kayıt

yurtdışına gidenlerin her fırsatta bunu dile getirmesi

  1. 1
    büyük bir halt yemiş gibi her fırsatta yurt dışına gittiğini dile getirme ihtiyacı duyarlar. hele bir de karşıdaki insan yurt dışına çıkmamışsa onu küçümsemekten de geri kalmazlar. gittikleri üç beş günlük aptal turist gezilerini oranın her şeyini çözmüş gibi ballandıra ballandıra anlatanları da çoktur.

    not: yurt dışına çıkanları kıskandığım için bunu yazdığımı düşünenler olabilir. baştan söyleyeyim kısa gezilerle 8 ülke gördüm, ve bunun bir halt olmadığını bile bile yaptım sırf bu andavalların dilinden kurtulmak için bunu yaptım diyebilirim. o kadar kafaya taktırmışlardı bu gereksizler. bir yeri anlayabilmek için bir aydan fazla kalınması gerektiğini düşünüyorum zira turist gezisinden bir bok anlamadan geri dönüyorsunuz, gezi programı izleseniz daha iyi. kalacaksınız uzun kalın ve de bunu bir marifetmiş gibi orda burda her fırsatta anlatmayın amk. kimsenin sikinde değil nereye gittiğiniz ne bok yediğiniz. insanlara gına getirmeyin.
  2. 2
    Bu da bir sey mi ingiltere de 6 ay kaldığımı yeni ögrenen ofis arkadasımın on aydır sevgilisiyle gittigi bes yıldızlı hotel tatilini dinliyorum ben. Ben ingiltere'de kaldığımı belirtmisim cok mu
  3. 3
    (bkz: genç ortadoğulular rahatsız)
  4. 4
    İnsan olma seviyesine göre değişebilen durum.

    Mesela sınıfımda her gün bolca sohbet ettiğim kişinin Fransaya İsviçre ye gittiğini iyi derecede fransızca İngilizce bildiğini 2. Dönem öğrendim.
  5. 5
    sen git sen de dillendir kardeş dediğim başlık.
  6. 6
    (bkz: oralar bana göre değil zaten )
  7. 7
    yurt dIsIna gitmeyi cok muhim bir sey zanneden bir nebze kompleksli insandIr.

    mesela teyzem gitti, nasIldI diye sorduklarInda sadece 'guzel yer gidip gormeniz lazIm' der gecer.

    lakin yengem, gitmesinin uzerinden bir yIl bile gecmis olsa her konuda lafI oraya getirir, et mi yiyorsun hemen 'barcelona'da etler cokos' ya da pizza mi yiyorsun hemen 'hic boyle degil italya'da pizzalar biz de burda pizza yedigimizi sanIyoruz' diye lafI yapIstIrIr. bizim de karsI oldugumuz zaten boylesi bir tavIr.
  8. 8
    19 yaşlarındayken izmirden italya'ya küçük bir gezi için giden arkadaşıma döndüğünde heyecanla "nasıl oralar?!!" diye sorduğumuzda "her yerde siyahi saatçiler var." diyerek bize ne kadar da mütevazı bir kişilik olduğunu gösterdi. O an anladım yurtdışına çıktığını bu kadar abartanları anlatanları falan..

    Bence etkisinden çıkamadığı içindir. Düşünsene mesela ben bilgisayarda oyun oynadığım zaman, oyunu kapatınca kendimi çok kötü hissediyorum. Diyorum bu ne böyle, her yer beton. Skyrimi saatlerce oynadıktan sonra etrafa bakıp behlül'ün bağırma sahnesinde olduğu gibi masaya vurarak bağırmıştım. Bence türkiye'ye geri dönmek böyle bir his olmalı...
  9. 9
    kişinin sonradan görme olduğunu anlamak için birebir. eşinizin dostunuzun sonradan görme bir vasat olduğunu anlamak istiyorsanız yurtdışına gitmesini bekleyin. bağıra bağıra zırt pırt alakasız bir şekilde dile getirirse tebrikler, sonradan görmeyi tespit ettiniz.