kayıt

zeybek kostümü

  1. 1
    zeybeklerin giydiği ve psikolojik etkilerinin tarifi imkansız muhteşem olduğu özel bir çeşit kostüm.

    eğer zeybek kostümü giymediyseniz anlaması zordur ama tarif etmeye çalışalım.

    önce gömleği ve poturu giyersiniz. potur bu etapta kendinizi komik hissettirmektedir. ama daha yeni başladık giyinmeye. sonra kuşak yastığınızı, kuşağınızı ve üstüne silahlığı bağlarsınız. tabi bunu tek başınıza yapmak çok zordur çünkü o silahlık sıkılır, sıkılır, sıkılır. kuşak yün dolu yorgan gibi olduğu için canınız acımaz. aksine bi farklı hava çöker üstünüze. çünkü artık isteseniz de ezik duramıyorsunuzdur. o kostüm sizi dik durmaya zorluyordur. yine de daha cepken ve kartalkanat giymemiş olduğunuz için bir miktar zayıflık hissedersiniz tabi.

    sonra kaytan işlemeli cepkeni, üstüne daha kalın kaytan işlemeli kartalkantı giydiniz mi artık robokopsunuzdur. kimse size gık diyemez. o kostüm adamı havaya sokar. kartalkanatın verdiği heybeti iliklerinizde hissedersiniz. yürüyüşünüz bile değişmiştir. hatta daha sadece bu aşamada bakışı değişen adamlar gördü bu gözler. en ezik en sünepe adamı bile kartala çevirir.

    sonra kartalkanatın üstüne boyunbağı ve zeybek tepeliğini giyersiniz. artık ayaklarınız yre basmıyordur. siz bir efe olmuşsunuzdur. piştov ve yatağanı da silahlığa takıp üstüne yağlığı da çektiniz mi tamamdır. olay budur. çıkarmak istemezsiniz o kostümü. çünkü manyak güzel bir duygudur. kendinize eski gerçek zeybeklerin yüzünü kara çıkarmamak, onlara yaraşabilmek için çeki düzen verirsiniz. atatürkü hatırlarsınız. milli mücadeleyi hatırlarsınız.

    bak dikkat et daha manevi hissiyatına sadece ucundan girdim.

    hey gidi... güzel günlerdi...