kayıt

babam ve oğlum

  1. 1
    çağan ırmak'ın yönettiği 2005 yapımı mükemmel bir drama.
    hem oyuncu kalitesi hem de senaryosu ile tam bir klasiktir. türkiye'de 3,5 milyon barajını aşan nadir yerli yapımlardandır.
  2. 2
    filme girerken herkesin normal girdiği, çıkarken iki göz iki çeşme olduğu güzel acıklı bir film. bir tek ben ağlamamıştım sanırsam. o değil de ağlayan annemin göz yaşını silmek için elimi gözüne sokmuştum. bi de onla uğraşmıştık.
  3. 3
    beni bile duygulandıran bir film, bir başyapıt.
  4. 4
    türk sinemasının en iyi filmlerinden kabul edilebilir bir filmç ağlamamak için kendimi zor tutup başarmıştım.
  5. 5
    insanın kimyasını bozan filmlerden biridir.
  6. 6
    ağlamak isteyen, ruh hali depresif ve içindeki duyguları dışarıya aktarmak isteyen kişilerin izlemesi gereken tek filmdir. ancak televizyon kanallarında izlenmemesi gerekendir nedeni ise duygusal sahnelerin arasına sucuk vb. duygusal anları bozabilecek reklamlar girebilme ihtimalidir.
  7. 7
    gece itibariyle kanal d'de yayınlanmış filmdir.
  8. 8
    ahuahuahuah bana bir adet sevgiliye mal olan filmdir. Şimdi aklıma geldi bak ilişkide ilk 2 ay yeni bitmiş bu film ortalığı yakıyor, gittik tabi çizgi film izler gibi izledim millet salya sümük gidiyo. Film bitti vayy efendim ağlamamısım , gözlerim bile dolmamış böyle ruhsuz bir erkekle olamazmıs. Terketti lan beni sinema çıkışı. Sarışındı, beyin fakiriydi rahmetli.
  9. 9
    dikkat edilmesi gereken bir nokta da müzikleridir. inanılmaz müziklere sahiptir. insanı kendinden geçirir.
  10. 10
    gece gece bizim evde toplanan apartmanın bütün kadınlarını salya sümük ağlatmış film. demek ki bunu bir hatunla da izleyip hatunu kendine bağlamak gerek.
  11. 11
    acının tarifi olan film.

    bu gece tekrar izledim bu filmi, çağar ırmak'a hakaretler saydırarak. ulan insafsız biz bu filmi izlemeye dayanamıyoruz sen nasıl çektin?
  12. 12
    sinema gösteriminde ağlamayanı fazla olmayan filmdir. koskoca salonda ağlamayan birkaç duygusuz heriftik. bir de ağlayan annemin göz yaşını silmek için elimi gözüne sokunca film hem bana hem anneme zehir olmuştu.
    (bkz: bu da böyle bir anımdı)
  13. 13
    garson ve barmene hitap şeklinizdeki yanlışlıktan ötürü içeceğiniz karışımın adıdır.
  14. 14
    şişirilmiş bir balondur afedersiniz. türkiye halkını ağlatmak kolay. anne, baba, çocuk bunlardan birini öldürüceksin. arka plana slow müziği yapıştır. tamamdır bitti yani. bu film de bunlardan ibaret işte.
  15. 15
    her izleyişte adamı ağlatan, overrated olduğuna inanmadığım filmdir.
  16. 16
    yine ağlatmış filmdir be, nasıl film klan bu?! namussuz.
  17. 17
    hala izlemediğim film. o küçük piç askere gidince izleyeceğim.
  18. 18
    ağlatma sebebi kültürel yapımızdan kaynaklanmaktadır. bu ülkedeki erkeklerin %90'ı babasıyla sıkıntılı bir ilişki sürmüştür veya sürmektedir.
  19. 19
    Her izlememde beni yerle bir eden filmdir. Bu filmi de dahil diğer tüm filmlerindeki dramı yapmacık bulsamda ağladığım doğrudur.
  20. 20
    hayatımda izlediğim en sağlam dram filmlerinden. hatta ilk 5'te. abi böyle bir film yok yani çekilmedi henüz.

    karım öldü.
    bebek doğdu,
    çok kan aktı..
  21. 21
    belki yüzlerce kez özledim ama hala her izlediğimde beni ağlatmayı başaran bir türk filmidir.
    bence,çağan ırmak'ın en güzel filmi olabilir.
  22. 22
    Ağzımıza sıçmış Türk filmidir. Ben babamla yıllar boyunca doğru dürüst iletişim kuramadım. Ne gerekiyorsa annem üzerinden söyledim, pek bi samimiyetimiz yoktu. 17-18 yıl boyunca doğru dürüst sarılamadan bile. Bir de ev arkadaşım var ki o benden beter. Babası reddetti filan, hepten durumlar kötü.

    Bir akşam seyredeyim dedim. Ortaokulda iken seyretmiştik ama anlamamıştım önemini. Neyse, izlerken bu da yanıma geldi. Oturduk izliyoruz. Başlar güzel gidiyor ama biz yine bize bir şey olmaz modundayız. Ne kadın-erkek ne ana-kız çatışması bu kadar zordur anlatmak için: baba-oğul. Babanın büyüklüğü ve sözü, oğlanın asiliği ve ateşi. Aynı anda iki düşman, aynı anda iki yoldaş.

    Adamın hasta olduğu sahne geldi, bizde hafiften bir göz dolması başladı. Tabii Çetin Tekindor'un muazzam oyunculuğunun da etkisi var. İşte iki düşman ve yoldaşın artık sadece baba oğul olduğu anlar başlamıştı. Adamın ölümü, ardından Çetin Tekindor'un gömleğini yırtıp kolllarını açtığı sahnede biz bildiğin koyverdik kendimizi. Birbirimize bakmıyoruz, çaktırmamaya çalışıyoruz ama ne mümkün. Yaşlar akıyor, hıçkıra hıçkıra ve iç çeke çeke içimizi boşaltıyoruz.

    Baba nedir bilen ya da baba nedir bilmeyen kişilerce izlendiğinde insanın Canını alan bir film..
  23. 23
    tam 81 hafta vizyonda kalmış ve toplam 3.839.883 kişi tarafından izlenmiş. tüm zamanlarda 12. sırada.
  24. 24
    haftada bir youtube'dan ne amcası? ve ona bir oda ver baba sahnelerini izleyip ağladığım film.
  25. 25
    ''Burda dureydim böyle, tam burda,
    böyle gollarımı açeydim iki yana.
    Tuteydim onu, tuteydim onu ben, ''getme!'' diyeydim... ''Getme Sadık... ''
    On beş sene evvelsi, dureydim böyle Nuran..

    www.youtube.com/...