kayıt

kutup sözlük yazarlarınin uykusuzluk eşiği

  1. 1
    bir keresinde dört gün ayakta kalmıştım. beşinciyi zorlarken bayıldım.
  2. 2
    2 günde 3 saat uyku.
  3. 3
    dünya yansa günde 6 saat uyurum.
  4. 4
    en fazla 24 saat dayanabildim.
  5. 5
    96 saatlik rekorum var. Sonra 5 saat uyuyup uyanmıştım. Bi dahada uykum düzene girmedi zaten.
  6. 6
    kahve, enerji içeceği, modiwake desteğiyle 120 saat. sonra ki 3 günü hiç hatırlamıyorum ama. mevsim değişmiş resmen.
  7. 7
    48 saat dayanabildim hala hatırliyorum onu anı... unutmam mümkün değil.
  8. 8
    desteksiz sallayan yazarlara şahit olduğumuz başlık.
  9. 9
    verimli uyku tekniklerini bilip bir de bunları uygulama başarısına göre izafi bir eşik. zira uykusuzluktan ziyade uykunun yeterli olarak addedilme miktarı da aynı şekilde izafidir.
    şahsen son 3-4 yıldır günde ortalama 4, regl dönemi ve aşırı bozuk psikolojik süreçlerde nadiren 4.5 ~ 5 saatlik uykuyla gayet zinde ve doygun olabiliyorum.
  10. 10
    ortaokul yıllarımda birkaç kere ödevler için 17-18 saat uykusuz kaldığımı hatırlıyorum. biraz büyüdükten sonra hayattaki hiçbir sorumluluğun benden daha değerli olamayacağını anladım ve bir daha yapmadım öyle şeyler.
  11. 11
    bende olmayan eşiktir.

    ister 5 saat uyuyayım ister 10 saat, illaki akşamüstü kedi gibi bulduğum bir yere kıvrılır uyurum.
    hatta arkadaşlarım bile bu duruma çok alıştı. evlerine gittiğimde "içerdeki odaya yastık falan koydum, uyumak istersen haberin olsun" falan derler. ben de uykum geldiğinde gider uyurum. uyuyamayacağım bi evde de çok oturmam zaten. bu yüzden yakın arkadaşlarımın hepsinin telefonunda benim uyanma, uyandırılırken trollenme, uyku sersemi atarlı görüntülerim vardır.

    bu alışkanlığı ise lise yıllarımda, yani ergenliğimde annemlerle muhattap olmamak için kazandım. eve gider, uyur, onlar uyumaya yakın uyanır, su içer tekrar uyurdum. *

    neyse bir kere 24 saat falan uyumamıştım işte. sınav haftasıydı. onda da sınavda uyuyakalmıştım zaten. kalemi bırakın dediklerini duyduğumda ben girişi yapmış, kalemi de çoktan bırakıp uyumuştum. benim eşiğim bu kadar.
  12. 12
    üçüncü günle yeni bir rekora gidiyorum sanırım dediğim eşik.

    höh!
  13. 13
    Pepe'nin İstanbul 'a sağ salim gelişini bekliyordum.
    Rahatça uyuyabilirim artık.
    • siz de mi tiner pervasız hnm..
    • Bonzai, lütfen.
  14. 14
    3 günde toplam 2:30 saat uyku. Finaller ve istanbul yolculuğu mecbur kalmasam uyurdum lakin o dönem uyumamam gerekti.
  15. 15
    rekorum tas catlasin 24 saat (dugun sebebiyle sehir disindaydik) ve bulabildigim her turlu kafeini bolca almama ragmen. ertesi gunu adeta ayakta uyudum...yolculugu 15 dakika ayIk 15 dakika uykuda gecirdim, eve vardIgIm andan itibaren de kesintisiz uyudum. bana yaramIyor yavrum....
  16. 16
    son birkaç senede esneyen eşiktir. 1,5 gün uykusuz kalıp 3 gün öncesi boyunca da 4 saatlik uykuyla idare edebilmekteyim. ha sonucunda ne oluyor? kış uykusuna yatan ayılar gibi bir gün boyunca yataktan çıkmıyorum.
    kısacası sağlıklı değil kardeşim. (bkz: böyle ekşınların lüzumu yok)
  17. 17
    saat olarak bilmiyorum ama iki günü geçik süre hatta üç güne yakın uykusuz kalabiliyorum. en son bunu mayıs ayında yapmıştım sanırım. en son iki saat uyuyup derse gitmiştim (devam zorunluluğu abv senin) ders çıkışında arkadaşlarımın yanına gittiğimde adımı söyleyene iki dakika sonra anca cevap verebiliyordum. eve geçip 4 saat daha uyuduktan sonra toparlanmıştım
  18. 18
    40 saate yakın yani romadan barcelonaya trenle gidecek kadar salak olmakla eşit. neyse bu gençken şimdi ise 15 saatten sonrası tatsız oluyor. migren atakları basıyor.
  19. 19
    Denge kaybetmeli yürümektir.

    Onun dışındaki uykusuzluğa bir şekilde katlanabiliyorum.
  20. 20
    3-4 saat uykuyla 1 gün falan işte. Muhendislik kolay okunmuyor azizim zibilyon tane dersin sınavı var..