kayıt

düğün

  1. 1
    evlenecek olan çiftlerin arkadaş ,akraba ,dost genelde tanıdıkları bazen tanımadıkları kişiler ile kutladıkları evlilik töreni. halay çekmek gereklidir.
  2. 2
    evlilik vesilesiyle yapılıyorsa evlenecek çiftin sürekli gülümsediği, yanlarına gelip kendilerini öpen, tebrik edenlerin çoğunu tanımadıkları tören.

    sünnet vesilesiyle yapılıyorsa sünnet çocuğunun götünün pohpohlanmaktan tavan yaptığı ve yine düğüne gelenlerin çoğunu tanımadığı törendir.
  3. 3
    gerdek gecesini tüm akrabalarla sevinçle kutlama gösterisi. herkes güler yüzlü eğlenirler hohoho bugün kızımızı elin oğlu sikicek hohoho dünür naber yaa diyerek hem de. gelinin annesi duygusalsa biraz ağlar tabi anıları aklına gelir onun da etkisi vardır.
  4. 4
    aynı zamanda okulunu bitirmiş, evlenmeye müsait hanım hanımcık kızlarımızın sergilendiği, erkek annelerinin, halalarının, yengelerinin itinayla bu sergiyi incelediği organizasyondur. demedi demeyin *, evlenmeye meyilli iseniz yada özgüven sıkıntısı çekiyorsanız düğünlere gidin. sadece tanıdıklarınki de değil, mümkün olduğunca denk geldiğiniz her düğüne süslenip gidin. arada kalkıp oynayın ortada ki hem elbise ve süs boşa gitmez hem boyunuz gözükür ama abartmayın, hoş karşılanmaz. düğünden sonra bekleyin, süreç başlamıştır artık. bir-iki güne annenize, teyzenize, yengenize, dayınızın kızına artık kime ulaşırlarsa haber gelecektir. çok beğenilmişsinizdir ve kesinlikle dört yıllık fakülte mezunu ve çok efendi bir talibiniz vardır. ama bu durumdan o dört yıllık fakülte mezunu efendi adamın haberi var mıdır garantisini veremem. gelen talepler doğrultusunda bir süre kendinizi çok güzel, sempatik, aklı başında hissedeceksiniz zaten, bu detayı düşünmeseniz de olur.
  5. 5
    evimin arka tarafında salonu inleten ferhat göçer ve ceceli şarkıları tarafımca ezbere alınmış şarkılarla yapılan ilk dans, yoksa nereden bileceksin yani o güzelim eserleri(!) mutlu bir yuva kurarken zorla eğlenmeye çalışıp sonrasında haydee ver gazı diyerek, neye sıçradım lan ben bu kadar demeniz allahın emridir.
    şimdi ringo ringo şişeler, sonra ki halimem yandan yandan.. hep aynı sıralama ama mesut olunuz 4 saat sonra gösteri ve gösteriş everdik uşakları artık. nasipse sizin ki de evlenir inşallah moduna geçmiş gururlu aileleriniz olacak.
    ayrıca takı çantası da ayrı mutluluk kaynağı.

    düğün nedir sabah başlayan gece yarısı biten davul zurna ile çevrenin kafasının ...s...k..mesi yorgunluktan canı çıkmış, kimileri son havalarını atmış kimileri takı kuyruğunda itiklenmiş,sen ise akşama hali kalmayan gelin ve damat olmuşsun. herkesi memnun etmiş nasip olursa memnuniyet sırası sana gelmiştir. (yakınında düğün görmüş ayıcık anıları)

    ayrıca evlenme fobisi var ise, sebebi biraz da bundan olsa gerek.biraz da selam vermediğiniz insanların yolda izde ağzına davetiye sokmak zorunda olmak, biz sizin düğünlere geldik hani ya ha ha.

    en eğlenceli ve samimi düğünleriniz ola ayılar.
  6. 6
    modern çağa ayak uydurarak azalarak bitmesi veya gün sayılarının azaltılması gereken gelenektir.

