kayıt

ota boka kutsallık atfetmek

  1. 1
    bir modern çağ hastalığı.

    din kutsal.
    ezan kutsal.
    kitap kutsal.
    annelik kutsal.
    babalık kutsal.
    teyzelik kutsal.
    öğretmenlik kutsal.
    doktorluk kutsal.
    askerlik kutsal.
    mühendislik kutsal.
    avukatlık kutsal.
    hakimlik/savcılık kutsal.
    gazetecilik kutsal.
    ...
    örnekler çoğaltılabilir.

    bana kalırsa çöpçülük daha kutsal. götünüzü toplamaktan aciz leş inanlarsınız ki sokakları pislik götürüyor. evinizi düşünemiyorum üç gün greve gitseler bokta boğuluruz. haa eviniz temizse de o zaman ikiyüzlüsünüz demektir. bu durumda da dürüstlük kutsal olmuş oluyor. çiftçilik, hayvancılık boyutuna hiç girmiyorum bile. evde kedi besleyince hayvansever oluyorsunuz ya hıaaamk,
  2. 2
    klasik hikayedir, kışladaki banklardan biri boyanmıştır. askerler yanlışlıkla oturmasın diye o gün bankın başına bir nöbetçi diker komutan. fakat ertesi gün tayini çıkar gider.
    yıllarca o banka nöbet yazılır. stratejik bir nokta değildir ama kimse sormaz etmez. "bir bildiği vardır" denir kabullenilir. ta ki eski komutanın yolu düşene kadar.

    kutsallıkta buna benzer bir emir/kabul zinciri gibi.
    çoğu zaman kutsal olduğu için değil sorgulamadan kabul edilmesi için yapılan atıftır. akan sular dursun, kimse bulaşmasın.
    statü yüceltmek veya pis işlerin üzerini örtmekte de kullanılır.

    ben tanrının kendisi hariç bişeyi kutsallaştırdığını okumadım. tam tersi bu saçmalıktan uzak durun diye bas bas bağırıyor. inanmıyorsan zaten o bile kutsal değil.
    önemli denilebilir, zor denilebilir ama kutsal denilince dur orda. bişeyleri din sosuna bulayıp servis ettikleri zaman hemen dörtlüleri yakıp kenarda sorgulamak lazım.