kayıt

13 mart 2016 ankara'da meydana gelen patlama

  1. 101
    üzülmekten böbreklerime ağrılar girmesine sebep olan artık yeter bitsinler dediğim vahim olay, terör saldırısıdır. içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. ülkemin, insanlarımın bu halini görünce gerçekten kötü etkileniyorum. iş başvurusu yapasım, sertifika eğitimlerine katılasım ve hayal kurasım bile yok. bitsin bu acılar. gerçekten bitsin.
  2. 102
    Sakalımız da var ama laf dinlemiyorsunuz ki.

    Yaptıran belli hacılar. Patlamalardan kim karlı çıkmaya çalışıyorsa müsebbibi de odur!

    yarinhaber.net/...
  3. 103
    kızmayın ama, ''allah onların belasını versin tüü!!!'' veya ''terör saldırılarını lanetliyoruz! çok ayıp!'' demekle her şey yoluna giriyor mu sizce? yaptığınız tek şey terörü lanetlemek aQ! pişkin pişkin lanetlediniz de çok bi bok oldu!

    - ayy terör! kış kış! hoşt ulan!

    halbuse senin ataların demiş ''lafla peynir gemisi yürümez.'' diye... eve gidince survivor da izliyor musunuz siz? sanırım cevabı almama gerek yok.
  4. 104
    Detaylari ögrendikce, yasamlari ve yasanmisliklari daha derinden okuyup dinledikce daha da inceden inceye sizlayan kalpler..hic, hic susmak olur mu olanlar karsisinda? Tepkimizi koymamak elde mi? Canimizin acimasi normal degil mi? Yitip giden su gibi canlarin hesabi kimden nasil sorulacak? Ardi arkasi kesilmicek mi bu bombalarin ve hain bombacilarin? Her yeni gün onlarca bomba ihbarlari ile mi sarsilacak sehirlerimiz? Paranoyak edilmis millet haline mi gelelim iyiden iyiye? % kacimiz daha, bize bisey olmasin diyecek? Kacimiz, basiniz saolsun dicek? Kimler geceleri misil misil uyuyabilecek? Vicdanlar nasil nasil rahat edecek? Daha kac anne babanin canindan can kopartilacak? Kac bebek daha dogmadan bombalarla patlatilacak? Kac sevgili el ele amansizca veda edecek bu kahpe dünyaya? Kimler birseyleri gecistirip, örtbas etmeye devam edecek? Zalimlerin dilinden anlayan hic bir kul cikmicak mi, durdurmicak mi bu insanlik disi ne yedigi belirsiz savasi? Hayaller, kac güzel insanin en güzel hayalleri yarim birakilacak? Kac masum üstü basi kan icinde, yaralandigindan, bombalandigindan, hayatta olup olmadigindan süphe duyacak? Kac beden paramparca etrafa sacilacak? Kac cocuk korkacak o siddetli patlama seslerinden, kaci aglayacak? Kimler kacmak isteyecek bu ülkeden ne haliniz varsa görün diyip? Kimler elini tasin altina koyacak? Kimler kabul etmicek olanlari? Kimler sadece kendileri ve yakinlari icin degil de tüm insanlar icin savasabilecek? Kimler yarinin planini yapmaktan korkar hale gelecek? Kac kisi sevdiklerini kiymetini daha iyi bilmesi gerektigini düsünecek? Kac kisi karsiliksiz iyilik yapmayi akil edebilecek? Kimler bu gibi sonu gelmez sorulari sormayi sürdürüp, cözümler üretmek icin debelenecek???
  5. 105
    allah yar ve yardımcımız olsun.
    bir çok şey söylenebilir ama bu konu hakkında yazıya dökemeyeceğim kadar nefretim ve üzüntüm var.

    allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
  6. 106
    artık sözün bittiği yer mi bilmiyorum ama bunun sorumlularının iki cihanda da yakası bir araya gelmesin. buna yürek nasıl dayanır ,tarif dahi edemiyorum. daha kaç kez korkacağız. 1 ay olmadı o büyük patlamanın etkisini atlatamamışken. yaşatılan bu travma, alıştırmaya çalışmaları bu ölümlere... her seferinde yüreğimiz ağzımızda. bir şey olmasa bile olanları görmek insanı kahrediyor.
    küçükken beraber oynayıp, beraber yemek yediğimiz insanı bu saldırıda kaybettik. ne uğruna? daha hayalleri vardı belki. daha gencecikti. hangi şey bir insanın canından önemlidir? hangi makam mevki hırs... hiç bir şey bana bunu açıklayamaz. yapana,yaptırana,alet olana ,ihmali olana yazıklar olsun. içimizin yangını, o ailelerin yangını nasıl sönecek. bu kadar çalınan hayat nasıl ödenecek. yazıklar olsun sizin o sözde devrimciliğinize, sözde özgürlüğünüze , masum insanları katlederek savunduğunuz her neyse.
    hiç mi sorumlu yok? bu ülke nereye gidiyor kimse neden sorgulamıyor? kadercilik deyip çekilmek olayları bitirmiyor. hayatlarımız gidiyor birer birer. bu saldırıda olmasa bile belki diğer saldırıda bize de gelecek ölüm.
  7. 107
    O kadar eminim ki; kesin güvenlik zafiyeti yoktur.

