kayıt

kadınların güçlü olması için neye ihtiyaç var

  1. 1
    biz kadınlar zaten güçlüyüz. sadece güç tanımlarımız biraz farklı. sana göre güç kaba kuvvettir, bana göre tatlı dil. sana göre güç silahtır, bıçaktır; bana göre çiçek... en önemlisi sen güç olarak gördüğün şeyi zayıf olarak nitelendirdiğin kadının üstünde kullanırsın. bundan zevk alırsın. "lan ne kadar güçlüyüm bak herkes her dediğimi yapıyor" dersin. kendini bir bok zannedersin.

    öyle iddalı cümlelere gerek yok. kadının gücü de var elbet. fakat tanımlarımız farklı olduğu için sen bunu anlamazsın. anlama da zaten.

    lafım adam gibi adam olan erkekleri kapsamamaktadır. öyle erkekler var ki kadının saçının teline zarar gelse oturup deliler gibi ağlar. çok gördüm böyle insanları. zaten benim için cinsiyet yok. insanlık var. iyiliği yapan erkek ya da kadın farketmez. iyi iyidir, kötü kötüdür.
  2. 2
    Onu bunun farkında olacak şekilde yetiştirecek bilinçli ebeveynlere
  3. 3
    Bağımsız olmaya ihtiyaçları var sadece. Tek başına birey olduğunu ve kimseden bir şey beklemeden kendi başına yaşayabileceğini öğretecek bir aileye ihtiyaç var. 9 yıl ailesinden ayrı yaşamış, her türlü işini tek başına yapmış ve hiçbir şekilde baskı altına alınmamış bir insan olarak düşüncem bu yönde. yaşantılarım sonucunda öğrendiğim kendi doğrularım ve yanlışlarım var. kimseye ihtiyacım yok. Aileye ihtiyacım var ama bak aile önemli arkanda onların desteği olduğunu bilmek daha da güçlü kılıyor insanı.
  4. 4
    ilk önce günlük hayatta kullanılan kelimelerin değiştirilmesi gerekiyor. adam gibi, adam akıllı, insanoğlu gibi kalıpları söylemekten kaçınmalıyız. bunu yapmadan kadın haklarını savunmamız mümkün değil. kadınların güçlü olması için böyle başlıkların açılmamasına ihtiyacımız var. bu başlığı açarak kadın erkek eşitsizliğini direkt kabul etmiş oluyorsunuz.
  5. 5
    güç ile neyin kastedildiğine göre cevabı değişir.

    manevi olarak anne olmak. malum, anneler güçlüdür denir.
    maddi olarak zengin bir adam bulup kapağı atmak.
    gibi gibi.

    ayrıca;
    -- spoiler --
    (bkz: la güçlü olsa ne yazar, kafa yok kafa.)
    -- spoiler --