kayıt

11 mart 2016 tsknın tendürek operasyonu

  1. 1
    bomba düzeneği olarak hazırlanmış 80 adet tüpün ele geçirildiği operasyon.

    -- spoiler --

    ağrı’da Tendürek Dağı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda mağara ve sığınak imha edildi. Mağara ve sığınaklarda da bomba düzeneği olarak hazırlanmış 80 adet tüp ele geçirildi.

    Ağrı’nın Diyadin ilçesi Tendürek Dağı kırsal alanında Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Hareket birliklerince icra edilen Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç-5 operasyonunda, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan çok sayıda mağara ve sığınak içerisinde güvenlik güçleri tarafından kullanılan yol güzergahlarının tuzaklanması amacıyla EYP düzeneği şeklinde hazırlanmış 80 adet mutfak tüpü, 120 kilogram amonyum nitrat, tuzaklamalarda kullanılmak üzere 150 metre elektrik kablosu ile 8 adet pil bloğu, çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi. Tespit edilen sığınaklar kullanılmaz hale getirilirken, ele geçirilen patlayıcı madde düzenekleri ile yaşam malzemeleri de kontrollü bir şekilde imha edildi.

    -- spoiler --

    www.milliyet.com.tr/...
  2. 2
    yakalanmasa patlayacak çok fazla canlı bombanın hazır olduğunu göstermiştir. bu ele geçenler peki ya geçmeyenler?
  3. 3
    Eeee barış süreci dediler, akil insanlar dediler, 2013'te barzani ile mitingler yapıldı, halaylar çekildi. Gel gelelim pkk daha güçlü ve etkili olarak geri döndü. Hani orta da barış süreci vardı ya nasıl bu kadar güçlendi bu köpekler. Bana en çok koyan da şu olmuştu tam hatırlamıyorum bir ay önce falan olmalı. 3 ya da 4 gencecik insan yine şehit olmuştu cenazeleri daha memleketlerine bile ulaşmamıştı bu ülkenin cumhurbaşkanı kişisi de hiç bir şey yokmuş gibi başkanlık sistemi anlatıyordu televizyonlar da. Gel de bu insana karşı nefret dolu olma.
    www.youtube.com/... bu arada bakın belki izlemek istersiniz gerçi benim pek midem kaldırmıyorda