kayıt

Türkiye'de insan canınin ucuz olması

  1. 1
    Her an şehrin göbeğinde patlayan bir bombaya kurban gidebilirsin, ertesi gün teröre lanetler okunur, kınanır kimse koltuğundan kıpırdamaz. Madencisindir göcük altında kalabilirsin, bu işin fıtratında vardır. Yeni Türkiye'ye hoşgeldiniz. Bu topraklarda insan canının bir değeri yok.
  2. 2
    Iktidariniz da, milletvekiliniz de, yuzde ellinizde sizin olsun huzurlu, sehitsiz, ölüm haberi almadigimiz günler gelsin bu ülkeye
  3. 3
    www.facebook.com/...

    değil aslında, olmamalı.

    hepinizin dini, ırkı yerin dibine batsın!
  4. 4
    ırak, suriye her gün binlerce kayıp veriyor. orada insan hayatı daha mı ucuz? kendi coğrafyamızdaki acılara duyarsız kaldığımız sürece, kendi ülkemizin güvenliğini sağlamak için gereken yüreğe, vicdana, izana sahip olamayacağız.

    politik görüşüne, etnik kimliğine bakmadan bu ülkedeki tüm insanların bu ülke için gerekli olduğunu düşünmeyip, birilerine "beğenmiyorsan buradan git" diye ülkenin dışını gösterdiğimiz sürece sırayla hepimizin canı yanacak.

    sizi bilmiyorum benim bir memleketim var. türkiye'nin dışındaki hiçbir ülkede yaşayabileceğime inanmıyorum. bu ülkede insan hayatı ucuz ise bunun sebebi birbirimize fiyat biçmemiz: birilerini kolayca harcayacak kadar kibirli oluşumuzda aranmalı. insan olup acı çeken insanlara maddi manevi destek olacağımız yerde politik manevralar yaparak kendi haklılığımızı gösterişli bir biçimde ortaya koymak, insan hayatını kıymetlendirmeyecek. şu an hala sevdikleri insanların ölü mü diri mi olduğunu merak eden, onlardan haber alamayan insanlar var.
  5. 5
    allaha emanet yaşıyoruz muz cumhuriyetinde. ankarada yaşıyorum ben. sınavdaydım patlama saatinde. duymadım sesi, internetten öğrendim sonra durumu. kızılaya gitmeyin, bahçeliye gitmeyin, avm'ye gitmeyin diyorlar hep. nereye gidelim amk? okula gidicem ben, patlama var diye dersler durmuyor durağım armada avm'de. yanından geçeceğim illaki. öğlen yemek yiycem, avm'de yiyoruz orası yakın.oranın yemeği yenebilir düzeyde. 1 hafta 2 hafta yemedim diyelim illaki gidicem bir gün. ne yapayım? kız arkadaşıma, bana ,arkadaşlarıma zarar gelmemesini umucaz işte. sınavım olmasaydı ben de olabilirdim bugün ölenler arasında. 1 cümlemize bakardı yani, hadi kızılaya gidelim hep bahçeliye gidiyoruz derdik, giderdik. çok olası bir şeydi yani.

    ölsek ne değişirdi peki. ya da bugün ölenlerden sonra ne değişti. istifa yok. olsa da fark etmez ölenler öldü. isyanı işe yaran yok, hemen suçu hükümete atmayın diyen mallar var sadece. sevdikleri unutmaz o insanları ama unutulacak onlar. bir gerçek bu. unutan insanları yargılamıyorum yanlış anlaşılmasın. her olayda denir böyle şeyler ama tüm o acıyı unutmadan bastırmadan yaşayamayız. şehitlere unutmayacağız dedik, somadakilere dedik, gezidekilere dedik. ilk 2 patlamada ölenlere dedik. gün içinde kaçımız düşünüyor bunları. düşünerek nasıl yaşarız ya da. bugün ölenler adına işe yarar bir şey, bir tepki gösteremedim ben. yine patlama olsa yine gösteremem. gidip şikayet edip savaşacağım biri yok karşımda birtakım aptallar sürüsü var. eğer birine sadece soru bile sorsam, hapse girebilirim. böyle bir şeyi yapmak istemiyorum, korkuyorum ve işe yaramaz bir eylem olarak görüyorum. böyle yazınca çok aşağılık hissettim kendimi ama sizin için üzülmekten başka yapabileceğim bir şey yok maalesef.

