenceli.
  7. 7
    aşırı tatlı ve komik bir film.

    yani komikten kastım kahkaha atma değil tabii. sırıtıyorsunuz. tanrının yarattığı dünyayı kızı beğenmezse ne olur.. işte bu sırada yeni ahit yazmak üzere yola çıkar. tabii ki havariler lazım. sonrasında işler gelişiyor.

    -- spoiler için tıkla --


    tanrının kendi yarattığı dünyayı yaşayamaması, beğenmemesi kimliği yok diye sınır dışı edilmesi vs çok komikti. yalnız bilgisayarı aç kapat yap mantığı tam türk işiydi.


    -- spoiler --
  8. 8
    derdi sıkıntısı olan, kafa yormak istemeyen, efor sarf etmeden eğlenmek isteyen, fransız mizahını sevenler için bulunmaz bir nimet. eğlenceli film sevmem ama uzun zamandır böyle keyiflisini de izlememiştim ^^ içerik hakkında yorum yok, herkes tadına bakmalı.
    • Sinopsis yoo mu
    • ona uğraşmaya bile gerek yok. net iyi film.
    • Haa izledim bunu yıllar önce unuttum ama Yahudi filmi olabilir. Aral
      Ştırılsın
  9. 9
    Adı Lö tü ile başlayan film.

    Şahsımı güldürecek, mini minnacık bir miktar da olsa eğlendirecek her şeye aç olduğum bir dönemdeyim.

    Keyifle izleyeceğim.