    bizim burada 3 gün 3 gece yapıyorlar. 1 tamam 2 tamam da 3. gün ne abi? milletin işi var, gücü var. gelinle damada da yazık tabii.
    bakın hristiyanlar bir kilisede yürüyorlar bitiyor. bizde de camii de yürüsek yeter. öyle çok tatava yapmaya gerek yok.
  7. 7
    azalarak bitsin. çünkü eğlenmek desem gelin ve damat dahil kimse eğlenmiyor, maddi kazanç desem ne takıyı takan memnun ne de düğün sahibi. çünkü takılan takı düğünü karşılamıyor. anca 3-4 gün boyunca yorgunluk ve çile. kimse memnun kalmaz neticede. "gelin de pek bir boyanmış. bir şeye benzese..."den tutun "yemekleri kuş kadar koymuşlar tabaklara cimriler!"e kadar yorumlar. e ağzı olan konuşuyor. çevreye verilen rahatsızlık cabası.

    sadece düğün evi için değil telaş. zaten onların çiçek, böcek, davetli, gelinlik. akraba olacak insanlarla kapışmamak için sabır çekme, para, gelinlik, gelin başı, ayakkabının altına yazılacak isim, kına tepsisi, nikah şahidi, fotoğrafçıi çeyiz sandığı diye uzayıp giden sıkıntı silsileleri var. ama bu düğün işi herkes için sıkıntı. kızlar aylar önceden "falancanın düğünü var ne giyineyim? saçımı nasıl yaptırayım?" derdinde. gitmek istemeyen insanlar ayıp olur diye zorla götürülüyor.

    her ne şekilde olursa olsun samimiyetsiz bir ortam.

    yapmayın arkadaşlar. etmeyin. tamam hadi sevdiklerinizle paylaşmak istediniz mutluluğunuzu diyelim, hatta işte kimisine hava atmak istediniz diyelim yapın temizinden bir nikah bitirin bu işi. biliyoruz ankara oyun havasında sahte mutluluklarla oynamak çok da hoşunuza gitmiyor. hem bunca sıkıntı niye?

    tamam bir de hani çağırırsın yüz kişi, iki yüz kişi. ama beş yüz ya da bin kişilik düğün nedir? bu ne altın sevdası? adını annenden yeni duyduğun avustralya'da yaşayan kuzeninin ne işi var orada? burası tanışmak için uygun bir mekan mı yani? insanları da zora koşuyorsunuz. milletcenek bir hastalığımız var: "ayıp olur."

    ister "iki tane dangoz sigişecek diye biz niye halay çekiyoruz? hem bu gelinin babası bence çok sevinmesin. akşama... keh keh." çerçevesinden bakın, "ister tamam güzel kardeşim mutlusun, hayat biçimini değiştiriyorsun da bize ne?" çerçevesinden bakın haklısın güzel kardeşim.
  8. 8
    yazla birlikte sezonu kapatmış olandır. çeşitleri vardır: sokak düğünü, düğün salonunda düğün, kır düğünü, .. bu düğün çeşitleri içinde ödediğiniz paranın en çok bi yerinize kaçanı tabikide kır düğünüdür. birinden duymuştum, 15 bin yetale vermiş düğüne. 15 bin yetale verilir mi lan bi düğüne? manyak mısınız lan siz hayırdır? bi kerelik olacak bişey için o parayı vereceğine git de araba filan al. en azından üstüne binersin de bi süre hayrını görürsün.*
  9. 9
    (bkz: çeyrek altın)
  10. 10
    www.cumhuriyet.com.tr/...
  11. 11
    (bkz: eziyet)
  12. 12
    artık çok kısa süren gelenek. şu an dışarıda düğün var ve davulcu birkaç dakika çaldı gitti.
  13. 13
    dünyanın en gereksiz adeti. elit bir düğün olacaksa kabul tabii. ama göbek atmaktan terlemiş teyzeleri çeyrek altın için öpmeye hiç niyetim yok.