    adalet yerine gelmediği sürece insanların sabır bulabileceğine inanan biri değilim ama yine de ölenlerin yakınlarına sabır diliyorum. allah rahmet eylesin. yaralılara da acil şifalar diliyorum. eğer ankarada A+ kan ihtiyacı olan varsa mesaj atabilirsiniz, o konuda yardımcı olabilirim.
  6. 6
    Nüfusun ne kadar fazla olursa bireyin değeri ters orantıya dayalı şekilde düşük olur. Hatta birey bile sayılmazsın.

    Kalabalıkları kolayca sevk etmek varken birey iradesiyle niçin vakit kaybetsin ki baskı rejimleri?
  7. 7
    (bkz: türk halkının katiline tapması)

    başka da diyecek hiçbir sözüm yok...
  8. 8
    yaşamayı beceren de ucuz kardeşim. yoksulsan her açıdan ucuzsun. sadece ölümlere değil yaşama da karşı bir şeyler yapmak lazım artık.
  9. 9
    bir başkentinde saldırı oldu diye ülkeye giriş çıkışı kapatan fransaya bakıyorum bir de önüne geleni ülkeye alıp saldırı gerçekleşebilir uyarısını dikkate bile almayan türkiyeye bakıyorum. ne ara bu duruma geldik? ne ara ilerde terörist olabilir* deyip bir çocuğun öldürülmesini meşru gördük? her patlama sonrası (her patlama lafı bile ıraktan, suriyeden bir farkımız olmadığının bir göstergesi) çıkıp tvde pişkin pişkin "saldırıyı kınıyoruz" açıklaması yapıp başka bir halta yaramayan insanları nasıl kabullendi bu toplum?

    imgur.com/...
    şu resimlere bir bakın. yerde yatan her insanın hayalleri, planları, sevenleri vardı. yarın için yaptığı planlar vardı akıllarında. otobüsten inince şunu, bunu yapacağım diye düşünüyorlardı. eve gidip ayaklarımı uzatıp televizyon izleyeyim diye düşünüyordu belki bir başkası. yarın yine iş var diyerek pazartesi sendromuna bugünden giren de vardı belki. artık o hayaller yok ne yazık ki.. hepsi birer cansız bedene dönüştü. gelecek yok, geçmiş yok, hayaller, umutlar, planlar yok artık.
    oradaki insanların hiçbiri bizden farklı değildi. hepsi sadece zamanlama meselesi. orada hayatını kaybeden ben de olabilirdim, kardeşim de olabilirdi, herkes olabilirdi. devleti inatla savunan insanların bunu idrak edememesi kadar aptalca bir durum yok sanırım. var olmasının temel sebebi vatandaşını koruyup kollamak olan (hayrına da yapmıyor bunu (bkz: vergi)) devleti, böyle bir olay sonrası savunmaya çalışmak ahmaklıktan başka hiçbir şey değildir.
  10. 10
    (bkz: dostum ucuz demişsin ama bu bedava)
  11. 11
    Promosyonu da var. Bir canlı bomba yetiştirip besleyene yüzlerce kişi yanında bedava.
    Evet kara mizah..
    Ama gazeteler bunu yazmıyor.. Şiddetle kınıyor..
  12. 12
    Nüfusun ne kadar yüksekse insana verilen değer o kadar düşük olmaz Almanya ve Japonya gibi devletlerin nüfusu Türkiye'den fazladır ama bu ülkelerde bu kadar rahat bombalı saldırı düzenleyemez gerekli güvenlik önlemleri almadan kaçak göçek iş yerleri açıp insanların ölümüne sebep olup yırtamazsınız,bir ülkede insan canının ucuz olma sebebi insan sayısının çok olmasından ziyade o toplumun gelirinin ve kültürel seviyesinin düşük olması ve kaderci zihniyete sahip olunmasıdır.
  13. 13
    bu ülkede her canlının hayatı ucuz da insanların canının evcil hayvanlarınkinden daha ucuz görülmesini kaldıramıyorum, üstelik bunun da matah bir şeymiş gibi sürekli övülmesini. böyle zihniyetler yüzünden kedi-köpek sevgim de gidecek diye korkuyorum.
  14. 14
    Bana kalırsa insanına göre değişir, bir de bu ucuzluk sıfatı yerine gündemde daha az yer alması tabiri kullanılsa daha iyi olabilir. Tabii sonuca bakıldığında siyasi, magazinsel ya da sponsor reklamı içermediğiniz sürece ne yaşarsanız yaşayın hakkınız olan, evet sadece hakkınız olanı kastediyorum fazlası değil, ilgiyi ve dönütü alamazsınız.
    Sadece Türkiye olarak kıyaslamayı da doğru bulmuyorum bana kalırsa dünya genelinde bu durum böyle açlıktan ölen çocuklar, savaş, taciz, cinayet vb. Kamuoyuna tam anlamıyla sunulmuyor.
    İnsanlık olarak en büyük hainliği ve düşmanlığı yine kendimize yaptığımız için içinden çıkılmaz bir hal alan trajik süreçte savrulup duruyoruz.
    Düzelme umuduyla.
  15. 15
    söz konusu ülke, kendisine saygısı olmayanların yaşadığı bir yer. kendisine saygısı olmayan insanların, başkalarına değer vermesini de hiç ama hiç beklemeyin.

