kayıt

babanın anneyi aldatması

  1. 1
    sonu gelmez kavgalar, annenin evi terk etme teşebbüsleri, bok gibi hissetmek, babanın eve gelmemesi, babanın aldatma olayını ileri boyuta taşıyıp, ''evde biri varken'' sarışın hatunu eve getirmesi..

    baştan sonra boktan bir durumdur yani. birinci elden aldatılan bir annenin psikolojisini tecrübelemiş biri olarak söyleyebilirim ki, bu süreç aslında sizden de bir şeyler çalar.. genç bir bireyseniz ve böyle bir durumla karşı karşıyaysanız, congratulations! you fucked up!

    fakat bunu sizin yararınıza çevirebilirsiniz.. bu durumu ilk öğrenen sizseniz, babanıza şantaj da bulunabilirsiniz.. sonuç olarak ya çok duygusalllaşırsınız, ya çok tepkisizleşirsiniz. ben tepkisizleştim. iyi de oldu.
  2. 2
    kim düşünebilir ki babasının başka bir kadınla beraber oluşunu.. böyle bir olaya kendi ailemde rastmaladım ama arkadaşım böyle bi durum yaşamıştı. üstelik adamın aldatışını kendi ailesi de olmak üzere herkes kabul görmüştü. arkadaşımı ağlarken gördüğümde gidip o adamın da kadının da yüzüne kezzap dökmek istemiştim. aldatmak, aldatılmak hele ki evli ve 4 çocuk sahibi iken aldatmak kabul edilebilir bir şey değil.
  3. 3
    genelde türk aile düzeni içinde ne yazık ki ''erkektir yapar'' muamelesi gören hareket.
  4. 4
    Karşı cinse hiçbir şekilde güvenemezsiniz, yapılan her hareketin altında bir bokluk ararsınız.
    Edit: azıcık da şuraya ılık at.
  5. 5
    kişi aldığı kararlardan kendisi sorumludur. çocuğun sadece baba ile olan ilişkisini etkileyebilecek bir durumdur.. hatta belki annesi ile olan ilişkisini de.. bazı çocuklar da bu durum karşısında anneyi suçlayıcı konuma geçebilir.. şahsen ben önce bir annemle babamın ilişkisine bakar kendi gözlemlediklerimden yola çıkarak sonuca giderdim..

    başka kimseye güvenmek güvenmemek vs kişinin kendi deneyimleri ile oluşması gereken bir sonuç olması lazım..

  6. 6
    Annenin babayı aldatması gibi sonu kanlı bitmez.
    Bu da bizim harika toplum yargilarimiz işte.
  7. 7
    koskoca bir yarım kalmışlıktır aynı zamanda. ideal insan, idolünüz olan babanızın yaptığı bu eylemi kabullenemezsiniz. Zamanla kafanızda şekillenen, oturan bir figürdür ‘’baba’’ yazılı, sözlü kuralları vardır onun, işte öylece karşınızda bir dağ gibi durur. Yıkılmaz, sarsılmaz.. sanırım ölmesine yeğlerdiniz böyle bir durumu.. öylece karşınızda duran hayallere, umutlara koca koca puntolarla çizik çeken bir adamdır artık o. Bir yaradır, bir sızıdır..
  8. 8
    anne için ne kadar zorsa çocuk için de geçerlidir bu durum.

    anneyi mutsuz görmek, anne ve babanın ayrılması, baba figürünün hayatında olmamasının eksikliği gibi bir çok boktan durum karşısında çocuk için 3 seçenek ortaya çıkar benim için.

    ilk olarak çocuğun üstüne ailesi çok gitmez, yeterli kadar ilgilenir ve çocuk çok güçlü bir karaktere sahip olur, her şeyin üstesinden gelebilecek bir duruşa sahip olur.

    ikinci olarak çocuğun üstüne çok düşülür, çocuk fazla ilgiden sıkılıp asosyal olmaya başlar. iç dünyasında yaşar her şeyi, o çok güçsüzdür, hayata karşı boşa çabaladığını düşünür.

