kayıt

cennette insan bedeninin özellikleri

  1. 6
    sindirim sistemı yokmuş.Ben yaşlı büyüklerimden öyle duydum.Şimdi böyle bir şeyin olmamasına bir nebze hak veriyorum.O kadar iyilik yapmışız,cennete girmeye hak kazanmışız.Şimdi anlatıldığı kadarıyla öyle muazzam bir yere sıçmak ayıp olur ve yaratıcıya hakaret içerir.

    Şimdi asıl soru şu:orada bize yiyecekler sunuluyor.Biz bunları yerken tat alacağızdır elbet,yoksa yemek yemenin bir anlamı kalmaz.Kilo alma derdi de yok.Peki 'yemek yemekten nasıl zevk alacağız'?Doymak yok,çok sıkıcı bir şey.Yiyebildiğin kadar ye ama nereye kadar?Doyup doymadığımı nereden bileceğim midem olmadıktan sonra?
  2. 5
    teneke peynir gibi beyaz olmasıymış. 73 yazında kavruk bir arkadaşım gitmiş.

    ben de onun yalancısıyım...
  3. 4
    kaç cm oluyomuş beyler? hepsini okutmayın.

    t: merak ettiğim özelliklerdir

    edit: ne eksiliyonuz lan. ben mi koydum cennete hurileri?
  4. 3
    (bkz: bir magazin dergisi olarak kuran)
  5. 2
    Ayyy çok heyecanlıyım, bir islam hurafesini daha çürüteceğim. Bıyrın:

    "15 RAB Tanrı Aden bahçesine bakması, onu işlemesi için Adem'i oraya koydu. 16 Ona, "Bahçede istediğin ağacın meyvesini yiyebilirsin" diye buyurdu, 17 "Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün." yaratılış 2-15/17

    "RAB Tanrı'nın yarattığı yabanıl hayvanların en kurnazı yılandı. Yılan kadına, "Tanrı gerçekten, 'Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin' dedi mi?" diye sordu.
    2 Kadın, "Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz" diye yanıtladı, 3 "Ama Tanrı, 'Bahçenin ortasındaki ağacın meyvesini yemeyin, ona dokunmayın; yoksa ölürsünüz' dedi."
    4 Yılan, "Kesinlikle ölmezsiniz" dedi, 5 "Çünkü Tanrı biliyor ki, o ağacın meyvesini yediğinizde gözleriniz açılacak, iyiyle kötüyü bilerek Tanrı gibi olacaksınız."
    6 Kadın ağacın güzel, meyvesinin yemek için uygun ve bilgelik kazanmak için çekici olduğunu gördü. Meyveyi koparıp yedi. Yanındaki kocasına verdi, o da yedi. 7 İkisinin de gözleri açıldı. Çıplak olduklarını anladılar. Bu yüzden incir yaprakları dikip kendilerine önlük yaptılar." Yaratılış 3-1/7

    Demek ki neymiş: (çoğafedersin) işeyip sıçıyorlar mıydı, bilmiyoruz. Ama lapur lupur yiyiyorlardı.

    Ayrıca cennetten çıplak oldukları icin değil "tree of knowledge-bilgi ağacı" meyvesini yedikleri için kovuldular.

    Zira cennetteki ikinci sakat ağaç "tree of life-yaşam ağacı"ydı. Adem ve havva eğer o ağaçtan yeseydi, ölümsüzlüğe kovuşacaktı. Bundan ötürü tanrı tarafından cennetten kovuldular.
  6. 1
    cennetteki insan bedeninin özellikleri dünyadakinden çok farklıdır.
    ilk insan olan hz. adem cennette iken yasak meyveyi yemeden önce vücudunda sindirim gereksinimi yoktu. acıkmadan ve tuvalet ihtiyacı olmadan yaşıyorlardı. vücutları beyazdı. kan, iç organlar ve dışkı gibi dünyevi özellikler yoktu.

    “şüphesiz senin için orada aç kalmak, çıplak kalmak yoktur.”_taha118.ayet

    yasak meyve vücut yapılarını bozdu ve cinsel bölgeleri görünür oldu. hemen yapraklar ile örtündüler.

    '' ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar.''_taha121.ayet

    artık cennette kalamazlardı. bu yüzden dünyaya indirildiler.

    detayları sesli dinle