kayıt

anaerkil düzen

  1. 1
    Rivayete göre; kıyametten sonra dünya anaerkil düzen tarafından yönetilecekmiş ve dünyaya kadınlar egemen olacakmış. Hatta bir başka açıklamaya göre erkeklerin kromozom sayıları azalıyormuş. Eğer gerçek olursa nasıl bir dünya olur orası muamma...
  2. 2
    eskiden bizim köyde kısmen olan düzen. başka köyleri bilmiyorum.

    konar-göçer yörüklerde kısmen değil tamamen olan düzen.
  3. 3
    Mitlojide de ilk başta tanrılar ve insanlar arasında kadınlar hakim durumdaymış çünkü insanlar sadece tarımla ilgilenmişler ve bu durum kadınların ön plana çıkmasını sağlamış. Zaten eski toplumlarda en önemli tanrılara bakarsak bereket tanrılarıdır ve bu toplumlarda bereket tanrısı da dişidir. Sonrasında insanlar geliştikçe anaerkil düzen insanlar ve tanrılar arasında yerini ataerkil düzene bırakmıştır. Bunun da sebebi dünya'da savaşçı kabilelerin ve dolayısıyla savaşların çıkmasına bağlanıyor. Bu savaşçı kavimlerde tabiat itibariyle vahşi ve güçlü olan erkek cinsi ile ilişkilendirildiğinden böylelikle erkekler kadınlara üstün olmuşlardır.

    Albert Caraco Kaos'un kutsal kitabı'nda Dünya'nın felaketten kurtuluşunun gerçekleşme nedenlerinden biri için de, ataerkil düzenin yıkılıp yerini anaerkil düzenin alması olduğunu savunmuştur.

    Bu yüzden oyum Meral Akşener'e sjsksksks.

    Not: kusura bakmayın oruçlu kafayla pek doğru düzgün kendimi ifade edemiyorum sanırım. "O zaman kendini ifade etme" veya "kendini orucunu açtıktan sonra ifade et" diyecek olabilirsiniz, haklısınız.