kayıt

tesla adamdır edison onun daşşağını yesin

  1. 1
    the prestige filmindeki subliminaldir.
  2. 2
    gerçekten de adamdır. adam gibi adamdır. yüzyılın bilim adamıdır ama kendinin bu durumdan pek haberi olmamıstır gibi.
  3. 3
    Katıldığım önermedir.Edison sadece tesla'nın yaptığı icatları modifiye edip üzerine yatmıştır.Gerçek elektrik ustası tesladır.
  4. 4
    edison bilimadamı olmanın yanında çok iyi bir pazarlamacı ve politikacıydı. dolayısıyla o dönemde bütün evlere elektrik çekileceğini öngörmüş ve kablo üreten bir şirket bile kurmuştur. tesla sırf edison para kazanmasın, yatırımları elinde patlasın diye, elektriği radyo dalgalarıyla, kablosuz bir şekilde iletilmesi üzerine birçok çalışma yapmıştır. (bkz: tesla bobini ) hatta bu çalışmaları sırasında şehrin jeneratörünün yanmasına ve tüm şehrin karanlıkta kalmasına sebep olmuştur. tesla hayatı boyunca iyi geçinemediği her insana aynı muameleyi yapmış ezik, kindar ve takıntılı bir karaktere sahipti. aslında edison'la olan savaşı beraberlikle sonuçlanmıştır. 1915'te edisonla birlikte nobel ödülüne layık görüldüler. aralarında ki ac-dc tartışmasında her ne kadar tesla haklı çıkmışsada günümüzde durumun berabere olduğunu, hemen hemen bütün ev aletlerinin dc akımla çalışmasından dolayı, söyleyebiliriz. yani buraya 'yaa tesla büyük adamdı, uçuyodu, kaçıyodu haa, bak ac akımla neler yapabiliyoruz' derken aslında dc akımla çalışan laptoplarından, bilgisayarlarından yazıyorlar. gerçek olan tek şey ise ikisininde (bkz: michael faraday )'ın dehasıyla ve buluşlarıyla boy ölçüşemeyeceğidir. bilim dünyasında bir kişinin ilahlaştırılması gerekirse, ikisininde adının geçmesi imkansızdır. kısaca ikisi de büyük bilim adamları değil olsa olsa büyük mühendislerdir.
  5. 5
    yakında tartışmalarda duyacağımız cümle.
    (bkz: tolstoy'un anasını sikeyim dostoyevski adamdır )
  6. 6
    katılmamanın mümkün olmadığı önerme.

    tesla fun clup.

    (bkz: epikuros'un amına koyayım aristippos adamdır)
  7. 7
    Tesla-edison versusuna yapılmış bilimsellikten uzak yorum.

  8. 8
    (bkz: yazIk oldu edison efendiye)
  9. 9
    Tesla ile ilgili yazıları,günlüğünün kitap haline çevrilmiş versiyonunu okuduktan sonra anladım ki,kimseye iyilik yapmayacaksın,hangi devirde olursa olsun.Mutlaka Edison gibi piçler çıkıp seni sömürür,karalama kampanyaları yapar ve o dönem de değerin anlaşılmaz.

    Birde bir şey bulduysanız mutlaka patentini alın.

    (bkz: Edison nun amk teslaya bir şey olmasın)