    aklı olan uzaklaştı buralardan, terk etti bu zihniyeti.

    ''ülkeyi neden kötülüyorsun?'' ya da ''sen şimdi güya atatürkçüsün değil mi?'' diye gelirseniz hele, verecek çok cevabım vardır. göte göt diyemeyecek kadar korkak değilim, bilesiniz.
  16. 16
    İnsanlarından kaynaklanmaktadır.
    birine baktığınız zaman psikopat çıkıp sizi vurma olasılığı oldukça yüksektir. Park yeri ararken öldürülebilirsiniz, sipariş verdiğiniz için öldürülebilirsiniz. Gece yarısı sokağa çıktığınız için öldürülebilirsiniz, zengin olduğunuz için çocuğunuz tarafından öldürülebilirsiniz. Ya da filminizde rol vermediğiniz bir figüran tarafından öldürülebilirsiniz.
    Bunun temel nedeni vicdanını kaybetmiş bir toplum olmamızdır bana göre. Bu cinayetleri işleyen gaddarların ilk kurbanları da genellikle hayvanlar oluyor. Hele kendilerini savunamayan yavru hayvan görünce aslan kesiliyorlar.
    Halkın hayvanlarla alakalı bir durum olduğu zaman sesinin daha çok çıkmasının nedeni bu. İnsanları koruyan bir hukuk sistemi ve ceza kanunu varken -kanunların uygulanması ile ilgili eleştiride bulunabilirsiniz- hayvan haklarını koruyan kapsamlı bir kanun maalesef yok.
    Hele konu sahipsiz hayvanlar olunca onlara karşı yapılan her şeyin o insanların yanına kar kalacağını biliyorsunuz. Para cezası ile masum bir canın bedelinin alınamayacağı da ortada iken bu vicdanlı ve merhametli insanların hassas noktası haline geliyor.
    Ha tabi hayvanları gösteriş için sürekli öne süren insanlar da vardır. Bunların da niyeti baştan belli olduğu için değerlendirme ölçütü olmamalılar bence. Nerede bir can yansa kendi canıymış gibi hissedenler için bu canın insana mı hayvana mı ait olduğu pek önemli olmasa gerek.
  17. 17
    şu haberle daha da iyi anlaşılabilir.
  18. 18
    Ucuz değil bedavadır.Sadece insan değil hayvan canı da çok değersizdir
  19. 19
    (bkz: askerini miğferle döverek öldüren başçavuş)