    altını da beleşe vermiyorlar zaten, ömür boyu akrabaların her düğününe gidip teker teker altın takacaksın sonra. altınınız sizin olsun.
  14. 14
    sevmediğim etkinlik. sevene de karışmak çok doğru değil ancak vallahi borç harç içinde o düğünü yapan tanıdıkları görünce yazık diyorum kendi kendime. bu lanet şeyin masrafı derdi tasası bitmez çünkü. birde üzerine gelin kızımız pek bir kezbansa "ay bir kez evleniyorum ödesin o kadar nolcak " modlarına girer. sanki evleneceği adam hobi olarak haftada bir evleniyor anasını satayım.
    yine de çalışıp kazanıp karşı tarafı yolunacak kaz, cüzdan gibi görmeden yapılan her türlü etkinliklerde biz adet vs sevmeyenlere hayırlı olsun demek düşer. zaten sevdiğini borç harç içine sokan ve bunu yaparken de kendini bir bok sanan insanın sevgisinden şüphe etmek lazım.
  15. 15
    Şuan içinde bulunduğum ve neden sevmediğimi hatırladığım olgu.

    Yarın bir gün uzaylılar gelse ya da robotlar çok zeki falan olsalar, onlara baglama solosu ile halay cekip oynayan insan topluluğunu nasıl açıklarız? Gelinle damadı gördüm şimdi kıbleleri şaşmış. Misafir öpmekten amerikan filmlerindeki öğüt veren çinli yaşlı dayılara dönmüşler. Daha sevişeceksiniz siz. Yormayaydınız kendizi be bu kadar.

    Gerçi zahmete değmiş de olabilir. İyi altin toplandı. Gelin sadece inci takı istemiş. Oha dedim. Sırf denemek için kendi düğünümde takıları sucuk seklinde istiycem.

    Sucuk yarım altın.
    Sosis çeyrek.
    Pastırma cumhuriyet altını.
  16. 16
    asıl amacı topluma mesaj olarak;
    duymayan kalmasın... bizim oğlan bu gece gelini yatırıp zikecek! haberiniz ola domba da domdom!
  17. 17
    gideyim de oynayayım
  18. 18
    amerikan pastası'dır
    (bkz: amerikan pastası: düğün)
  19. 19
    evlenme töreni .
  20. 20
    Her geçen yıl daha da abartılıp görgüsüzlük sınırları zorlanan bir gösteriş aracı.

    Alt tarafı en fazla 10 dakika sürecek bir imza merasimi için yapıyorsun düğünü. - Gelinliğim 10 bin tl olsun, kınada 4 farklı elbise giyeyim -
    Kardeş manyak mısınız?

    Hadi diyelim ben kendim eğlenmek için yapıyorum bu düğünü dedin; daha sen o tarlatanla tuvalete gidemiyorsun neyin eğlencesinden bahsediyorsun?

    Aman ne haliniz varsa görün.
  21. 21
    masrafı çöpe atılan merasim. hiçbir fonksiyonel faydası yok. milletin ağzına dedikodu malzemesi verip maymun gibi davranmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. parayla maymunluk yapıyoruz kısacası.
  22. 22
    Burada bir ton hakaret yağdırabilirim düğüne ve masraflara ama ilerde anneme ben düğün istemiyorum dersem kıyamet kopar beni gebertir valla o yüzden hiç ikiyüzlü olamayacağım ben de yapacağım kına, düğün artık geleneklerde ne varsa. sanki burada annenizle, kayınvalidenizle alışverişe çıkmayacak gibi yazıyorsunuz ya işte ben buna çok gülüyorumahshahajaj.
    • buklelicim sana katılıyorum ama alışverişe anne ve kayınvalide ile çıkmayı düşünmüyorum. bu arada kına yakılırken çeyreğini almadan yaktırma.
    • Asla avcumu açmam o altını görmeden. Ajsjaja
  23. 23
    Tek güzel tarafı gelecek olan altınlar.

    Xd.
  24. 24
    İstemediğimi söyleyince ailem tarafından hayretle karşılandığım tören. Bence gereksiz. İnsanlar saçma sapan oynarken ben eğlenmiyorum işte ama anlatamıyorsun. Roman düğünüyse başka tabii :)
  25. 25
    devasa bir masraf kapısı. o paraya kocişkomla 1 sene çatır çatır gezebiliriz mesela.