kayıt

ispanya iç savaşı filmleri

  1. 1
    (bkz: land and freedom )
  2. 2
    libertarias (ozgurluk) (1996) Savaşan bir grup kadının ve onlara katılan genç bir rahibe üzerinden işler konusunu.
    land and freedom (ulke ve ozgurluk) (1995) ingiltere'den ispanyaya anarşistlerin safında katılan bir anarşisti anlatır bu filmin önemi ise savaşın sonlarındaki cumhuriyetçiler arasında ki iç çekişmeyi güzel yansıtır ki bu film birken loach filmi.
    ay, carmela! (1990)
    for whom the bell tolls (çanlar kimin için çalıyor) (1943)Kitabının yanında bu film hiçbir şey olmasa da gerek eski bir film olması açısından gerek bu konuda ki filmlerin azlığından izlenmesi elzem bir yapıt.
    el laberinto del fauno (pan'ın labirenti) (2006) Bu film o kadar çarpıcı bir film olarak görülüyor ki bendeniz tarafından 11 defa izlemiş bulunmaktayım.savaş bitmiştir ve gerilla mücadelesini bize bir kızın fantastik dünyasında anlatır.

    la lengua de las mariposas (kelebeklerin dili) (1999) küçük bir çocuk ve onun cumhuriyetçi öğretmeni ağlatan sonuyla güzel bir film.
    el espinazo del diablo (şeytanın belkemiği) (2001)
    mourir à madrid (madrid'de ölmek) (1963)
    la voz dormida (uyuyan ses) (2011)
    the anarchist's wife (anarşistin karısı) (2008) nazarımda en güzeli budur çünkü sıradan bir hayatın değişimini, çarpıcı bir yaşamın basitleşmesini her şeyi anlatır.gerek ümidini kaybeden bir solcuyu gerekse kardeş kavgasını bu kitapta her şey mevcut.
    living the utopia (ütopyayı yaşamak) (1997)
    there be dragons (devlerin günahı) (2011) bir araştırmacının babasınından ötürü araştırma yaptığı sırada savaşın sonucunda oluşan dini bir tarikatı anlatır.
  3. 3
    (bkz: En brazos de la mujer madura )