kayıt

3.dünya savaşında kaçılacak yerler

  1. 1
    biraz cesaret içeren bir başlık olsa da, milliyetçiliği bir kenara bıraksak, bir dünya savaşı çıkması halinde hayatta kalabilmek için yapabilecekleriniz az olsa da kaçabilecek yerler kadar sınırlıdır. bu başlıkta sözlük yazarlarının kaçabileceği ülkeleri unrealistic biçimde listeliyelim istedim. burda bir topluluğuz sonuçta, kim hangi sınırı, hangi nedenle tercih ederdi diye.
    yunanistan bir öenek teşkil etmesin rica ederim, deniz ürünlerine ve ortak kültür paylaşımına gitmeyelim.
  2. 2
    (bkz: six feet under )
  3. 3

    Singapur: Hesabınızda 2 milyon dolar varsa Singapur vatandaşlığı için de hakkınız var. Fakat bir şart daha var; yıllık 160 milyon dolar civarında bir ciroya sahip olmalısınız. Yani bu epey tuzlu bir seçenek.

    Güney Kıbrıs: Resmi olarak tanımasak da Avrupa Birliği üyesi olan Kıbrıs Rum kesiminin vatandaşlık hakkı için talep ettiği para 3 milyon Euro.

    Grenada: Vatandaşlık hakkı için 100 bin dolarlık yatırım şartı koşan bir diğer ada ülkesi de Grenada. Karayip Denizi'nin doğusunda yer alıyor. haritada yerini gösteremezsin ama.

    ABD: 1 milyon dolarlık şirket kurar veya hükümetçe belirlenen bir bölgede 500 bin dolarlık yatırım yaparsanız süresiz oturma izniniz oluyor. Ve beş yıl Amerika'da bulunursanız vatandaşlık geliyor.

    İngiltere: Birleşik Krallık'ın vatandaşı olmak istiyorsanız 5 yıl süreyle 1 milyon poundluk yatırım yapmanız gerekiyor.

    Bulgaristan: En az bir yıl ikamet ettiyseniz 1 milyon leva'lık (1,2 milyon dolar) yatırım yaparsanız vatandaşlık alabiliyorsunuz.

    Almanya: Almanya vatandaşlığı için gerekli olan minimum yatırım miktarı 250 bin Euro. Bununla Alman vatandaşlarına istihdam yaratırsanız oldu bu iş.

    Hong Kong: Asya'nın en büyük serbest pazarı ve limanı; en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezi Hong Kong vatandaşlığı için yaklaşık 1 milyon 260 bin dolar tutarında bir yatırım yapmanız lazım.

    Kanada: 800 bin dolarlık varlığınız varsa ve ülkede 400 bin dolarlık yatırım yaparsanız artık Kanadalısınız.

    Slovakya: AB ülkesi Slovakya vatandaşlık için 1 milyon euroluk yatırım istiyor.

    İrlanda: 500 bin dolarlık yatırım yapmanız gereken bu AB ülkesinin vatandaşlığı için hükümetin belirlediği tarihi beklemeniz gerekiyor. 3 ay mı olur 5 yıl mı olur artık onlara kalmış.

    iyi bir mesleği ya da eğitimi olmayanlar için para karşılığı vatandaşlık almak ya da ülkede yaşayabilmek için ödemeniz gereken tutarlar bunlar. oldu da yeni bir dünya savaşı gerçekleşirse yukarıdaki ülkelerin bir kısmı, ne şekilde olursa olsun-kaçak, beyin- göçmen almayacaktır. en cazip seçenekler de savaştan uzak ülkeler olabilir. mesela antartika'daki ada ülkeleri. yahut uruguay, şili gibi orta amerika ülkeleri. savaş çıksa ben kaçmam. bu entry'i niye girdim bilmiyorum. canım sıkılıyo.
  4. 4
    nükleerler işin içine gireceğinden bu post-apokaliptik oyunlarda filmlerde gördüğümüz yeraltı sığınakları diyorum ben.
  5. 5
    şişme simidimi ve kolluklarımı kaptığım gibi midilli'ye giderim.