kayıt

yalova'da kürt öğrencinin alnina tc yazilması

  1. 1
    t24.com.tr/...

    az önce gördüğüm bir haber.

    edit: bilgi vermemişim. evine zorla giriyorlar, darp edip türk bayrağı tutuşturup tc yazıp fotoğrafını çekiyorlar küçük düşürmek adına. olay bu.

    arkadaş sıradan öğrenci, yapan da arkadaşları.
  2. 2
    kimliğine tc yazılması ile aynı şeydir. yani çok da üzülecek bi durum yok.
  3. 3
    dikkat çeken bir haber. kız için her ne kadar travmatik olsa da rujla yazıldığını öğrenince e yine iyi dedirtti. *
  4. 4
    ETNİK KÖKEN AyrIMCILIĞI, sadece sahip olduklarI kimlik ya da inançlarIndan ötürü belli insanlariI ya da gruplarIn, tüm insan haklarini sistematik bir biçimde yok sayar. ASLINDA YOK SAYDIKLARI KENDİ BİLİNÇLERİ VE AKILLARIDIR. TÜM DÜNYADA GERÇEKLEŞEN BİR DURUMDUR BU SADECE BİZLERE ÖZGÜ DEĞİL.
    aNAYASAMadde 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.
    Dili Türkçe’dir.
    Bayragi, sekli kanununda belirtilen, beyaz ay yildizli al bayraktir.
    Millî marsi "Istiklal Marsi"dir.
    Baskenti Ankara'dir.
    BU MADDEYİ BENİMSEYEN HERKES EŞİTTİR VE AYRILMAZ PARÇANIN BÜTÜNLERİDİR.
  5. 5
    bir başkası adına utanmak.. ne kadar yanlış yetiştirip ne kadar yanlış örnek oluyoruz oysa ki.. bu vatandaşlığı benimsetmek "babalar paşalar gibi kabul edeceksin demek " değil fikrimce. bu bir başak şahıs üzerinde hunharca ego tatmini yapmak. yaşadığı ülkeye de ait olduğu toplumada lanet okumasını sağlattıracak bir davranış. insanları oduğu gibi kabul etmeyi öğrendiğimiz gün çok farklı olacak dünya. unutmayalım ki kimse nerede ne şartlar altında doğacağını seçemiyor lakin nasıl bir hayat sürdürebileceğini seçebiliyor. seçebilme ihtimali olan hayattan insanları nefret ettirmemeliyiz, onlar üzerinde travma oluşturmamalı kişilik haklarını rencide etmemeliyiz..
    yazık.. yazık ki ne yazık..
  6. 6
    (bkz: birileri ekşi'de yazar galiba)
  7. 7
    Alnına da yazsan başkan bir tarafına da yazsan kimseyi zorla vatansever, milliyetçi yapamazsın. Kaldı ki bu davranışları sergilemekte bir zorbalık, kücük düşürmek bunu yapan insanin da ben cok milliyetci, vatan sevgisinden yaptığını düşünmüyorum ben tamamen hastalıkli hareketler
  8. 8
    az önce ekşiden görüp harfine bile dokunmadan aynı başlığı sıçtığım haber.
  9. 9
    Hükümetin yanlış politikaları bir yana eğer bir gün etnisiteler arasında iç savaş çıkarsa bu tip gerizekalı provokasyonların birikimiyle çıkacak.

    Temenni değil öngörü bu. Bakmayı bilseniz, siz de göreceksiniz.
  10. 10
    bunu yapan insan olamaz vahşilikten başka bir şey değil,Bir insanı ırkı yüzünden aşşağılayamazsınız veyahut işkence edemezsiniz,sırf düşüncesi sizlerle uyuşmadığı için herhangi bir baskı uygulayamazsınız,isteyen istediğini düşünebilir. düşünce özgürlüğü diye bir şey var.yıkın şu önyargılarınızı ve tabularınızı...

    Siz bu insanın eline bayrağı tutuşturup alnına t.c yazınca neyi kanıtlamış oluyorsunuz? ''vatanseverlik'' neyin vatanseverliğini yapmış oluyorsunuz?

    bir kez daha görünüyor ki yaratılanlar içerisinde en aşağılık olanlar, yine insanlardır.

    Ve son olarak, Irkçılardan arınmış bir dünyada yaşamayı ümit ediyorum hep beraber,Umarım din,dil,ırk odaklı değil insan odaklı yaşayacağımız günleri görebiliriz.