kayıt

bilgiyi google'dan da öğrenebiliriz diyen yazarlar

  1. 1
    %99.6 yavşaktır.

    %0.4'ü sudur.
  2. 2
    neredeyse hepsi vurduruyordur.

    bahsettiğim cinsellik değil tabi tarama geçmişi, cookie, sistem yükü derken o bilgisayarı vurdurmasan çalışmaz canım.
  3. 3
    google özelinde teknolojik gelişim, bilişim, böceklerle zirai mücadele, taçsız kral pele.. bunların hepsi güzel şeyler tabii. fakat, 20 yıl evvel, elimde kocaman ansiklopediyle sıçmaya gidip, huzur içinde bilgiye ulaştığım dönemleri de özlemiyor değilim.
    tanım: huzursuz ve hazır bilgi, bilgi değildir.
  4. 4
    tam olarak doğru değildir.

    internet yüzeysel bilgi kaynamaktadır, ama özgün içerik katabilmek için en azından bir konuda uzman olmanız gerekir. meme filan konuşarak olmuyor. ben katamam şahsen.

    daha önce de dediydim: solda rastgele işe yarar bilgi çıkarsa okurum. ama özellikle bir şey araştırmaya buraya girmem şahsen. bu bir eksiklik de değil bence.
  5. 5
    uzun uzun yazardım ama uyumam lazım sınavım var ve yine dayanamayıp bir şeyler bırakayım dedim.

    bakın ''ya bi şarkı vardı ya böyle tıtı rırı mıı tırı '' onun adı neydi şeklinde bi araştırma yapmak var. bir de;

    bilinmeyen bir konu hakkında bilgi edinmek var. daha önce duymadığınız edinmediğiniz bir bilgi. onu burada bulabilirseniz bu sizin emprik bilginiz oluyor. isterseniz o konu üzerinde detaylı araştırma yapmanıza yardımcı olabilecek bi bilgi yani.

    hayır illa şekilli şüküllü kelimeler kullanarak mı anlatalım? basic neyinize yetmiyor?

    halı dersem bilirsiniz de herse dersem bi sik anlamazsınız.
  6. 6
    şimdi ben buraya 2x2=5 yazarım ve google size bunu bilgi olarak gösterir.

    bir konu hakkında o kadar çok bilgi var ki google'da, doğruyu bulmak ayrı bir maharet.
    en üst sırada gelen en doğru bilgi olmuyor. en çok bilineni(rating alanı) getiriyor.

    sözlükler farklı bir işlev görüyor. bir konu hakkındaki tanımları, yorumları, tecrübeleri bir çok bakış açısıyla görebiliyoruz.
    ayrıca kimin aklına x kelimesinin anlamını aramak gelir ki bir anda. bir konu açılıyor ve o zaman hatırlıyoruz veya öğreniyoruz.
    en azından benim için durum budur.
  7. 7
    işlevsellik üzerinden düşünmek gerekir.

    yorumlardan bahsetmiyorum bak bence sözlüklerin güzel yanı yorumlar. salt bilgiden bahsediyorum.

    bugün dişçide otururken izmir'deki levanten köşkleri hakkında sayfalarca dergi okudum. keyifliydi, resimler filan hoştu. ama aklıma kalmayacak. anca peterson köşkü'nün atlar için ayırılmış bir arazide olduğu filan kalır, o da hep ilgimi çeken "niye restore edilmiyor lan" diye sorguladığım bir mekan olmasından.

    sizi öğrenmeye iten bir sebep yoksa, mesela solda durduk yere "Ensefalopati" başlığını okuyup buradan çok bir şey kazanamazsınız. öğrenmek için sebebiniz varsa daha rahat öğrenirsiniz çünkü hafıza kurulu bağlar ile çalışıyor, diğer şeylerle ne kadar bağlayabiliyorsan bir bilgiyi o kadar rahat hatırlıyorsun çekip çıkarabiliyor anlamlandırabiliyorsun.

    kısaca ne arayacağını bilirsen gelip buraya bakmazsın, başlıkta en fazla iki tane bilgi içeren girdi olur. bak o yazdığım şey ukdebazın ukdesi olarak duruyor. yüzeysel araştırma istiyorsan wiki'ye filan yönelirsin, ciddi araştırma istiyorsan makale filan indirilebiliyor, ama en iyisi interneti bırakıp kitaplara kütüphanelere yönelmek öyle durumlarda sanırım. ya da satın almak internet üzerinden.

    bilgi hiç işe yaramaz demiyorum, artık internette bir bilgi sitesinin değerli olabilmesi için epey bir dolu olması lazım diyorum. var çünkü yazacağın çoğu şey, uzmanı değilsen.

    yine solda durduk yere herse diye başlık görürsem açıp keyifle okurum ama bu okuyuş bilgi kaynağı görevini karşılamaz bence.

    sıkıntıdan yazıyorum yav konuşacak konu olsun diye, rastgele vuruyorum.