  8. 108
    (bkz: ozan can akkuş)
  9. 109
    Az önce pkk bokunun laciverti olan tak üstlenmiştir. Kaybedilen hayatların yanında kısaltmaların ne önemi var ki? Terör terördür, katliam katliam.
  10. 110
    hüngür hüngür ağlamama sebep olmuştur.

    insanı ırkçı milliyetçi yapmaya zorluyorlar illa. dövlet bize bahmii tayfası nerden eksik kaldı allah askına?
    bu devletin okulunda istediğin yerde istediğin bölümü okuyorsun.
    kimse sana sen şöylesin böylesin diye iş vermemezlik yapmıyor, çalışma hakkına sahipsin.
    elektriğini, suyunu,kömürünü,gazını kimse kesmiyor, üstelik beleş kullanıyorsun.

    haysiyetsiz bön insan sürüsü.
  11. 111
    i.hizliresim.com/...
  12. 112
    (bkz: hobi olarak kendini patlatmak)
    Hobi olarak patlıyoruz, patlatılıyoruz.
  13. 113
    Buradan kurtulduğum için sevinsem mi arkadaşlarımın ve yoldaşlarımın şehitolduğu için üzülsem mi bilmem sırf otobüsçünün kavgası yüzünden hayatım kurtulmuştu.Merak etmeyin çocuklar safları sıkılaştırın çünkü bu faşistlerin kavgasıdır
  14. 114
    üzerinden koskoca 1 yıl geçen patlamadır.
    38 canın gitmesiyle sonuçlanmıştır.
    ve maalesef unuttuk.
  15. 115
    görünce korkutandır. tarih güncel olunca bir şey oldu sandım.
  16. 116
    Doğru düzgün hiç bir sitede hiçbir şekilde adı bile geçmeyen patlamadır. Ankara'ya giderken bir daha kendimi hiç güvende hissedemedim mesela ben bu olaydan sonra.
  17. 117
    Üzerinden 1 sene geçti diğer bütün katliamlar gibi bu da unutuldu değil mi? O gün orada bulunmuş olmasam belki yaşanılan bu olayların bu kadar can yakıcı halini sadece tahmin edecektim. Ama o gün yaşanılan o kaos ve katliam ortamını görüp sağ çıktığım için bile sevinememenin nasıl bir şey olduğunu yaşadım ve yine belki bu yüzden benim için unutmak pek kolay olmuyor. Yaşadığımız bütün bu insanlık dışı olaylarda hayatlarını kaybeden tanımadığım o insanları rahmetle anıyorum. Dilerim ki hiçbir insan evladı böyle iğrenç bir olayda değil yaşamını kaybetmeyi tanık dahi olmasın.
  18. 118
    i.hizliresim.com/...
  19. 119
    üstünden 2 yıl geçen patlamadır.

  20. 120
    akp döneminde gerçekleşmiştir.
  21. 121
    Hafta sonları keyif veren tunalı-kızılay yürüyüşüme son veren olay. Bu patlamadan sonra 2 sene işim düşmedikçe gidemedim. Gittiğim zamanlarda ise paranoyak olup rahatça karanfilde tunalida gezip oturamadim. Bu hafta ankaradan ayrilacagim sebebiyle bugün tekrar gidip özlemimi alayim dedim tam 5 saat sihhiye, tunali, cebeci,karanfil'de oyalandim patlama yerine gidip şehit olanları gördüm. Tunalidan Dönmek için guvenparka dogru inerken trafigin kapandigini, yığınla polisin olduğunu gördüm. Noluyo amk demeye kalmadan yine patlama oldu yok böyle bir gürültü kaçacak delik aradim tamam buraya kadar artik derken polisin (bkz: kontrollü patlama) demesiyle sakinleştim. Ta aminiza koyayim.
  22. 122
    bugün 3. yıldönümü olan, 40 tane cana ve yüzlerce kişide travmalara sebep olan katliam.

    hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhları şad olsun...

    (bkz: unutma unutturma)
  23. 123
    daha dun gibi gelmesine ragmen uzerinden 3 yIl gecmis patlama.