kayıt

her şeyi sorgulayan kişi

  1. 19
    Hayatta çok fazla zorlukla veya zorbalıkla karşılaşması muhtemel kişidir. Her şeyi sorgulamak; ilk olarak alınacak cevaplardan ötürü yaşam konforunun bozulmasından, ikinci olarak da aidiyeti zorlaştıracağından ve kabul görme, yakınlık kurma gibi durumları bozacağından biraz cesaret ister.
    Ayrıca o şekilde yaşamak cidden zor. İnsan biraz da koy göte rahvan gitsin diyebilmeli.
  2. 18
    Her ne kadar olması gereken, istenilen ve güzel bir şeymiş gibi dursa da aslında çok can sıkan ve özellikle otoritelerce tehlikeli olarak görülen kişidir. Hele bir de Sokratesçi bir metodolojiyle hareket ediyorsa bu kişi, yakın zamanda başına bir şey gelmesi muhtemeldir. Sadece çarpık ve göze batan şeyleri değil, öyle ya da böyle hali hazırda işleyen bir mekanizmayı dahi, sorgulamalarıyla alaşağı edebilir. Sokrates'in at sineği olarak nitelendirilmesinin sebebi de bu rahatsız edici yapışkanlığıdır. Nietzsche'ye göre bu güçsüzlerin silahı olmuştur. Çünkü Sokrates gibi çirkin ve kendine dahi zor hayrı olan biri, o zamanın güçlülerine büyük sıkıntılar çıkartabilmiştir. Eskiden insanlar bir şeyleri yapma sebeplerini gün gibi ortada taşıma gereği duymaz, avuçlarının içinde saklarlardı ancak Sokrates'ten sonra bu sebeplerin ortaya çıkma gibi bir zorunluluğu boy göstermiştir. Uzun lafın kısası, eğer sorgulayan biriyim ve henüz başıma bir şey gelmedi diyorsanız, ya içinizden sorguluyorsunuz ya da sizin sorgulama sandığınız şey, öyle bir şey değil.
  3. 17
    zamanında bizim sınıfta olup sırf bu özelliği yüzünden disipline gönderilmiştir. sadge…
  4. 16
    en çok kaybeden kişidir aynı zamanda da. bazı şeyler sorgulamadan geçilmesi gereken şeylermiş. yakında sana da öğreten olur canını acıta acıta.
  5. 15
    (bkz: yazık kafana)

    Sorgulama sonrası ulaştıklarından umduğu memnuniyeti alamayacağını düşündüğüm kişi, umarım üzülmez.
  6. 14
    (bkz: anlat demekle olmaz, sana bir fıkra anlatayım mı)
  7. 13
    yalnız kalır, benim gibi ehehe...
  8. 12
    insanlar tarafından sevilmez ve sürekli olarak yargılanır.
  9. 11
    kısa zaman sonra (hatta genel olarak herhangi bir zamanda) olmayacağı şey bellidir.

    pbs.twimg.com/...
  10. 10
    Kısa zaman sonra gideceği yer bellidir.
    i.hizliresim.com/...
    • Ben kafayı yemeden gitmiştim buraya
    • Sebebi neydi ki
    • Staj :)
  11. 9
    İstediği kadar sorgulasın asla her şeyi sorgulayamaz. Mutlaka bir varsayımdan hareket etmek zorunda kalacak, bir düşünceye, bir prensibe sırtını dayayacaktır.
  12. 8
    Oldukça detaycı biri olarak sorgularım her şeyi, eh ne de olsa şeytan ayrıntıda gizlidir.
  13. 7
    henüz merak duygusunu yitirmemiş kişidir. septik de olabilir sempatik de. *
  14. 6
    (bkz: akrebitakipetmeyenyelkovan)

    vay efendim "allah varsa beni uçursun da göreyim".. yav he yelkovan, hee..
  15. 5
    "aptallar mutlu olur" felsefesinden yola çıkarsak, mutlu olmayacak kişidir.
  16. 4
    öğrenmeye açtır.
  17. 3
    doğru olanı yapıyor olan kişidir.ilgili konular arasında bağlantı kurmaya çalışır ve sağlıklı olan da budur. hemen her şeyi kabul etmez ,her şeye şüphe ile yaklaşıp sorgulayarak doğru değerleri elde etmeye çalışır.
  18. 2
    Beynini kullanan kişidir. Sorgulamak iyi bişeydir fakat belirli bir yere kadar abartılmaya başlandığında ruh sağlığı bozukluklarına neden olabilir.
  19. 1
    sorgulamayan insandan farklı olarak kolaya kaçmayan ve kendisine verilen, sunulan ile yetinmeyerek o verilen ve sunulanların başlangıç noktasına değin nasıl oluştuğunu ya da oluşturulduğunu bilmek, öğrenmek isteyen, aklını kullanabilen ve aklını kullandığı için de kavramları ya da olguları en bilinmeyen ayrıntılarına değin didikleyen, bunu öncelikle kendisine her söylenenin doğru olup olmadığını bizzat kendisinin kontrol etmesine verdiği önemden dolayı ve birde, pek sevilmeyip de sorgulayanları yargılayan insanlarca etkisiz kılınmak istenen kişidir.