    üçüncü seçenek tam ikisinin arası olur. sanırım en zoru budur, dışarıya her zaman ben güçlüyüm imajı verir, insanları hep güldürür, her zaman güler... o çocuk kahkaha atarken ağlar aslında, en güçlüsü o çocuktur benim için. sana dünyanın en mutlu insanıymış gibi gelirken aslında o çocuk dünyanın en aciz çocuğudur.
  9. 9
    Bu durumu yaşamış biri olarak söylüyorum ,hayatınızda baba diye bir kavram olmuyor. Sadece ileride onun gibi biri olmamak için çalışıyorsunuz.
  10. 10
    çocuğuna nasıl baba olunmayacağını öğreten erkek ebeveyn hareketi. bunun sonucunda erkek öyle biri olmamaya, kadın ise öyle birini hayatına almamaya odaklanır.
  11. 11
    birçok babanın yaptığı şeydir. %90'ı yapıyor yani.
    • Xddddd aynı şeyi ben yazıcaktım ya
    • sileyim istersen xddd
    • Abarttın xddddd
  12. 12
    kendimi bildim bileli içinde bulunduğum durum. evliliklerinin ilk dönemlerinden itibaren babamın böyle bir huyu varmış ama tabii bu annemin anlattığı. benim şahit olduklarımsa şimdi şu yaşımda çok da önemli gelmeyen ama o zamanlarda (küçükken) beni çok etkileyen olaylardır. malum kadınların evi aramasından tutun babamın telefonundan bana mesaj atmalarına kadar her türlü çirkin şey yaşandı. ben doğduğumdan beri bir aile bütünlüğümüz olmadığı için şimdi çok canımı yakmıyor sanırım. sadece anneme üzülüyorum başımızda baba bulunsun diye bunca yıl böyle şeyler yaşadığı için.
  13. 13
    Affedersiniz şerefsizliktir, evlerden ırak, allah korusun. Bu tip bir durumda boşanmayı ve mümkün olduğunca anneye desteği tavsiye ederim.
    Kadınlar korkuyorlar, ekonomik sorunlardan, yalnız kalmaktan, zarar görmekten ve yetememekten fakat bir kadının ya da herhangi bir bireyin aldatılmayı sindirmesi mümkün değildir.
    Destek olun, cesaretlendirin ve kurtarın.
  14. 14
    olabiliyor. yakalamışlığım var.
    ha boyutunu bilmiyorum ama mesajlar gördüm yani. bir de "mustafa" diye kaydetmiş.
    ulan kızıl saçlı mustafa mı olur? mavi yer mi bunları? hey yavrum hey.
  15. 15
    oğlum çok siktir boktan bir hismiş lan. ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemiyorum babamdan zaten oldum olası nefret eden bir insanım kumar at yarışı bağımlısı olduğu için şimdi bunu öğrendim. öldürsem diyorum benim gençliğime yazık olacak. hani ona üzüleceğimden değil. zaten bu dünyada yaşamak için fazla pislik birisi. bir yandan bana farkında olmadan iyilik yapıyor ileride o şerefsiz gibi olmamam gerektiğini eşime çocuklarıma değer verip sadık kalmamı gerektiğini öğretti. neyse ecelinden geberir gider de kurtuluruz bir an önce. tek dileğim bu.
  16. 16
    (bkz: beline kuvvet)
  17. 17
    bilseniz dahi anneye açıklamakta güçlük çekeceğiniz şeydir.
  18. 18
    aklıma arkadaşımın annesinin yaşadığı ama onun bilmediği bir durum geldi başlığı okuyunca. sadece ben biliyorum...
    başlık açayım ona.
  19. 19
    dürüst olmayışı yüzünden babaya tavır alınması gerektiğini düşündüren başlık.
  20. 20
    Töbe yarabbim evlerden ırak.

    Çok kötü. Bu durumun yaşanması, bundan haberdar olmak korkunç. Birkaç arkadaşım yaşadı bunu.

    Daha kötü bir durum da annenin çocukları için boşanmak istememesi.
  21. 21
    İç Anadolu bölgesinde artık normal karşılanan durum. Gerçi ben Eskişehir'deyken hiç böyle şeylere denk gelmemiştim ama Ankara'ya bir geldim adam kere adam dediğim adam hasta karısını bırakıp, gidip başka kadınlarla gönül eğlendiriyordu. Kadından ayrılmıyordu, belli ki onu da seviyordu ama... Neyse ondan ayrı işteki büyük "abilerimiz" yaptıkları kaçamakları anlatarak gözümde değer kazanabileceklerini sanıyorlar. Hala amına koyayım. Senin atanı sikeyim iyi bok yiyorsun aq diyecem az kaldı. Her türlü rahatsız olduğumu gösterdim bu durumdan yavaş yavaş anladı herhalde kalın kafaları. Neyse dediğim gibi. Ankara ve civarında evli erkeklerin çoğunun o veya bu şekilde yaptığı eylem.