kayıt

edebiyat okuyacaklara tavsiyeler

  1. 5
    Okumayın bitmiyor bu bölüm. Hocalar bunu okumak deli işi demişti. Delirmeyin. Ben delirdim. Altı Yıl emin misin güzelim. Tatliş tatlis şiir okumuyorsun eşek gibi her derste makale yazdiriyorlar her derste sunum ve bitmek bilmeyen gereksiz kitap listeleri. Bir daha düşün bir defa daha ve bir kez daha.
  2. 4
    #715477

    sanırım freddy ile aynı okuldayız. hak veriyorum, edebiyat okuyacaksınız ama an gelecek gırtlaktaki bölümleri, sesin nereden nasıl çıktığını öğreneceksiniz. kafanızda "şiir-roman-hikaye okuyup üzerine entelektüel sohbetler yapacağım 4 sene oh mis" gibi düşünceler olmasın. tabii ki bu tür şeyleri de yapacaksınız ama bölüm tamamen bundan ibaret değil. türk dili ve edebiyatı için konuşuyorum bu arada.
    ama tercih edin. korkmayın. işsiz kalırsınız diye korkmayın özellikle. işsiz kalacak adam hangi bölümden çıkarsa çıksın işsiz kalır. iş bulabilecek adam su ürünleri okusa bile bulur o işi. edebiyatın çalışma alanı öyle anlatıldığı gibi dar değildir. editörlük, dil bilene çevirmenlik, program danışmanlığı, çok zorda kalırsanız halkla ilişkiler, reklam metin yazarlığı... bunlar gibi birçok çalışma alanı var kendisini geliştirene.
    bol bol okuyun. bol bol ama. boooll booll okuyun. edebiyat okuyacak adamın bölümünde öne çıkması için çok oraya gelmeden önce çok okumuş olması gerekir. ki bu birikim derse katılımınız esnasında etrafa bir ışık huzmesi gibi yayılır.
  3. 3
    okuyun kesinlikle sonuçta bu ülkeye okumuş işsizler de lazım.

    bir de okul bitince çok meşhur yazar olamadığınızda haber verin beraber gülelim.
  4. 2
    sakın kürtlerin girdiği oluşumlara girip laz halinizle halay çekerken bulmayın kendinizi. bak ciddiyim herkes unutulur bir o mallar unutulmaz mezun olunca.
  5. 1
    kesinlikle tercih edin,
    nerde aşk acısı çeken aldatılmış dişi varsa hep bu bölümü tercih ediyor.
    çünkü niye? sanılıyor ki; özdemir asafdsfsdfsdflar, can yüceller hep bu bölümde.
    halbuki değil, bi giriyosun; osmanlıca, syntax, nazal n, uygur türkçesi falan, hep burda.

    ama olsun yine de tercih edin, tam bir ekmek teknesi.

    gibi tavsiyelerdir.